Loistotyypit-somesarja

Tiistaisin 12.1.2021 alkaen, 8 jaksoa.

Loistotyypit

GDPR-asetuksen piilottamaa sisältöä
Hyväksyttyäsi evästeet sivuston ulkopuolinen sisältö (esim. Youtube-videot) ladataan sivulle

Loistotyypit on Ammattiopisto Spesian opiskelijoiden tähdittämä somesarja, joka kertoo opiskelijoiden arjesta, opinnoista ja elämästä. Loistotyypit vievät sinut mukanaan myös erilaisille työpaikoille kuten crossfit-salille, rakennustyömaalle, kauppaan ja hevostallille. 

Sarjan viimeisessä jaksossa [2.3.2021] näemme, kuinka ohjaaja Hannu ja Aleksi selvittävät yhteistyössä Aleksin auton kolinan mysteerin. Spesian luokkagalleriassa on mahtava yhteishenki, kun nuoret auttavat toisiaan ja Lyyli kruunaa päivän tuomalla juhlat mukanaan!

Radio Spesiassa ratakelaaja ja paralympiamitalisti Henry Mannin haastattelu jatkuu. Kuulemme hänen lapsuuden unelmistaan ja kokemuksistaan tsemppilähettiläänä. Myös Stable Mäkisen tallilla keskustelut jatkuvat Roosan, Tarun ja tallin omistajan, Spesian asiantuntijapalveluissa työskentelevän Marikan kesken. Kannattaako ja voiko työn ja harrastuksen yhdistää? Ainakin yhdessä tekeminen kivaa ja kaverit tärkeitä, joten päivä on mukava päättää niihin tunnelmiin. Sarja päättyy.

Loistotyypit-soittolista Youtubessa.

Jakso 1

Loistotyypit, osa 1 - kansikuva.[12.1.2021] Sarjan ensimmäisessä jaksossa pääsemme seuraamaan muun muassa, kuinka sujuu Katan ja Iiriksen siivouskeikka crossfit-salilla, ja miten VALMA-opiskelijat Irena ja Anna-Emilia selviytyvät ansioluettelon tekemisestä. Tutustumme myös Tarmoon ja Pinjaan. Artesaaniksi opiskeleva Sanni käy Spesia Puodissa hakemassa inspiraatiota. Arvaatko mikä Sannille ja kavereille erittäin tuttu tuote on nuossut Puodin hitiksi?

Katso jakso 1 Youtubessa

Jakso 2

Loistotyypit, Jakso 2 -kansikuva.[19.1.2021] Sarjan toisessa jaksossa kuulet mihin Kata, Iiris ja Emmi haluaisivat matkustaa, ja minkä idean Sanni ja Lyyli keksivät? Tapaat myös liikuntatutorina toimivan Roosan. Entä kuinka käy, pitääkö Anna-Emilian pokka Irenan työhaastattelussa?

Katso jakso 2 Youtubessa

Jakso 3

Loistotyypit, jakso 3 -kansikuva.[26.1.2021] Sarjan kolmannessa jaksossa pääsemme seuraamaan, millaisia ihanuuksia Lyyli ja Sanni tekevät Spesia Puotiin. Entä miten alkaa klo 7 aamulla Aleksin ja Miron työpäivä rakennustyömaalla? Tarmo ja Roosa M. pelailevat opiskelija-asuntolassa ja tekevät tuttuavuutta, mutta arvaatko mikä on peli ja kumpi voitti? Koodaamisesta innostunut Roosa P. puolestaan tuulettaa käsityksiä ohjelmoinnista vain nörttipoikien juttuna, ja kyselee Timo-opolta, miten kaveritkin pääsisi Spesiaan opiskelemaan.

Katso jakso 3 Youtubessa

Jakso 4

Loistotyypit, jakso 4 - kansikuva.[2.2.2021] Sarjan neljännessä jaksossa pääsemme seuraamaan TELMA-opiskelijoiden töitä Järvenpään Citymarketissa, kuulemme, millainen suuri unelma Tarmolla on ja miten valmistaudutaan siivouskeikalle. Aleksin ja Miron opinnot ovat päättymässä. Tuulessa ja sateessa on kiva muistella Italian reissua, mutta millaisia suunnitelmia heillä on valmistumisen jälkeen?

Katso jakso 4 Youtubessa

Jakso 5

Loistotyypit, jakso 5, mustavalkoisessa kansikuvassa otsikko sinisellä taustalla.[9.2.2021] Sarjan viidennessä jaksossa tehdään töitä eri tavoilla ja erilaisissa paikoissa. Pääsemme seuraamaan opiskelijoiden arkea niin rakennustyömaalla, oman yrityksen siivouskeikalla kuin Citymarketissakin. Mitä haaveita opiskelijoilla on koulun päätyttyä tai miltä arki mahdollisesti näyttää jo työelämään siirtyneellä?

Katso jakso 5 Youtubessa

Jakso 6

Loistotyypit jakso 6, kansikuva.ssa on mustavalkoisen kuvan päällä sinisellä otsikko.[16.2.2021] Sarjan kuudes jakso esittelee meille, mitä eroa on merkonomi- ja graafisen suunnittelun opinnoilla. Varmasti paljonkin. Mutta miten on, näkyykö peruskoulun lempiaineet Hillan ja Ronjan uravalinnoissa? Tarmo lähtee valokuvaamaan teoksia luokkagalleriaan, ja jututtaa taiteilijaa. Millainen teos on syntynyt esimerkiksi Aladdin-tietokonepelin inspiroimana? Tällä kertaa Taru saa vaihtelua siivoamisesta, kun pääsee hoitamaan hevosia Stable Mäkisen hevostallille.

Katso jakso 6 Youtubessa

Jakso 7

Loistostyypit jakso 7 -kansikuva.[23.22021] Sarjan seitsemännessä jaksossa pääsemme tutustumaan lisää hevostalliin, jossa tallinomistaja Marika esittelee Roosalle ja Tarulle, kuinka talli pidetään siistinä. Kuulemme myös Järvenpään K-Citymarketin kauppiaan Markun ajatuksia yhteistyöstä Spesian kanssa. Myös Sanni ja Milja tutustuvat ja huomaavat heillä olevan yhteinen harrastus. Harrastus vaatteisiin ja niiden tuunamiseen, mutta mistä on kysymys. Ja entä, millainen inspiroiva uratarina on Henry Mannilla – pyörätuolikelaajalla ja paralympiamitalistilla.

Katso 7 jakso Youtubessa

Jakso 8

Loistotyypit-kansikuvassa mustavalkoinen kuva Tarmosta kamera kädessä.[2.3.2021] Sarjan viimeisessä jaksossa näemme, kuinka ohjaaja Hannu ja Aleksi selvittävät yhteistyössä Aleksin auton kolinan mysteerin. Spesian luokkagalleriassa on mahtava yhteishenki, kun nuoret auttavat toisiaan ja Lyyli kruunaa päivän tuomalla juhlat mukanaan!

Radio Spesiassa ratakelaaja ja paralympiamitalisti Henry Mannin haastattelu jatkuu. Kuulemme hänen lapsuuden unelmistaan ja kokemuksistaan tsemppilähettiläänä. Myös Stable Mäkisen tallilla keskustelut jatkuvat Roosan, Tarun ja tallin omistajan, Spesian asiantuntijapalveluissa työskentelevän Marikan kesken. Kannattaako ja voiko työn ja harrastuksen yhdistää? Ainakin yhdessä tekeminen kivaa ja kaverit tärkeitä, joten päivä on mukava päättää niihin tunnelmiin. Sarja päättyy.

Katso 8. jakso Youtubessa