Artesaani (sisustusala)

Taideteollisuusalan perustutkinto
180 osp  

Koulutus, jossa kehität kädentaitojasi ja hyödynnät luovuuttasi.

Artesaaniopinnot

Taideteollisuusalan opinnoissa korostuu luovuus, yksilöllinen käsillä tekeminen ja käytännönläheisyys. Alalle on tyypillistä tuotteiden suunnittelu, valmistus ja kädentaidot sekä taiteet ja ammattialan kulttuuri. Tutkintonimike on artesaani.

Opintojen aikana opit hallitsemaan alasi tyypillisimmät materiaalit, työvälineet ja valmistusmenetelmät. Tutustut alan käytäntöihin, kestävään kehitykseen ja materiaalien käsittelyyn. Tarvitset halua oppia jatkuvasti uutta, hahmottaa kokonaisuuksia ja hyödyntää digitalisaatiota.

Ammattiopisto Spesiassa artesaanikoulutusta järjestetään kahdella osaamisalalla; sisustusalan osaamisalalla (Järvenpää) sekä tuotteen valmistuksen osaamisalalla (Jyväskylä).

Sisustusalan osaamisalan opinnot

Sisustusalan artesaani osaa suunnitella erilaisia tiloja ja/tai tuotteita, lisäksi hänellä on tietoa rakennusten ja/tai tuotteiden historiasta ja tyyleistä.

Opiskelija harjoittelee suunnittelutyön lisäksi sisärakennus-, maalaus- ja päällystystöitä ja kalusterakentamista. Lisäksi opiskelija kehittää yrittäjäominaisuuksiaan sekä osaa tuotteistaa ja markkinoida omaa ammatillista osaamistaan.

Koulutus painottuu käytännön harjoitustöihin. Opetus sisältää oppilaitoksen teknisten harjoitustöiden lisäksi teoriaopintoja, itsenäistä tiedonhankintaa sekä työssäoppimista.

GDPR-asetuksen piilottamaa sisältöä
Hyväksyttyäsi evästeet sivuston ulkopuolinen sisältö (esim. Youtube-videot) ladataan sivulle

Edellytykset

Sisustusalalla tarvitaan muun muassa kädentaitoja, vuorovaikutustaitoja, hyvää hahmotuskykyä ja suunnitelmallisuutta. Olennainen osa sisustajan ammatinkuvaa on korkeatasoisen ja viimeistelty työn jälki. Sisustajalta vaaditaan asiakaspalvelutaitoja, pitkäjännitteisyyttä, järjestelmällisyyttä, loogista päättelykykyä, yrittämisen halua ja itsekritiikkiä laatutasonsa arvioinnissa.

Työskentely

Sisustusalan artesaaniksi valmistuneet työllistyvät saneeraus- tai rakennusalan yrityksiin, sisustus- tai rakennustarvikeliikkeisiin tai perustavat oman sisustusalan yrityksen.

Lisätietoja

Annukka Pantsar-Oinas

opinto-ohjaaja
Järvenpää
044 777 8755
Annukka.Pantsar-oinas@spesia.fi
Järvenpää: artesaani (sisustusalan osaamisala), automekaanikko, kiinteistönhoitaja, koneasentaja, palvelulogistiikkatyöntekijä, pienkonemekaanikko
Kaikki koulutukset