Autamme sinua luomaan erityisiä onnistumisia

Oletko ammattilainen tai omaisena tekemisissä erityistä tukea tarvitsevien lasten, nuorten tai aikuisten kanssa? Me tarjoamme tukea tärkeään työhösi. Löydä käytännön koulutuksia, asiantuntija-apua ja vinkkejä arkeen.

Tilaa uutiskirjeemme. Tilaa tästä uutiskirjeemme saadaksesi ajankohtaista tietoa palveluistamme, koulutuksistamme ja tapahtumistamme suoraan sähköpostiisi.

Tutustu verkkokauppaamme. Käy verkkokaupassamme ja löydä hyödyllisiä materiaaleja ja julkaisuja erityiseen tukeen liittyen.

Katso koulutuskalenterimme. Tutustu monipuolisiin täydennyskoulutusmahdollisuuksiimme, jotka ovat saatavilla verkossa ja eri paikkakunnilla.

Kauttamme saat

  • Kattavat koulutukset: Kehitä taitojasi räätälöidyillä koulutusohjelmillamme.
  • Asiantuntijaneuvonta: Saat ohjausta ja tukea omistautuneilta ammattilaisiltamme.
  • Arvokkaat materiaalit: Pääset käsiksi käytännönläheisiin materiaaleihin, jotka tukevat päivittäistä työtäsi.

Lisätietoja saat verkkosivuiltamme.

Koulutuskalenteri

Nepsy-info

Kiinnostaako Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentajakoulutus eli tuttavallisemmin nepsy-valmentajakoulutus? Olet ehkä jo ilmoittautunut mukaan tai vasta harkitset opintoja. Nepsy-info on juuri Sinulle!

Lue lisää
verkossa,

Tästäkin selvitään – haastavat tilanteet oppilaitoksen arjessa 3 op

Tästäkin selvitään - haastavat tilanteet oppilaitoksen arjessa 3 op -koulutus on osa Ratkotaan yhdessä – erityispedagogisia menetelmiä opetuksen ja ohjauksen arkeen -hanketta. Kohderyhmänä ovat ammatillisen koulutuksen, yläkoulun, valmentavan ja valmistavan koulutuksen sekä vapaan sivistystyön opetus-, ohjaus- ja opiskeluhuollon henkilöstö. Tule vahvistamaan osaamistasi liittyen haastaviin tilanteisiin ja ennaltaehkäisevän, positiivisen vahvistamisen toimintakulttuurin luomiseen! Koulutuksen aikana opit ennakoinnin, strukturoinnin ja erilaisten interventiomallien hyödyntämistä myönteisen käyttäytymisen tukena. Saat konkreettisia keinoja ja taitoja selviytyä monenlaisissa opetus- ja ohjaustilanteissa. Koulutuksen ajankohta: 14.8.-11.9.2024.

Lue lisää
verkossa,

Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja 10 op -täydennyskoulutus

Käynnistämme 10 opintopisteen täydennyskoulutuksen verkkototeutuksena. Se on tarkoitettu nepsy-valmentajille, jotka ovat aiemmin suorittaneet 15–25 op:n Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja -koulutuksen.

Lue lisää
verkossa,

Kiusaamisesta eroon yhteistyöllä 2 op

Tule vahvistamaan osaamistasi liittyen yhteisöllisen ja turvallisen toimintakulttuurin luomiseen toisen asteen oppilaitoksessa! Koulutuksen aikana opit tunnistamaan kiusaamisen merkit ja sen vaikutukset opiskelijoihin. Saat myös konkreettisia keinoja ja taitoja kiusaamisen ehkäisyyn ja siihen, kuinka puuttua kiusaamiseen ja edistää opiskelijoiden mielen hyvinvointia. Koulutuksen kesto on 3.9.-2.10.2024.

Lue lisää
verkossa,

Eläinavusteisuuden 10 op –täydennyskoulutus nepsy-valmentajille

Hei Sinä nepsy-valmentaja, pätevöidy kanssamme eläinavusteiseksi nepsy-valmentajaksi! Eläinavusteisuuden 10 op -täydennyskoulutus toteutetaan yhteistyössä Eläinkuusikko Oy:n ja Spesia Asiantuntijapalveluiden kanssa. Koulutuksen kesto 3.9.-12.11.2024.

