Asuminen Pieksämäellä

Opintie ja Pieksänsara

Asuminen Opintiellä ja Pieksänsarassa

Pieksämäen toimipaikassa on kaksi opiskelija-asuntolarakennusta Opintien asuntola ja Pieksänsaran asuntola. Lisäksi kaupungilla on kahdeksan kerrostaloasuntoa, jotka sijaitsevat Tornipolulla, Savontiellä ja Lohkokadulla.

Opintie

Opintien asuntola sijaitsee samassa rakennuksessa kuin oppilaitos. Opintien opiskelija-asuntolassa on 18 huonetta ja huoneet ovat kahden hengen huoneita. Huoneet ovat valmiiksi kalustettuja ja niissä on wc-tilat ja suihku. Opintien asunOpintitolassa on yhteiset harrastus- ja oleskelutilat sekä saunaosasto.

Opiskelijoiden aamupalat, lounaat, päivälliset ja iltapala tarjotaan Opintiellä opiskelijaravintolassa.

Ohjaajien toimisto sijaitsee samassa kerroksessa kuin asuntolahuoneet. 

Opintien yhteystiedot

Osoite: Opintie 2, 76100 Pieksämäki

Puhelinnumero: Asumisen ja koulunkäynnin ohjaajat tavoittaa maanantaista torstaihin klo 13 jälkeen ja perjantaina klo 7-15 numerosta 040 713 3935

Pieksänsara

Pieksänsaran opiskelija-asuntolassa on kaksi pienkerrostaloa, jossa on 18 huoneistoa. Huoneistossa on opiskelijalle oma huone, yhteisen oleskelu- ja keittiötilat sekä wc-tilat. Harrastushuone ja saunaosasto sijaitsevat asuntolan alakerrassa.

Opiskelijoiden aamupalat, lounaat ja päivälliset tarjotaan Opintien opiskelijaravintolassa ja iltapalat opiskelijat tekevät omissa huoneistoissaan.

Pieksänsaran yhteystiedot

Osoite: Kaunokkikuja 2, 76100 Pieksämäki.

Puhelinnumero: Asumisen ja koulunkäynnin ohjaat tavoittaa ensimmäisestä kerroksesta maanantaista torstaihin klo 13 jälkeen ja perjantaina klo 7-15 numerosta 040 514 5794.

Toiminta asuntoloissa

Pieksämäen opiskelija-asuntoloissa työskentelee kuusi koulunkäynnin ja asumisen ohjaajaa, joista kolme työntekijää on Opintien asuntolassa työvuorossa ja kolme Pieksänsaran asuntolassa. Kummassakin asuntolassa on iltavuorossa kaksi asumisen ja koulunkäynnin ohjajaa sekä yksi työntekijä yövuorossa.

Pieksämäen opiskelija-asuntolat ovat auki maanantaista klo 8 perjantaihin klo 15. Koulunkäynnin ja asumisen ohjaajat ovat maanantaiaamuna vastaanottamassa asemalla opiskelijoita sekä perjantaina ohjaamassa heitä asemalla juniin ja linja-autoihin.

Asuntolassa järjestetään monipuolista vapaa-ajantoimintaa. Tavoitteena on löytää opiskelijalle oma mielekäs harrastustoiminta. Ratsastus, liikuntakerhot, uinti ja kädentaidot ovat opiskelijoilla suosittuja harrastuksia sekä kulttuuriin liittyvät tapahtumat. Tärkeä osa opiskelijan asumisessa on ohjaajien tuki hänen arjentaitojen tukemiseen sekä opiskelijan itsenäistymiseen.

Lisätietoja Pieksämäellä asumisesta

Sirpa Hahtala

palvelupäällikkö
Pieksämäki
040 713 3948
Sirpa.Hahtala@spesia.fi