TKI-toiminta

 

Tutkimme, kehitämme ja innovoimme. Tutkittu tieto ja käytännön osaaminen tukevat toisiaan.

 

​Käytännön osaaminen ja tutkimus käsi kädessä

Spesia hyödyntää koulutus-, kehittämis- ja asiantuntijapalvelutoiminnassaan tutkittua tietoa. Haluamme myös itse tutkia ja olla tuottamassa erityisopetukseen ja erityiseen tukeen liittyvää tutkimustietoa ja innovaatioita.

Oppilaitoksemme sisäisessä TKI-toiminnassa kokoamme asiasta kiinnostuneita spesialaisia yhteen. Tavoitteena on yhdistää koulutus, kehittämishankkeet sekä tutkimus- ja innovaatiotoiminta. Kannustamme ja tuemme henkilöstöä esimerkiksi kehittämishankkeisiin sisältyvien selvitysten, opinnäytetöiden ja väitöskirjatutkimusten tekemisessä.

Ammatillista erityisopetusta tutkittu liian vähän

Ammatillisen koulutuksen toimijat nähdään käytännön osaajina ja tekijöinä. Vahvan duunari-identiteetin rinnalla henkilöstön osaaminen ja arjen erityispedagogiset ratkaisut nojaavat pitkälti tutkittuun tietoon – sikäli kun tietoa on saatavilla.

Valitettavasti ammatillinen koulutus ja etenkin ammatillinen erityisopetus on varsin vähän tutkittu alue. Me Spesiassa haluamme parantaa tilannetta ja siksi olemmekin lähteneet vahvistamaan TKI-toimintaa yhdessä osaavien kumppaneidemme kanssa.

Uutta ajattelua ammatillisen koulutuksen vaikuttavuuteen – ainutlaatuinen tutkimus- ja kehittämishanke KOVA käynnistyy

Mika Tammilehto ja teksti

Toimiiko ammatillinen koulutus niin kuin toivomme? Millaiset valmiudet koulutus antaa ja miten se kantaa elämässä ja työssä? Tutkittua tietoa koulutuksen vaikuttavuudesta löytyy vain vähän, vaikka koulutuksen kehittämisen näkökulmasta tarve on suuri.

Ammattiopisto Spesia ja Hämeen ammattikorkeakoulu käynnistävät monivuotisen ammatillisen koulutuksen tutkimus- ja kehittämishankkeen Hamk Edun tutkijayliopettaja Mika Tammilehden (artikkelikuva) johdolla. Tarkoituksena on kehittää tutkimusperusteisesti vaativana erityisenä tukena toteutettavan ammatillisen koulutuksen vaikuttavuutta ja laatua. Lue artikkeli.

Etsitkö TKI-kumppania tai opinnäytetyön aihetta?

Spesian kanssa TKI-yhteistyöhön

Spesia tarjoaa tuoreita tutkimusaiheita ja monipuolisen tutkimusympäristön myös muille TKI-toimijoille. Olemme avoimia strategiselle ja suunnitelmalliselle TKI-yhteistyölle, jonka tavoitteena rakentaa monimuotoisempaa työelämää ja yhdenvertaisempaa yhteiskuntaa. Osallistumme sekä kansallisiin että kansainvälisiin TKI-verkostoihin ja -hankkeisiin.

Jos olet kiinnostunut TKI-yhteistyöstä Spesian kanssa, olethan meihin yhteydessä!

Haluatko tehdä tutkimuksen tai opinnäytetyön Ammattiopisto Spesiaan?

Jos olet kiinnostunut yhteistyöstä tutkimukseen tai opinnäytetyöhön liittyen tai etsit aihetta ammatillisen erityisopetuksen tai vaativan erityisen tuen alalta, ota yhteyttä asiantuntijapalvelukoordinaattori Marika Mäkiseen, marika.makinen@spesia.fi.

S. ja A. Bovalliuksen säätiö sr:n apurahat

S. ja A. Bovalliuksen säätiö sr myöntää apurahoja yksityishenkilöille, työryhmille ja yleishyödyllisille yhteisöille.

Lue lisää Bovallius säätiön apurahoista

Bovallius logo.

Marika Mäkinen istuu tuolissa pinkki kangaskassi vieressään.

Spesian TKI-toimintaa koordinoi asiantuntijapalvelukoordinaattori Marika Mäkinen.

Ota yhteyttä mistäpäin Suomea tahansa

Marika Mäkinen

Asiantuntijapalvelukoordinaattori
Jyväskylä
040 752 9653
Marika.Makinen@spesia.fi

Pia Lehto-Kulmala

Asiantuntijapalvelukoordinaattori
Turku
040 660 4888
Pia.Lehto-Kulmala@spesia.fi

Päivi Tanner

Asiantuntijapalvelukoordinaattori
Turku
050 308 1085
Paivi.Tanner@spesia.fi