Spesia Puoti

Jyväskylä | Järvenpää | Kotka | Pieksämäki | Turku
Oppimisympäristö ja ihana ostospaikka

 

Käsitöitä, asusteita, lahjatavaraa ja kaffea

Spesia Puoti on kauppa, jota opiskelijat pyörittävät Spesian työntekijöiden ohjauksessa. Tuotevalikoima painottuu käsityöhön ja lahjatavaroihin, minkä lisäksi osasta Puodeista saa kahvia ja pikkupurtavaa. 

Puodissa myytävät tuotteet ovat joko opiskelijoiden valmistamia tai niitä tulee myyntiin alueellisilta kumppaneilta, joista merkittävä osa on yksityisiä käsityöyrittäjiä. Puotien valikoimat ja palvelut siis vaihtelevat paikkakunnittain.

Jyväskylän ja Kotkan Spesia Puodit toimivat kauppakeskuksissa muun liike-elämän keskellä. kevätlukukauden 2022 aikana myös muut Spesia Puodit tulevat muuttamaan kampusten ulkopuolelle. 

Puoti oppimisympäristönä

​Spesia Puoti on myymäläoppimisympäristö, jossa opiskelijat voivat harjoitella erilaisia kaupanalan työtehtäviä. Tällaisia ovat esimerkiksi asiakaspalvelu, hinnoittelu, tuotteiden esille laitto, markkinointi ja kahvilatyöskentely. Puodin yhteydessä saatetaan pyörittää myös harjoitustoimistoa. 

Jyväskylässä ja Kotkassa Puoti on erityisesti merkonomiopiskelijoiden oppimisympäristö. Puodeissa voivat kuitenkin työskennellä muutkin tutkintotavoitteisen koulutuksen ja VALMA:n opiskelijat. Opiskelijat voivat tutustua Puodin toimintaan vaikkapa yhden päivän ajan tai suorittaa siellä koko työssäoppimisjakson. Puodissa on mahdollista suorittaa myös ammattiosaamisen näyttöjä.

Puoti voi työllistää lisäksi välillisesti logistiikka-, kiinteistöhuolto- tai kodinhuoltajaopiskelijoita.

Spesia Puodit Facebookissa