Nepsy

Suomen laajin valikoima erilaisia nepsy-palveluita monenlaisiin tarpeisiin: täydennyskoulutuksia, ohjausta ja valmennusta.

Ammattilainen tai läheinen, älä jää yksin

Neurokirjon lasten, nuorten ja aikuisten kanssa arki saattaa olla täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita, rakkautta ja riemua, mutta myös haasteita ja neuvottomuutta.

Spesia Asiantuntijapalvelut on toteuttanut nepsy-koulutuksia ja -palveluita jo vuosien ajan. Teemme yhteistyötä arvostettujen kumppaneiden kanssa ja noudatamme valmentajakoulutuksissamme Neuropsykiatriset valmentajat ry:n laatukriteereitä.

Olemme saaneet kiitosta palveluidemme käytännönläheisestä, laadukkaasta ja osallistujien hyvinvointia tukevasta toteutuksesta. Kauttamme voit saada samanhenkisen yhteisön, jonka kanssa jaat arjen ilot ja huolet.

Nepsy-osaamista tarvitaan kaikkialla

Nepsy-erityispiirteitä tunnistetaan nyt enemmän kuin koskaan aiemmin. Asiantuntija-arvioiden mukaan jopa 15 %:lla ihmisistä on neurokirjon piirteitä (NEPSOS-hanke Turun Yliopiston sivuilla). Ne ilmenevät esimerkiksi tarkkaavuuden, keskittymisen ja toiminnanohjauksen vaikeuksina tai haasteina sosiaalisissa tilanteissa. Voimakkaasti nepsy-oireilevat lapset, nuoret ja aikuiset tarvitsevat tukea ja ohjausta arkeensa.

Onneksi neuropsykiatrista osaamista on saatavilla. Tarjoamme nepsy-aiheisia koulutuksia ja palveluita eri alojen ammattilaisille, neurokirjon henkilöille ja heidän läheisilleen. Tieto ja ymmärrys asiasta on välttämätöntä ja usein myös helpottavaa!

Jokainen loistaa tavallaan

Nepsy-oireet ilmenevät laajalla kirjolla, jokaisella omalla ainutlaatuisella tavallaan. Valitettavan usein ihmisen vahvuudet ja kyvyt jäävät neuropsykiatristen haasteiden varjoon. Niiden tunnistaminen on lähtökohta ja perusta, jolle yksilölliset tukitoimet rakennetaan. Jokainen saa loistaa omalla tavallaan!

Esimerkkejä palveluista

Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja -koulutus 30 op

Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja -koulutus eli nepsy-valmentajakoulutus tarjoaa sinulle tutkimus- ja käytännön tietoa nepsy-haasteiden syistä ja ratkaisuista. Opit tukemaan asiakkaasi arjen hallintaa, toiminnanohjausta ja sosiaalisissa tilanteissa pärjäämistä.

Koulutus sisältää

 • ajankohtaista tietoa ja asiantuntijaluentoja
 • käytännöllisiä valmennustyökaluja
 • pienryhmätyöskentelyä ja työnohjausta
 • itsenäistä opiskelua verkkoalustalla
 • työnohjausta valmennusprosessin toteuttamiseen asiakkaasi kanssa

Voit osallistua koulutukseen, kun sinulla on

 • soveltuva pohjakoulutus sosiaali-, terveys-, kasvatus- tai opetusalalta
 • vähintään kahden vuoden työkokemus em. aloilta
 • mahdollisuus toteuttaa nepsy-valmennusta koulutuksen aikana

Tilauksesta toteutamme myös lyhyempiä, 20 op:n nepsy-valmentajakoulutuksia työyhteisöille ja organisaatioille.

Kiinnostuitko? Tule kuulemaan ja kysymään lisää kautta maksuttomaan nepsy-infoomme verkossa. Seuraavan nepsy-infon sekä alkavat nepsy-valmentajakoulutukset löydät kätevästi koulutuskalenteristamme.

Tässä on nepsy-valmentajakoulutuksen esite tulostettavaksi (pdf).

