PedaRoihu

PedaRoihu vastaa ammatillisen koulutuksen reformin vaatimuksiin kehittämällä oppilaitosten rakenteita ja toimintatapoja. Hankkeessa uudistetaan oppilaitosjohdon, kehittämis- ja laadunhallintatyötä tekevien henkilöiden sekä opetus- ja ohjaushenkilöstön osaamista ja toimintatapoja Varsinais-Suomessa.

Tavoitteena on, että koulutus ja ohjaus tapahtuvat osaamisperusteisesti ja asiakaslähtöisesti. Lisäksi kehitetään opetus- ja ohjaushenkilöstön valmiuksia vastata muuttuvaan opettajuuden ja ohjauksellisen työotteen muutoshaasteisiin.

Hanke toteutetaan kahdessa vaiheessa:
1. Ensimmäinen vaihe on tarkoitettu oppilaitosten johdolle sekä laadunhallinta- ja kehittämishenkilöstölle. He osallistuvat hankkeen toteuttamiin koulutuksiin, workshopeihin ja sparrauksiin sekä laativat oppilaitoskohtaisen kehittämissuunnitelman toisen vaiheen toteutuksesta.
2. Toiseen vaiheeseen osallistuu oppilaitosten opetus- ja ohjaushenkilöstö. He toimeenpanevat oppilaitoksen kehittämissuunnitelman opetuksen ja ohjauksen arjessa.

PedaRoihu tukee Varsinais-Suomen ammatillisen koulutuksen järjestäjien oppilaitosfoorumitoimintaa. Oppilaitosfoorumi kerää koulutustarpeita ja järjestää niiden mukaan täydennyskoulutuksia opetus- ja ohjaushenkilöstölle.

Hankkeen toteutusaika: 1.4.2017–31.12.2018
Rahoittaja: Opetushallitus
Toteuttajat: Kyseessä on Varsinais-Suomen ammatillisen koulutuksen järjestäjien yhteishanke, jota hallinnoi Turun kaupunki.
Ammattiopisto Spesia on hankkeen osatoteuttaja.
Lisätiedot: Marja Jäntti, marja.jantti@spesia.fi, p. 040 900 4027

 

Seuraa meitä:

#aospesia