Kuvallisen ilmaisun toteuttaja

Humanistiset ja taidealat |  Media-alan ja kuvallisen ilmaisun pt

Opinnot

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto sisältää kuvallisen ilmaisun osaamisalan, jossa tutkintonimikkeenä on kuvallisen ilmaisun toteuttaja. Kuvallisen ilmaisun toteuttajaksi voit opiskella sekä Järvenpäässä että Jyväskylässä.

Graafisen suunnittelun suuntutumisvaihtoehdossa Järvenpäässä koulutus keskittyy graafiseen viestintään ja graafiseen muotoiluun. Opinnoissa paneudutaan muun muassa erilaisten painotuotteiden, digitaalisten julkaisujen ja niihin liittyvien kuvitusten, sekä markkinointikampanjoiden ja niissä käytettävän visuaalisen viestinnän materiaalien suunnitteluun. Järvenpäähän hakevat tekevät ennakkotehtävän.

Kuva- ja mediataiteen suuntautumisvaihtoehdossa Jyväskylässä pääset tutustumaan monipuolisesti perinteisiin kuvataiteen eri materiaaleihin ja menetelmiin, mutta hyödyntämään halutessasi myös teknologiaa valitsemalla esimerkiksi kuvankäsittelyn tai liikkuva kuva valokuvatuotannossa tutkinnon osan. Vapaasti valittavat tutkinnon osat kannustavat jokaista löytämään itselle sopivimman välineen tuottaa visuaalisia teoksia.

Valokuvauksen suuntautumisvaihtoehdossa Jyväskylässä pääset tutustumaan muun muassa valokuvatuotantoon ja rakennetun valokuvan toteuttamiseen. Saat valmiuksia toimia julkisen sektorin, yritysten, muiden mediayhteisöjen tai toimijoiden palveluksessa tai itsenäisenä yrittäjänä tai ammatinharjoittajana. Valokuvauksen suuntautumisvaihtoehdossa pääset halutessasi syventymään esimerkiksi studiotyöskentelyyn tai valokuvataiteeseen.

Edellytykset

Luovaa ajattelua ja visuaalista näkemystä tarvitaan yhä enemmän ja mitä erilaisimmissa työtehtävissä. Tarvitaan raikkaita ja rohkeita ajatuksia ja luovia tekoja. Kuvallisen ilmaisun toteuttajana sinulla käytössä monipuolisia työkaluja, joilla rikastuttaa myös tulevaisuuden työelämää.

Työskentely

Kuvallisen ilmaisun toteuttajalla on valmiudet toimia media-alan ja kuvallisen ilmaisun monipuolisissa työtehtävissä.

 

Lisätiedot

Marjaana Jauhiainen

Marjaana Jauhiainen

opinto-ohjaaja, Jyväskylä

p. 044 711 4415

Hanna Raiskio

Hanna Raiskio

opinto-ohjaaja, Järvenpää

 p. 050 353 2014

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun pt

Osaamisalat

Kuvallisen ilmaisun osaamisala

Paikkakunnat

Järvenpää
Jyväskylä 

Laajuus

180 osp

Suuntautumis-
vaihtoehdot

Järvenpäässä
suuntautuminen on graafinen suunnittelu. Järvenpään opintoihin opiskelijat valitaan pääsykokeella.

Jyväskylässä
voit opintojen alussa valita kahdesta eri suuntautumisvaihtoehdosta: kuva- ja mediataide tai valokuvaus.

Seuraa meitä:

#aospesia