Ankkuri25 – yhdessä kohti turvallisempaa tulevaisuutta

#jengiytyminen #syrjäytymisvaara #turvallisuus #ennaltaehkäisy

Tavoite

Otetaan Ankkuritoiminta apuun turvallisuuden parantamisessa.

Ankkuri25 – yhdessä kohti turvallisempaa tulevaisuutta -hankkeen tavoitteena on ankkuritoiminnan pilotointi ja henkilöstön tietoisuuden lisääminen. Osana henkilöstön kehittämistä luodaan toimintamalleja, joiden avulla tunnistetaan ja kohdataan syrjäytymisvaarassa, rikoskierteessä tai sen vaarassa olevat nuoret. Toiminnan avulla pyritään ehkäisemään kiusaaminen, väkivaltatilanteet ja päihteiden käyttö jo varhaisessa vaiheessa.

Toteutus

Alueellisissa työpajoissa kehitetään jengiytymistä ja rikollisuutta ennaltaehkäiseviä toimintamalleja.

Hankkeessa järjestetään alueellisia työpajoja, joissa kehitellään toimintamalleja jengiytymistä ja rikollisuutta ennalta ehkäisevän työn tueksi sekä vahvistetaan alueellista yhteistyötä Ankkuritiimeihin. Lisäksi järjestetään alueellisia koulutustilaisuuksia oppilaitoksen henkilöstölle sekä opiskelijoille.

Ankkurikahvit

Ensimmäisten Ankkurikahvien teema oli nuorten hyvinvoinnin edistäminen. Aihetta alustamassa oli erikoislääkäri ja tutkimusjohtaja Silja Kosola.

Silja Kosola on yleislääketieteen erikoislääkäri, ja hänellä on nuorisolääketieteen erityispätevyys. Hänellä on arvokasta työkokemusta niin terveyskeskuksen potilastyöstä kuin lasten- ja nuorten lääkäripalvelujen johtavan ylilääkärin työstä. Hänellä on myös vahva kokemus perusterveydenhuollon tieteellisestä tutkimuksesta sekä poikkileikkaavasta tutkimuksesta.

GDPR-asetuksen piilottamaa sisältöä
Hyväksyttyäsi evästeet sivuston ulkopuolinen sisältö (esim. Youtube-videot) ladataan sivulle

Katja Repon esityksen diat puolestaan voit tulostaa tästä.  

 

Tulevat Ankkurikahvit

Vuoden 2024 aikana järjestetään yhteensä neljät Ankkurikahvit. Teemat tulevat suoraan Ankkurikäsikirjan keskeisistä periaatteista. Tulevat teemat:

  • Osallisuus 18.4.2024
  • Rikosten ennaltaehkäiseminen 19.9.2024
  • Moniammatillinen yhteistyö 14.11.2024

Ota yhteyttä

Hankkeen toteuttajat

Tarja Liski

projektipäällikkö
Järvenpää
040 828 2043
Tarja.Liski@spesia.fi
Opetushallitus rahoittaa hanketta -logo