Jäitko ilman opiskelupaikkaa? Spesiassa on juuri nyt käynnissä jatkuva haku useille aloille ja paikkakunnille. Voit siis saada edelleen opiskelupaikan ja aloittaa opinnot ilman, että sinun tarvitsee odottaa ensi kevään yhteishakua. Jatkuvaan hakuun saattaa avautua paikkoja myös myöhemmin, ympäri vuoden.

Juuri nyt haettavana olevat opiskelupaikat näet aina Koulutustarjonta-sivultamme sekä Opintopolusta. Koulutustarjonta-sivulta löydät haettavana olevat paikat näin:

  1. Mene Koulutustarjonta-sivulle: Koulutustarjonta (spesia.fi)
  2. Etsi mieleisesi ala, jonka kuvan alla on sinisessä palkissa teksti “Haku käynnissä, katso paikkakunta”.
  3. Sivun avaamalla näet, millä paikkakunnalla haku on auki.

Huomioithan, että yhtä alaa voi opiskella usealla paikkakunnalla, mutta jatkuva haku saattaa olla käynnissä vain jollain niistä.

(teksti jatkuu kuvan jälkeen)
Toimitilahuoltajana toimiva henkilö moppaa lattiaa.
Kuvateksti: Toimitilahuoltajan koulutuksessa opit erilaisten tekstiilien huoltoa ja perussiivoustehtäviä. Ala työllistää hyvin. Toimitilahuoltajan koulutukseen on jatkuva haku auki neljään eri toimipisteeseen.

Tällä hetkellä haussa olevia tutkintokoulutuksia

Spesialla on tällä hetkellä jatkuvassa haussa auki useita eri paikkoja, esimerkiksi seuraavat paikat.

Automekaanikko (Järvenpää) ja autokorimekaanikko (Turku). Molemmissa koulutuksessa opiskellaan auto­alan perustiedot ja -taidot. Automekaanikkona opit autojen huoltoon, korjaukseen ja asiakaspalveluun liittyviä perustaitoja. Autokorimekaanikon on tunnettava auton rakenne ja hallittava metalli­alan perustyöt. Opiskelu tapahtuu isolta osin autopajalla, käytännönlä­heisesti, työtä tekemällä.

Kokki (Turku). Kokki valmistaa ruokaa erilaisis­sa keittiöissä. Koulutuksen aikana opettelet tuntemaan elintarvikkeet, raaka-ai­neet sekä erilaiset koneet ja laitteet. Opit valmistamaan maukasta ja ravitsevaa ruokaa myös asiakkaille, joilla on erityisruokavalio. Voit myös tutustua kansainvälisiin keittiöihin opiskellen muiden maiden ruokakulttuureja.

Toimitilahuoltaja (Jyväskylä, Järvenpää, Pieksämäki ja Turku). Toimitilahuoltajan koulutuksessa opiskellaan siivoukseen liittyviä tehtäviä, tekstiilien huoltoa sekä muita alan palvelutehtäviä. Koulutuksen aikana harjoittelet työssä tarvittavien koneiden ja laitteiden käyttöä. Lisäksi opit kokouspalveluihin ja ympäristön viihtyvyyteen liittyviä taitoja.

IT-tukihenkilö (Pieksämäki). Tässä koulutuksessa opit tietotekniikan erityistaitoja, esimerkiksi laitteiden ja työvälineohjelmien käyttöönottoa ja neuvontaa. IT-tukihenkilönä voi työskennellä esimerkiksi työasemien ja oheislaitteiden asennus- ja ylläpitotehtävissä tai tietoteknisten laitteiden myynnin tai huollon tehtävissä.

Löydät nämä ja muut avoinna haussa olevat koulutuspaikat Spesian Koulutustarjonta-sivulta.

(teksti jatkuu kuvan jälkeen)
Neljä henkilöä istuu selät kameraan päin pöydän ääressä. Kahdella on Spesia-huppari. Kuva otettu Pieksämäen TUVA-koulutuksesta.
Kuvateksti: TUVA-koulutuksessa tutustut työelämään ja saat elämähallinnan taitoja. Voit hakea syyskuussa sekä Järvenpään että Rauman TUVA-koulutuksiin.

TUVA-haku auki Järvenpäässä (1.–6.9.) ja Raumalla

Onko tähtäimessä tutkinto, mutta et vielä saanut paikkaa tai et tiedä mihin haluaisit hakea? Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus eli TUVA-koulutus on suunnattu perusopetuksen päättäneille, joilla ei vielä ole toisen asteen tutkintoa. TUVA-vuoden aikana tutustut erilaisiin ammatteihin, koulutuksiin ja työelämään. Koulutuksessa saat oppimisvalmiuksia, elämänhallinnan taitoja ja tarvittavat valmiudet tutkinnon suorittamiseen.

TUVA-koulutuksessa on tällä hetkellä jatkuva haku auki Rauman toimipisteeseen. Järvenpään toimipisteen TUVA-haku on auki 1.6. syyskuuta 2023.

Koulutuksessa huomioidaan opiskelijoiden yksilölliset tarpeet ja tavoitteet. 

Jatkuva haku voi olla tiesi koulun penkille

Jatkuva haku on sinulle mahdollisuus saada opiskelupaikka nopeasti. Tutustu Spesian koulutuksiin ja mieti mikä kiinnostaa. Löydettyäsi kiinnostavan alan Koulutustarjonta-sivulla ja tarkistettuasi jatkuvan haun mahdollisuuden, voit hakea opiskelupaikkaa Opintopolun sivulla. Jos haet samaan koulutukseen eri paikkakunnille, muista hakea jokaiseen erikseen.

Näin haet jatkuvassa haussa:

  1. Etsi Koulutustarjonta-sivulta kiinnostava ala, jossa on haku auki haluamallesi paikkakunnalle.
  2. Siirry koulutuksen sivulta Opintopolkuun (linkki paikkakunnan alla) ja täytä hakemus.
  3. Muista liittää hakemukseesi liitteet. Tarkemmat ohjeet löydät jatkuvan haun sivuilta.
  4. Kun saamme hakemuksesi, opinto-ohjaaja ottaa sinuun yhteyttä ja kutsuu haastatteluun.