Pienkonekorjaaja

Tekniikan alat  |  Autoalan perustutkinto

Koulutus, jossa kehityt pienkone-, moottoripyörä- ja autotekniikan taitajaksi.

Opinnot

Pienkonekorjaajan koulutuksessa opit huoltamaan, korjaamaan ja tekemään huoltoihin liittyviä tarkistuksia yleisimpiin moottorikäyttöisiin pienkoneisiin, työlaitteisiin sekä moottorikulkuneuvoihin. Opit varmistamaan pienkoneen ja sen lisälaitteiden teknisen ja turvallisen toimivuuden. Opit myös valitsemaan huollossa ja korjauksessa käytettävät aineet ja tarvikkeet.

Pienkoneita ovat esimerkiksi moottorisaha, ruohonleikkuri ja erilaiset puutarhakoneet. Koulutuksessa keskityt kuitenkin isolta osin myös moottoripyötiin, kevytmoottoripyöriin, mopoihin, mopoautoihin, skoottereihin, moottorikelkkoihin, mönkijöihin, veneen moottoreihin sekä crosskart- ja carting autoihin.

Koulutuksen aikana voi suorittaa työturvallisuus-, tulityö- ja SFS6002 sähköturvallisuuskortin. Lisäksi on mahdollista suorittaa henkilöauton kuljettamiseen oikeuttava ajokortti, ellei siihen ole terveydellisiä esteitä.

Edellytykset

Alalla tarvitaan asiakaspalvelutaitoja, tietoteknisiä taitoja, kädentaitoja sekä palvelu- ja yrittäjähenkisyyttä.

Työskentely

Pienkonekorjaaja voi työskennellä esimerkiksi auto-, moottoripyörä- ja mopokorjaamoissa, pienkonekorjauksiin erikoistuneissa yrityksissä, rengasliikkeissä sekä erilaisissa isoissa ja pienissä konekorjaamoissa. Koulutuksen aikana opituilla kädentaidoilla on käyttöä myös esimerkiksi teollisuuden kunnossapitotöissä.

Työhön kuuluu yleensä asiakaspalvelu- ja korjaamotehtäviä.

Lisätiedot

Tea Järvinen

Tea Järvinen

opinto-ohjaaja, Turku

p. 044 711 4982

Katri Honkasalo

Katri Honkasalo

opinto-ohjaaja, Järvenpää

p. 044 7321 937

Pienkonekorjaaja

Osaamisala

Moottorikäyttöisten pienkoneiden korjauksen osaamisala

Paikkakunnat

Järvenpää
Turku

Laajuus

180 osp

Seuraa meitä:

#aospesia