Mielen hyvinvointia yhdessä – tietoa, taitoja ja tekemistä

#mielenterveys #kerhotoiminta #hyvinvointi

Tavoite

Vahvistetaan mielenterveystaitoja ja perustetaan kerhoja opiskelijoille.

Mielen hyvinvointia yhdessä – tietoja, taitoja ja tekemistä -hankkeen tavoitteena on vahvistaa opiskelijoiden ja työntekijöiden mielenterveystaitoja ja rakentaa mielenterveyttä tukevaa toimintakulttuuria ja toimia, joilla edistetään vuorovaikutusta, osallisuutta sekä turvallisuutta. Materiaalia muokataan saavutettavammaksi yhdessä Mieli ry:n kanssa. Tuotetaan videoita, jotka lisäävät henkilöstön osaamista mielenterveyden tukemisessa ja häiriöiden tunnistamisessa.

Toisena tavoitteena on perustaa erilaista kerhotoimintaa opiskelijoille. Vapaa-ajan kerhotoiminnalla lisätään yhteisöllisyyttä, harrastuneisuutta, yhteenkuuluvuuden tunnetta sekä tarjotaan monipuolista tekemistä nuorille.   

Toteutus

Henkilökuntaa koulutetaan Mielenterveyden ensiapu® 1 -koulutuksen ohjaajiksi.

Oppilaitoksen henkilökunnasta koulutetaan 20 henkilöä Mielenterveyden ensiapu® 1-koulutuksen ohjaajiksi. Koulutetut ohjaajat lähtevät puolestaan toteuttamaan koulutuksia Spesian eri toimipaikoissa opiskelijoille ja henkilöstölle. Koulutus toteutetaan 40 ryhmälle.

Hanke on valtakunnallinen ja toteutetaan Ammattiopisto Spesian toimipaikoissa: Järvenpää, Helsinki, Turku, Rauma, Uusikaupunki, Jyväskylä, Viitasaari, Pieksämäki, Mikkeli, Kotka ja Savonlinna  

Tuotokset

Ota yhteyttä

Hankkeen toteuttajat

Elina Junnola

palvelupäällikkö
Järvenpää
044 765 1525
Elina.Junnola@spesia.fi
Oph rahoittaa -logo
Spesia logo
Suomen Mielenterveys ry Mieli logo.