Nepsy-valmentajan täydennyskoulutus 10 op

Onko sinulla 15–25 opintopisteen Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentajakoulutus? Meillä voit täydentää osaamistasi 10 opintopisteen lisäopinnoilla.

Nepsy-tietoisuus etenee ja vaatii ajantasaista osaamista

Nepsy on nyt kaikkien huulilla. Neuropsykiatrisen valmennuksen tiedetään parantavan arjen hallintaa ja elämän laatua ratkaisevasti. Nepsy-valmennus onkin saanut jalansijaa ja rahoitusta palvelujärjestelmässä. Siksi myös nepsy-valmentajilta vaaditaan entistä laajempaa ja syvempää osaamista.

Koulutuksen sisällöt

 • neuropsykiatriset erityispiirteet (lääketieteellinen ja neurologinen tausta, ADHD, autismikirjo, Tourette, OCD); uusin tutkimustieto
 • neuropsykiatrisen valmennuksen käytänteet tällä hetkellä
 • valmennusprosessi, kartoituslomakkeet ja uusimmat työvälineet
 • tuotteistaminen, palvelumuotoilu ja yrittäjyys

Koulutus sisältää valmennusharjoittelun sekä kolme yhteistä koulutuspäivää verkon välityksellä.

Lue lisää koulutuskalenterista.ja ilmoittaudu mukaan.

Lyhytnepsy verkossa 4 op

Sopiiko sinulle paremmin tiivis tietopaketti, jolla nepsy-osaamisesi karttuu hyvälle perustasolle? Voit kouluttautua pikavauhtia tai kaikessa rauhassa – miten sinulle parhaiten sopii. Verkkokurssilla pääset suoraan keskeisimmän nepsy-tiedon äärelle. Mainio peruspaketti aiheeseen perehtymiseen eri alojen toimijoille.

Verkkokurssin suoritat kätevästi verkossa Howspace-oppimisalustaa hyödyntäen. Saat tietoa neuropsykiatrisista häiriöistä, erityisesti ADHD:sta ja autismikirjosta sekä niiden vaikutuksista oppimiseen, käyttäytymiseen ja sosiaalisiin tilanteisiin. Koulutuksen kautta kehität keinojasi tukea henkilöä, jolla on tarkkaavuuden, toiminnanohjauksen tai tunnetaitojen vaikeuksia.

Kurssin sisällöt

 • neuropsykiatrisia vaikeuksia ja liitännäisvaikeuksia
 • positiivista psykologiaa ja vahvuuslähtöisyyttä
 • tukea toiminnanohjaukseen
 • tukea tunnetaitoihin

Kurssi toimii hyvin myös erilaisten organisaatioiden osaamisen kehittämisen tarpeisiin. Suorittaneille myönnetään todistus.

Lue lisää Lyhytnepsy verkossa -kurssista.

Nepsy-valmennus

Tarvitsetko sinä, läheisesi tai asiakkaasi tukea arkeen tai elämänhallintaan? Meiltä saat nepsy-valmennusta, joka tarjoaa yksilöllisiä ratkaisuja toiminnallisin, kannustavin ja ratkaisukeskeisin keinoin.

Nepsy-valmennuksesta hyötyvät

 • lapset, nuoret ja aikuiset, joilla on neuropsykiatrisia oireita, kuten ADHD tai autismikirjon piirteitä
 • henkilöt, joilla on oppimisvaikeuksia
 • mielenterveyskuntoutujat

Sopii myös ryhmävalmennuksena toteutettavaksi.

Nepsy-valmennukseen on mahdollista saada maksusitoumus hyvinvointialueen sosiaalitoimesta tai terveydenhuollosta. Pienten lasten nepsy-valmennukseen maksusitoumusta voi tiedustella myös perheneuvolan kautta.

Nepsy-osaamista lastensuojeluun ja perhesosiaalityöhön

Lisää ja syvennä tietojasi neuropsykiatrisista vaikeuksista sekä ohjauksen ja tuen välineistä. Tarjoamme sinulle keinoja ja konkreettisia työkaluja tukea perheitä, lapsia ja nuoria, joilla on neuropsykiatrisia haasteita.

