Hyvinvointia ammattilaisille

Kuinka palauttaa hallinnan tunne, nitistää huijarisyndooma tai tuoda tasapaino työyhteisöön? Meiltä kestävät keinot työhyvinvointiin, jaksamiseen ja resilienssiin. 

Työhyvinvointi on menestyksen perusta

Jokaisella tulisi olla oikeus nauttia työstään, jaksaa hoitaa se hyvin ja tuntea itsensä arvostetuksi. Jos työssä kokee voimattomuutta, ahdistusta ja pärjäämättömyyttä, tilanteesta kärsii sekä ihminen että työ. Työtä ei saa enää tehtyä hyvin ja kierre on valmis.

Me autamme sekä yksilöitä että yhteisöjä voimaan paremmin. Työhyvinvointi, hyvä johtaminen ja toimiva työarki ovat organisaation menestyksen perusedellytyksiä, eivät vain kermaa kakun päällä.

Laita maski ensin itsellesi

Älä anna työn ja muutosten retuuttaa sinua jaksamisen äärirajoilla. Sen sijaan opettele tapoja ja tekniikoita, joilla otat työsi ja elämäsi haltuun, omilla ehdoillasi. Esimerkiksi resilienssi on taito, jota voi treenata.

Me tarjoamme sinulle työkaluja ja taitoja, jotka auttavat navigoimaan työelämän paineiden keskellä. Lentokoneista tuttu neuvo ”laita maski ensin itsellesi” pätee myös työssä: jotta voit tukea muita, sinun pitää huolehtia myös itsestäsi ja voimavaroistasi.

Esimerkkejä palveluista

Mielen hyvinvoinnin mentorointiklubi

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden pysähtyä hetkeksi pohtimaan, oppimaan uutta ja keskustelemaan työhösi ja omaan hyvinvointiisi liittyvistä asioista. Saat lisää tietoa työelämän uusista ilmiöstä ja vanhoistakin, jotka edelleen ovat pinnalla. Ryhmässä saat ja jaat ammattilaisten kesken omaan ja työyhteisösi hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä ja vastauksia.

Sisältö

 • valitaan yksi työhyvinvoinnin teema (esim. resilienssi ja itsemyötätunto, mielen hyvinvointi ja työelämä, teknostressi, kasvatusalan ammattitaudit)
 • tietopuolinen alustus kyseisestä teemasta
 • jaksaminen omassa työssä
 • menetelmiä oman ja työyhteisön työhyvinvoinnin lisäämiseen
 • vertaismentorointi

Toteutustapa organisaationne toiveiden mukaan.

Henkilöstö-, koulutus- ja tyhy-päivät

Toteutamme päivän toiveidenne ja tarpeidenne mukaisesti.  Sisältö voi olla asiapainotteinen tai sisältää myös kevyempiä osia.

Esimerkkejä päivän teemoista

 • mielen hyvinvoinnin tukeminen
 • resilientti työyhteisö
 • positiivinen psykologia käytännössä
 • ADT, teknostressi ja kognitiivinen ergonomia

Toteutus suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa.

VOIMAKEHÄ®-koulutukset

VOIMAKEHÄ® on ohjauskonsepti, työkalu, teoria ja ajattelutapa, joka tarjoaa sinulle vankkaan tutkimustietoon perustuvan menetelmän vahvuuslähtöiseen ohjaamiseen ja valmentamiseen sekä johtamiseen ja esimiestyöhön.

VOIMAKEHÄ®-konseptia voit hyödyntää esim.

 • VOIMAKEHÄ®-lisenssivalmennuksena
 • Vahvuustyöpajoina
 • Itsetuntemukseen, itsensä kehittämisen ja hyvinvoinnin tuessa
 • Työtiimien ja henkilöstön kehittämisessä

Suunnitellaan yhdessä juuri sinun organisaatiollesi sopiva toteutustapa.

Räätälöidyt palvelut

Voit myös itse ehdottaa koulutuksen tai palvelun aiheita. Räätälöidään palvelu organisaatiosi mittojen mukaan. Ota yhteyttä! Yhteystietomme löydät tämän sivun alaosasta. Voit myös täyttää yhteydenottolomakkeen (Webropol).

Koulutuskalenteri

Asiantuntijapalvelujen koulutuskalenterista löydät parhaillaan avoinna olevat koulutukset ja ajankohtaiset tapahtumat. Tarjolla on myös maksuttomia koulutuksia.

Klikkaa tästä koulutuskalenteriin

Ota yhteyttä mistäpäin Suomea tahansa

Pia Lehto-Kulmala

Asiantuntijapalvelukoordinaattori
Turku
040 660 4888
Pia.Lehto-Kulmala@spesia.fi

Marika Mäkinen

Asiantuntijapalvelukoordinaattori
Jyväskylä
040 752 9653
Marika.Makinen@spesia.fi

Päivi Tanner

Asiantuntijapalvelukoordinaattori
Turku
050 308 1085
Paivi.Tanner@spesia.fi