Spesia kehittää

Erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden koulutus- ja työllistymismahdollisuuksien sekä osallisuuden ja hyvinvoinnin kehittäminen on tärkeä osa Spesian toimintaa. Toteutamme kehittämishankkeita, täydennyskoulutushankkeita sekä TKI-hankkeita yhdessä kotimaisten ja kansainvälisten kumppaneidemme kanssa.

Yhteistyössä ja verkostoissa on voimaa

Ammatillisen erityisopetuksen toteuttaminen ja kehittäminen vaatii monen alan toimijoiden yhteispeliä. Teemme tiivistä yhteistyötä esimerkiksi AMEO-oppilaitosten, muiden ammatillisen koulutuksen järjestäjien, hyvinvointialueiden, vammaispalveluiden, asumispalveluiden sekä työllistämistoimijoiden ja työpaikkojen kanssa.

Jos sinulla on mielessäsi erityistä tukea tarvitseviin kehittämisidea, ota yhteyttä Spesian koulutus-, palvelu- tai asiantuntijapalvelujohtajiin.
Spesia koordinoi useita erityisen tuen verkostoja eri puolilla Suomea. Verkostoista nousee usein kehittämistarpeita, joihin Spesialla on kanavat hakea hankerahoituksia. Tutustu ylläpitämiimme erityisen tuen verkostoihin ja tule mukaan toimintaan!

Spesia tutkii, kehittää ja innovoi

Spesiassa käytännön osaaminen, kehittäminen ja tutkimus kulkevat käsi kädessä. Seuraamme ja hyödynnämme muiden tutkimaa tietoa, mutta haluamme myös itse olla tuottamassa erityisopetukseen ja erityiseen tukeen liittyvää tutkittua tietoa ja innovaatioita.

Spesian kanssa TKI-yhteistyöhön

Spesia tarjoaa tuoreita tutkimusaiheita ja monipuolisen tutkimusympäristön myös muille TKI-toimijoille. Olemme avoimia strategiselle ja suunnitelmalliselle TKI-yhteistyölle, jonka tavoitteena rakentaa monimuotoisempaa työelämää ja yhdenvertaisempaa yhteiskuntaa. Osallistumme sekä kansallisiin että kansainvälisiin TKI-verkostoihin ja -hankkeisiin.

Digitaalinen työkalu selvittää mitä opiskelijalle kuuluu

Toimii myös selkokielellä

Koronakevät nosti Resilienssiä ja tulevaisuususkoa -hankkeessa kehitetyn digitaalisen CREAR-työkalun arvoon arvaamattomaan. Yhtäkkiä opiskelijat olivatkin etäopiskelijoita, kaikkine erityistarpeineen. Haastavassa tilanteessa työkalu auttoi tunnistamaan opiskelijan tilanteen ja tuen tarpeen myös etänä, vaikka se toimii hyvin myös lähiopetuksen tukena.

Kehittäminen ja hankkeet blogissa

Ota yhteyttä mistä päin Suomea tahansa

Jaana Myyryläinen

koulutusjohtaja
Pieksämäki
040 560 9750
Jaana.Myyrylainen@spesia.fi

Annemari Suonsivu

koulutusjohtaja
Turku
050 322 2751
Annemari.Suonsivu@spesia.fi

Petri Vanhalakka

koulutusjohtaja
Järvenpää
044 765 1398
Petri.Vanhalakka@spesia.fi
Vastuualueina valmentava koulutus: Järvenpää, valmentava ja tutkintotavoitteinen koulutus: Helsinki ja Kotka, vankilaopetus

Tiina Mäki-Gaetz

palvelujohtaja
Järvenpää
044 765 0605
Tiina.Maki-Gaetz@spesia.fi

Marja Jäntti

Asiantuntijapalvelujohtaja
Turku
040 900 4027
Marja.Jantti@spesia.fi