Koulutussisällöt

 • Sosiaalisen vuorovaikutuksen sekä tunnetaitojen ohjaaminen ja tukeminen
 • Arjen ja elämänhallinnan taitojen tukeminen
 • Toimivia työkaluja ja menetelmiä lasten ja nuorten tukemiseen
 • Haastavan käyttäytymisen ennaltaehkäisy ja myönteisen käyttäytymisen ohjaaminen
 • Vanhempien ohjaus ja jaksamisen tukeminen

Koulutus sisältää 2 + 2 koulutuspäivää, livenä tai verkossa. Koulutuspäivien välissä työskentelet valitun asiakkaan kanssa oppimaasi hyödyntäen. Seuraavissa koulutuspäivissä työskentely puretaan työnohjauksellisin menetelmin.

Eläinavusteinen neuropsykiatrinen valmentaja, yhteistyössä Spesia Asiantuntijapalvelut ja Eläinkuusikko Oy

Uudet täydennyskoulutuksemme on suunnattu

 1. Eläinavusteisille valmentajille sekä
 2. Neuropsykiatrisille valmentajille

Onko sinulla eläinavusteisen valmentajan koulutus?

Täydennä osaamistasi ja valmistu eläinavusteiseksi neuropsykiatriseksi valmentajaksi 10 op:n täydennyskoulutuksessa. Saat tietoa, taitoja ja työkaluja sekä uuden ammatillisen näkökulman valmennukseesi erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden parissa. Koulutus toteutetaan verkossa. Lue lisää koulutuskalenterista ja ilmoittaudu mukaan

Oletko neuropsykiatrinen valmentaja?

Täydennä osaamistasi ja valmistu eläinavusteiseksi neuropsykiatriseksi valmentajaksi 10 op:n täydennyskoulutuksessa. Saat tietoa, taitoja, näkökulmia ja aivan uuden ulottuvuuden valmennukseen eläinkumppanin kanssa. Koulutus toteutetaan pääosin verkossa. Lue lisää koulutuskalenterista ja ilmoittaudu mukaan

Räätälöidyt palvelut

Voit myös itse ehdottaa koulutuksen tai palvelun aiheita. Räätälöidään palvelu organisaatiosi mittojen mukaan. Ota yhteyttä! Yhteystietomme löydät tämän sivun alaosasta. Voit myös täyttää yhteydenottolomakkeen (Webropol).

Video: Osaamista ammattilaisille, jotka työskentelevät nepsy-erityispiirteisten parissa

Neuropsykiatriset erityisvaikeudet kuten ADHD tai autisminkirjo voivat olla diagnosoituja tai ilmetä vain piirteinä, kuten toiminnanohjauksen ja sosiaalisten taitojen vaikeuksina. Jos ammattilaisilta ja läheisiltä loppuvat keinot tukea ja ohjata, arjesta tulee turhauttavaa ja uuvuttavaa. Toimivin apu löytyy yhdistämällä käytännön viisaus ja tutkimustieto.

GDPR-asetuksen piilottamaa sisältöä
Hyväksyttyäsi evästeet sivuston ulkopuolinen sisältö (esim. Youtube-videot) ladataan sivulle

Koulutuskalenteri

Asiantuntijapalvelujen koulutuskalenterista löydät parhaillaan avoinna olevat koulutukset ja ajankohtaiset tapahtumat. Tarjolla on myös maksuttomia koulutuksia.

Klikkaa tästä koulutuskalenteriin

Ota yhteyttä mistäpäin Suomea tahansa

Pia Lehto-Kulmala

Asiantuntijapalvelukoordinaattori
Turku
040 660 4888
Pia.Lehto-Kulmala@spesia.fi

Marika Mäkinen

Asiantuntijapalvelukoordinaattori
Jyväskylä
040 752 9653
Marika.Makinen@spesia.fi

Päivi Tanner

Asiantuntijapalvelukoordinaattori
Turku
050 308 1085
Paivi.Tanner@spesia.fi