Ajoneuvoasentaja

Tekniikan alat  |  Autoalan perustutkinto

Koulutus, jossa kehityt autotekniikan taitajaksi.

Opinnot

Ajoneuvoasentajan koulutuksessa opit tuntemaan autotekniikan ja hallitsemaan alan työmenetelmät. Opit autojen huoltoon, korjaukseen ja asiakaspalveluun liittyviä perustaitoja sekä autoalan teknisiä tietoja ja taitoja.

Opintojen aikana suoritetaan SFS6002 sähkötyöturvallisuuskoulutus sekä ensiapu-, työturvallisuus- ja tulityökortit. Lisäksi on mahdollista suorittaa henkilöauton kuljettamiseen oikeuttava ajokortti, ellei siihen ole terveydellisiä esteitä.

Opiskelu tapahtuu isolta osin autopajalla, missä pääset opettelemaan asentajan ammatissa vaadittavat tiedot ja taidot käytännönlä­heisesti, työtä tekemällä.

Jyväskylässä ajoneuvoasentajan koulutus järjeste­tään yhteistyössä opetusautokorjaamo Autosyner­gian kanssa Sepälässä, osoitteessa Miilukatu 6.

Edellytykset

Alalla tarvitaan esimerkiksi kädentaitoja, vuorovaikutustaitoja, hyvää hahmotuskykyä ja suunnitelmallisuutta. Auton liikenneturvallisuudesta ja siisteydestä huolehtiminen edellyttää huolellisuutta. Opiskelu ja työskentely edellyttävät kykyä noudattaa sovittuja aikatauluja ja ohjeita.

Työskentely

Ajoneuvoasentaja työskentelee esimerkiksi erilaisissa autoliikkeissä, korjaamoissa, huoltamoilla ja kuljetusliikkeissä.

Lisätiedot

Marjaana Jauhiainen

Marjaana Jauhiainen

opinto-ohjaaja, Jyväskylä

p. 044 711 4415

Hanna Rantala

Hanna Rantala

opinto-ohjaaja, Turku

p. 040 626 8251

Timo Paala

Timo Paala

opinto-ohjaaja, Järvenpää

p. 050 573 4410

Ajoneuvoasentaja

Osaamisalat

Autotekniikan osaamisala

Paikkakunnat

Jyväskylä
Järvenpää
Turku

Laajuus

180 osp

Seuraa meitä:

#aospesia