Spesia messuilla

 

Mielenterveysmessut 23. – 24.11.2021

Ammattiopisto Spesia ja Spesia Asiantuntijapalvelut ovat mukana monessa menossa, tällä kertaa Mielenterveysmessuilla. 

Olemme ratkaisujen ammattilaisia. Tule moikkaamaan meitä chattiin, olisi kiva tavata!

Jokainen saa loistaa

Ammattiopisto Spesia tarjoaa valmentavaa ja tutkintoon johtavaa koulutusta erityistä tukea tarvitseville. Meillä jokainen saa loistaa.

Spesia Asiantuntijapalveluissa me myös kehitämme, kasvatamme ja jaamme erityisen tuen osaamista, jotta sekä tukea tarvitsevat että sitä toisille antavat voivat elää arkeaan ja tehdä työtään mahdollisimman sujuvasti, toimivasti ja mielekkäästi.

Kuinka voimme palvella?

Spesia Asiantuntijapalvelut räätälöivät monipuolisesti erityisen tuen täydennyskoulutuksia aina tilaajan tarpeen mukaan. Tervetuloa tutustumaan täydennyskoulutustarjontaamme! Alla näet joitakin poimintoja tarjonnastamme.

Nepsy-valmentajakoulutus

Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja -koulutus eli tuttavallisemmin nepsy-valmentajakoulutus on ydinosaamistamme. Olemme juuri uudistaneet ja laajentaneet koulutustamme 30 opintopisteen laajuiseksi. Haku on parhaillaan auki keväällä 2022 alkaviin koulutuksiin. Kurkkaa siis koulutuskalenteriimme!

Lisätietoa nepsy-valmentajakoulutuksesta.

Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmennus asiakkaille

Ammattiopisto Spesian nepsy-valmentajat ovat koulutettuja kohtaamisen ammattilaisia, joilla on vankka erityisen tuen osaaminen. He tukevat innostavasti ja ratkaisukeskeisesti asiakasta kohti tavoitteitaan.

Lue lisää nepsy-valmennuksesta.

Lyhytnepsy verkossa

Lyhytnepsy verkossa -verkkokoulutuksessamme saat tietoa neuropsykiatrisista häiriöistä, erityisesti ADHD:stä ja autismikirjon häiriöistä, niiden vaikutuksista oppimiseen, käyttäytymiseen ja sosiaalisiin tilanteisiin. Koulutuksen laajuus on kaksi opintopistettä, ja se suoritetaan kokonaisuudessaan Moodlerooms-verkko-oppimisympäristössä.

Messutarjouksena koulutuksen hinta on vain 130 €/hlö (norm. 150 €). Tarjous on voimassa 31.12.2021 asti verkkokaupassamme.

Tutustu Lyhytnepsyyn verkossa.

Uutta! Koulutus lastensuojeluun

Syventävää Nepsy-koulutusta lastensuojelun parissa työskenteleville ammattilaisille nepsy-osaamisen vahvistamiseksi. Koulutuksen tavoitteena on lisätä ja syventää tietoa ja ymmärrystä neuropsykiatrisista vaikeuksista sekä ohjauksen ja tuen välineistä. Käytännönläheinen koulutuksemme antaa osallistujille keinoja ja konkreettisia työkaluja tukea perheitä, lapsia ja nuoria, joilla on neuropsykiatrisia erityisvaikeuksia.

Nepsy-osaamista lastensuojeluun ja perhesosiaalityöhön

Työnohjaus

Työnohjaus on oman työn tutkimista, arviointia ja kehittämistä. Työnohjauksessa pohditaan työhön, työyhteisöön ja työrooleihin liittyviä kysymyksiä, kokemuksia ja tunteita – tulkiten ja jäsentäen. Työnohjauksen ja ratkaisukeskeisen työyhteisövalmennuksen tarkoituksena on tavoitteellisesti tukea henkilöstöä työstä nousevien tunteiden käsittelyssä, tuottaa ratkaisuja ja välineitä arjen asiakastilanteisiin sekä jäsentää ajatuksia ja näkökulmia työstä.

Reflektiivisyys edistää työssä kehittymistä ja siinä jaksamista, sujuvoittaa työn tekemistä sekä edistää erilaisten työhön liittyen tilanteiden analysointia ja niistä oppimista. Luottamuksellinen ja vaitiolovelvollinen ilmapiiri mahdollistaa avoimen keskustelun ratkaisukeskeisten kysymysten avulla. Työnohjaus on erityisesti voimauttavaa ja palkitsevaa yhdessä oppimista erityisten kysymysten äärellä.

Lue lisää työnohjauksesta

Hyödynnä messutarjoukset!

Nepsy-valmentajakoulutus: Keväällä 2022 alkaviin neuropsykiatrisiin valmentajakoulutuksiimme (30 op) kannattaa organisaatiostasi osallistua nyt isommallakin porukalla. Kun samasta työpaikasta osallistuu kolme henkilöä tai enemmän, saatte koulutuksen erityisen edulliseen messuhintaan, vain 1900 €/osallistuja. Saat tarjoushinnan kirjoittamalla ilmoittautumisen lisätietoihin ”messutarjous”.

