Koulutus

Tutustu koulutustarjontaamme koulutushaun kautta.

Opiskelu antaa mahdollisuuksia!

Opiskeleminen ja uusien taitojen opettelu avaa sinulle uusia mahdollisuuksia työhön, jatko-opintoihin ja itsenäiseen elämään.

Opiskeleminen vaatii sitoutumista ja työtä, mutta samalla se palkitsee ja antaa paljon. On mahtava tunne, kun huomaa osaavansa jonkin asian hyvin!

Spesiassa saat oppia asiat omalla tavallasi. Ilmapiiri on kannustava. Me autamme sinua onnistumaan.

Spesiassa jokainen saa loistaa – tervetuloa!

Käytännönläheistä koulutusta

 

Koulutustarjonta

Ammattiopisto Spesian koulutustarjonta on monipuolinen. Järjestämme koulutusta useilla eri aloilla ja paikkakunnilla.

Ammatilliseen perustutkintoon johtava koulutus antaa opiskelijalle ammattitaidon ja tutkinnon.

Valmentavaa koulutusta on kahdenlaista: VALMA antaa valmiuksia ammatilliseen koulutukseen, TELMA työhön ja itsenäiseen elämään.

Monipuolisuus antaa valinnanvaraa. Meillä ja sinulla on yhteinen tavoite: löytää sinun vahvuutesi, sinulle paras suunta ja juuri sinulle sopiva koulutus.

Perustutkinnolla ammattiin ja työelämään

Ammattiopisto Spesiassa voit opiskella itsellesi ammatin. Me koulutamme toimitilahuoltajia, merkonomeja, kokkeja, ajoneuvoasentajia, artesaaneja ja monia muita työn taitajia.

Tiedot ja taidot opitaan käytännönläheisesti oppilaitoksessa, työpaikoilla ja muissa oppimisympäristöissä. Ammatillisen osaamisen lisäksi opit oman arjen hallintaan ja itsenäistymiseen liittyviä taitoja.

Tutustu ammatillisiin koulutuksiin koulutushaun kautta

Valmentava koulutus

VALMA antaa varmuutta jatko-opintoihin

Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus VALMA sopii erityisen hyvin nuorelle, joka ei vielä ole varma, mitä alaa haluaisi opiskella.

VALMA antaa sinulle aikaa tutustua eri vaihtoehtoihin ohjatusti. Samalla opit opiskeluun ja itsenäistymiseen liittyviä taitoja. Näin valmentava koulutus myös pehmentää siirtymistä peruskoulusta ammatilliseen koulutukseen.

Tutustu VALMAAN

TELMA tarjoaa taitoja itsenäistymiseen ja työhön

Työhön ja itsenäiseen elämään valmentavassa TELMA-koulutuksessa kehität kotona ja työpaikalla tarvittavia arjen taitoja. Koulutuksen aikana sinulla on mahdollisuus tutustua erilaisiin työtehtäviin ja asumisvaihtoehtoihin, ja etsiä niistä itselle parhaiten sopivia ratkaisuja.

TELMA-koulutus auttaa kohti itsenäisempää elämää erityisesti heitä, jotka tarvitsevat matkan varrella paljon tukea.

Tutustu TELMAAN

Hakeminen Spesiaan

Tietoa hakemisesta löydät Hakeminen-osiosta.

#spesiahaku

Hae opiskelemaan

Spesiaan voi hakea keväisin yhteisessä haussa tai ympäri vuoden avautuviin opiskelupaikkoihin jatkuvan haun kautta. Tutustu tarkemmin kevään hakuun ja jatkuvaan hakuun Hakeminen-osiossa.

Hakuneuvonta

Opinto-ohjaajat auttavat hakemisessa ja jatko-opintoihin ohjauksessa. Lisäksi opinto-ohjaajat ja kuraattorit tukevat sinua opiskeluun liittyvissä asioissa. Löydät opojen ja kuraattorien yhteystiedot Hakuneuvonta-sivulta

Uutiset

Spesiaan ennätysmäärä hakijoita

Spesiaan ennätysmäärä hakijoita

Spesiaan lähes 200 hakijaa enemmän Ammattiopisto Spesiaan haki kevään 2021 haussa 1 154 hakijaa, 196 enemmän kuin edellisvuonna. Vuonna 2020 hakijoita oli 958, eli hakijamäärä kasvoi 20 prosentilla. Kevään haussa on mahdollista hakea samanaikaisesti enintään viiteen...