Yhdessä parasta Länsi

#verkostot #toimintamallit #vertaisvalmennus #työelämä #yhteistyö

Tavoite

Integroidaan Parasta-hankkeiden malleja koulutuksen järjestäjien toimintaan.

Yhdessä parasta Länsi -hankkeessa kehitetään Laatu- ja tasa-arvo -ohjelman mukaisia tavoitteita Länsi-Suomen verkostossa. Spesia toimii verkoston erityisen tuen asiantuntijana.

Hankkeessa jatketaan Parasta -kehittämishankkeiden mallien integrointia koulutuksen järjestäjien toimintaan. Hankkeen kehittämistyö muodostuu näiden mallien käytöstä ja niiden jatkokehittämisestä. Keskeisenä toimintana on laaja yhteistyö koulutuksen järjestäjien välillä sekä hankkeen aikana käynnistettävä vertaisvalmentajatoiminta.

 

Toteutus

Tehdään laajaa yhteistyötä koulutuksen järjestäjien välillä ja käynnistetään vertaisvalmentajatoiminta.

Vertaisvalmentajat perehdytetään Parasta -hankkeiden toimintamalleihin ja heidän kauttaan vahvistetaan oppilaitosten yhtenäisiä toimintamalleja. HOKS, koulutus- ja oppisopimusprosessi sekä niihin liittyvät palveluprosessit yhdenmukaistuvat yhteisen valmentautumisen ja kehittämisen myötä. Tavoitteena on, että työelämäyhteistyö on laadukasta ja tasavertaista opiskelijan ja työelämän näkökulmasta riippumatta siitä, missä opiskelija opiskelee tutkintoaan. Myös työelämää perehdytetään riittävästi erityiseen tukeen, mukauttamiseen ja poikkeamiseen.

Kohderyhmät

Kohderyhmänä ovat opetus-, ohjaus- ja työelämäpalveluiden henkilöstö.

Tuotokset

Hankkeessa tuotettiin Erityisen tuen työkalupakki työpaikkaohjaajalle (pdf). Lisätietoa asiasta sekä painetun oppaan näköisversio löytyy Spesian kotisivuilta.

Erityisen tuen työkalupakki työpaikkaohjaajalle -esiteviuhka puoliksi avattuna.

Ota yhteyttä

Hankkeen toteuttajat

Päivi Tanner

Asiantuntijapalvelukoordinaattori
Turku
050 308 1085
Paivi.Tanner@spesia.fi
Oph rahoittaa -logo