Katso nepsy-velmantajakoulutukset koulutuskalenterista

Lyhytnepsy verkossa: Tarjouksessa myös kätevä Lyhytnepsy verkossa -koulutus nyt vain 130 €.

Lyhytnepsyn löydät verkkokaupastamme

Opettaja Susanna Luhtala, ohjaaja ja kaksi opiskelijaa keskustelevat pöydän ääressä.

Mitä uutta toiselle asteelle hakemisessa?

  • Oppivelvollisuuden laajentuminen 2021: Jokaisella perusopetuksen päättävällä on velvollisuus hakea toisen asteen tai nivelvaiheen koulutukseen.  Oppivelvollisuus jatkuu siihen asti, kun opiskelija täyttää 18 vuotta tai suorittaa tutkinnon.
  • Kaikille yhteinen yhteishaku 2022: Ensimmäistä kertaa kaikki perusopetuksen jälkeinen koulutus on samassa yhteishaussa. Myös vaativana erityisenä tukena järjestettävään koulutukseen haetaan samassa haussa ja samalla lomakkeella kuin muihinkin koulutuksiin.
  • Ensimmäisen hakutoiveen merkitys korostuu: Oppivelvollisuuden laajentumisen ja yhteishaun yhdistymisen myötä on erityisen tärkeää valita ensimmäinen hakutoive huolellisesti, jotta on realistiset mahdollisuudet päästä haluamaansa koulutukseen, jossa saa itselleen sopivan tuen.
  • Opintopolku.fi-sivusto on uudistunut: Uusi sivusto on julkaistu marraskuussa 2022.

Ammattiopisto Spesia uudistuneessa Opintopolussa

Täydennyskoulutukset ammattilaisille

Avoimia koulutuksia erityisen tuen ammattilaisille ja tukea tarvitsevien rinnalla kulkijoille. Keinoja, konkretiaa ja kohtaamisia. Ilmoittaudu mukaan!

Webinaarit verkkokaupasta

Spesian verkkokaupasta löydät edullista täydennyskoulutustarjontaa webinaarien muodossa. Messutarjouksena ”Lyhytnepsy verkossa” vain 130 €.

Valmentava ja tutkintoon johtava koulutus

Valmentavaa ja tutkintoon johtavaa koulutusta sinulle, joka tarvitset yksilöllistä tukea oppimiseen tai opintojen onnistumiseen. Yhteishaku 22.2. – 22.3.2022.

Tilaa uutiskirje, pysyt kartalla!

Nappaa vinkit, bongaa nepsy- ja muut koulutukset, lue erityisopetuksen ajankohtaiset. Ilmestyy sopivasti muutaman kerran lukukaudessa. Voit lopettaa tilauksen koska tahansa.

Tilaa uutiskirje

Lue viimeisin

Tee tarjouspyyntö

Pyydä tarjousta konsultaatiosta, koulutuksesta tai muista palveluistamme. Se ei sido sinua mihinkään. Otamme sinuun henkilökohtaisesti yhteyttä.

Tarjouspyyntölomake Webropolissa

Jaetaan osaamista Facebookissa!

Löydät Spesia Asiantuntijapalvelut myös Facebookista. Seuraa ja tykkää, lue kiinnostavia postauksia, kysy ja kommentoi!

Spesia Asiantuntijapalvelut Facebookissa

Tutustu asiantuntijoihimme

Spesian asiantuntijat -sivulla on esitelty tekijöitämme, jotka toimivat säännöllisesti koulutus- ja konsultaatiotehtävissä.

Spesian asiantuntijat -sivulle

Kokemuksia ja palautetta koulutuksistamme

Asiantuntijapalveluiden palautteen keskiarvo asteikolla 1–5

”Muutostilanteessa etäyhteydet otettiin hyvin ja kekseliäästi hanskaan.”​

”Puhuttiin tiiviisti täyttä asiaa ja koulutus osui suoraan asian ytimeen.”

”Koulutuksessa välittyi inhimillisyys ja osaaminen, sekä kokemus ja näkemys elämästä yleensä.”

”Tällaista koulutusta olen odottanut pitkään. Tätä pitäisi saada kaikille opettajille.”

”Tällaista koulutusta olen odottanut pitkään. Tätä pitäisi saada kaikille opettajille.”

Pia Lehto-Kulmala

Asiantuntijapalvelukoordinaattori
Turku
040 660 4888
Pia.Lehto-Kulmala@spesia.fi

Marika Mäkinen

Asiantuntijapalvelukoordinaattori
Jyväskylä
040 752 9653
Marika.Makinen@spesia.fi

Marjaana Jauhiainen

opinto-ohjaaja
Jyväskylä
044 711 4415
Marjaana.Jauhiainen@spesia.fi
Jyväskylä.