Lue lisää
verkossa,

Nepsy-info

Kiinnostaako Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentajakoulutus eli tuttavallisemmin nepsy-valmentajakoulutus? Olet ehkä jo ilmoittautunut mukaan tai vasta harkitset opintoja. Nepsy-info on juuri Sinulle!

Lue lisää
verkossa,

Kiusaamisen monet kasvot – Miten kiusaaminen näyttäytyy 2. asteen koulutuksessa? 2 op

Tule vahvistamaan osaamistasi liittyen yhteisöllisen ja turvallisen toimintakulttuurin luomiseen toisen asteen oppilaitoksessa! Koulutuksen aikana opit tunnistamaan kiusaamisen merkit ja sen vaikutukset opiskelijoihin. Saat myös konkreettisia keinoja ja taitoja kiusaamisen ehkäisyyn ja siihen, kuinka puuttua kiusaamiseen ja edistää opiskelijoiden mielen hyvinvointia. Koulutuksen kesto on 12.9.-1.10.2024.

Lue lisää
verkossa,

Menetelmiä ja työtapoja TUVA-koulutukseen 4 op

Tämä koulutus on osa ParasTUVA-hanketta. ParasTUVA-hanke tarjoaa osaamista, menetelmiä ja työtapoja sekä kehittämisfoorumeita TUVA-opetushenkilöstölle. Koulutuksista saa eväitä TUVA-ammattilaisena toimiseen, opiskelijoiden yksilölliseen kohtaamiseen sekä hyvän ryhmähengen ja työrauhan luomiseen. Koulutuksen keskeiset sisällöt: Arviointimenetelmät (motivaatio, opiskelutaidot, erityisen tuen tarpeet, oppimisvaikeudet, toimintakyky, arjenhallinta). Yhteisopettajuus. Toiminnalliset menetelmät. Digipedagogiikka. Motivaation vahvistamisen menetelmät. Kieli- ja kulttuuritietoinen pedagogiikka. Toiminnanohjauksen tukemisen ja haastavan käyttäytymisen tukeminen. Vahvuusperustainen ja positiivinen pedagogiikka. Mielen hyvinvoinnin tukeminen. Tunne-, ja vuorovaikutus- ja sosiaalisten taitojen vahvistaminen. Neuropsykiatrinen valmennus. Ilmiöoppiminen, kokemuksellinen oppiminen, elämyspedagogiikka. Koulutuksen kesto: 12.9.2024-16.1.2025

Lue lisää
verkossa,

Monipuolisia menetelmiä oppimisvaikeuksien tunnistamiseen ja tukeen 2 op, 2. toteutus

Monipuolisia menetelmiä oppimisvaikeuksien tunnistamiseen ja tukeen 2 op -koulutus on osa Ratkotaan yhdessä – erityispedagogisia menetelmiä opetuksen ja ohjauksen arkeen -hanketta. Kohderyhmänä ovat ammatillisen koulutuksen, yläkoulun, valmentavan ja valmistavan koulutuksen sekä vapaan sivistystyön opetus-, ohjaus- ja opiskeluhuollon henkilöstö. Tule vahvistamaan osaamistasi liittyen oppimisvaikeuksiin ja oppimista tukevan toimintakulttuurin luomiseen! Koulutuksen aikana opit tunnistamaan oppimisvaikeuksia monipuolisesti ja rakentamaan erilaisia tukitoimia opiskelijalähtöisesti ja opiskelijoita kuunnellen. Saat konkreettisia keinoja ja taitoja selviytyä monenlaisissa opetus- ja ohjaustilanteissa. Koulutusajankohta: 13.9.-30.10.2024.

Lue lisää
verkossa,

Nepsy-info

Kiinnostaako Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentajakoulutus eli tuttavallisemmin nepsy-valmentajakoulutus? Olet ehkä jo ilmoittautunut mukaan tai vasta harkitset opintoja. Nepsy-info on juuri Sinulle!

Lue lisää
verkossa,