Spesia Puoti

Jyväskylä | Järvenpää | Kotka | Pieksämäki | Turku
Oppimisympäristö ja ihana ostospaikka

 

Käsitöitä, asusteita ja lahjatavaraa

Spesia Puoti on kauppa, jota opiskelijat pyörittävät Spesian työntekijöiden ohjauksessa. Tuotevalikoima painottuu käsityöhön ja lahjatavaroihin. 

Puodissa myytävät tuotteet ovat joko opiskelijoiden valmistamia tai niitä tulee myyntiin alueellisilta kumppaneilta, joista merkittävä osa on yksityisiä käsityöyrittäjiä. Puotien valikoimat ja palvelut siis vaihtelevat paikkakunnittain.

Spesia Puodit toimivat kauppakeskuksissa muun liike-elämän keskellä.

Puoti oppimisympäristönä

​Spesia Puoti on myymäläoppimisympäristö, jossa opiskelijat voivat harjoitella erilaisia kaupanalan työtehtäviä. Tällaisia ovat esimerkiksi asiakaspalvelu, hinnoittelu, tuotteiden esille laitto ja markkinointi. Puodin yhteydessä saatetaan pyörittää myös harjoitustoimistoa. 

Jyväskylässä, Pieksämäellä ja Kotkassa Puoti on erityisesti merkonomiopiskelijoiden oppimisympäristö. Puodeissa voivat kuitenkin työskennellä muutkin tutkintotavoitteisen koulutuksen ja TUVA:n opiskelijat. Opiskelijat voivat tutustua Puodin toimintaan vaikkapa yhden päivän ajan tai suorittaa siellä koko työssäoppimisjakson. Puodissa on mahdollista suorittaa myös näyttöjä.

Puoti voi työllistää lisäksi välillisesti artesaani-, logistiikka-, kiinteistöhuolto- tai kodinhuoltajaopiskelijoita.

Spesia Puodit Facebookissa