Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Ankkurikahvit – Verkostoitumista nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi ja rikollisuuden ehkäisemiseksi

15.2.2024 klo 13:00-15:00

Ankkuri25-teksti isolla, katkenneen näköisenä ja silhuettina kädet levällään hyppäävä lippispäinen mies. Ankkuri25-hankkeen mustavalkoinen, graafinen tunnuskuva.

Tervetuloa ensimmäisille Ankkurikahveille, verkostoitumaan muiden nuorten kanssa toimivia kanssa. Tavoitteena on tukea moniammatillista Ankkuritoimintaa, edistää nuorten hyvinvointia sekä ennaltaehkäistä jengiytymistä ja nuorisorikollisuutta. Ilmoittaudu mukaan 8.2.2024 mennessä.

  • Kenelle? Tapahtuma on tarkoitettu kaikille nuorten parissa toimiville tahoille, kuten oppilaitoksille, poliisille, sote- ja nuorisopalveluille sekä kolmannen sektorin toimijoille.

Ankkurikahvit tarjoaa Ammattiopisto Spesia osana Ankkuri25-hanketta. Valitse sinulle paras tapa osallistua. Katso alempaa sivulta myös tulevien tilaisuuksien ajat ja teemat.

  • Tapahtumapaikat: Turku, Järvenpää, Jyväskylä, Pieksämäki tai Teams
  • Teams: klo 13 – 14 (hanke-esittely sekä Silja Kosolan luento)
  • Livetapahtumat: klo 13 – 15 (em. luennon lisäksi kahvit, keskustelua ja verkostoitumista)

Ilmoittaudu tästä 8.2. mennessä (Webropol).
Etäyhteyden osallistujat saavat Teams-linkin ilmoittautumisen jälkeen 9.2. sähköpostilla.

Luennoitsijana Silja Kosola

Ensimmäisten Ankkurikahvien teema on nuorten hyvinvoinnin edistäminen. Aihetta on alustamassa erikoislääkäri ja tutkimusjohtaja Silja Kosola.

Silja Kosola on yleislääketieteen erikoislääkäri, ja hänellä on nuorisolääketieteen erityispätevyys. Hänellä on arvokasta työkokemusta niin terveyskeskuksen potilastyöstä kuin lasten- ja nuorten lääkäripalvelujen johtavan ylilääkärin työstä. Hänellä on myös vahva kokemus perusterveydenhuollon tieteellisestä tutkimuksesta sekä poikkileikkaavasta tutkimuksesta.

Silja Kosola aloitti Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella tutkimusjohtajana 1.5.2023

Tulevat Ankkurikahvit

Vuoden 2024 aikana järjestetään yhteensä neljät Ankkurikahvit. Teemat tulevat suoraan Ankkurikäsikirjan keskeisistä periaatteista. Tulevat teemat:

  • Osallisuus 18.4.2024
  • Rikosten ennaltaehkäiseminen 19.9.2024
  • Moniammatillinen yhteistyö 14.11.2024

Ankkuri25-hanke

Ankkuri25 – yhdessä kohti turvallisempaa tulevaisuutta -hanke on Opetushallituksen rahoittama ja Perhon Liiketalousopiston koodinoima hanke, jota Perho ja Spesia toteuttavat yhdessä. Hanke on alkanut 9.6.2023 ja päättyy 31.7.2025.

Ammattiopisto Spesian yhtenä tavoitteena hankkeessa on kehittää yhteistyömalleja oppilaitosyhteisön toimijoille nuorten jengiytymisen ja rikollisuuden ennaltaehkäisevään työhön sekä vahvistaa yhteistyön rakenteita alueellisten Ankkuritiimien välillä.

Ankkuritoiminta

Ankkuritoiminta on moniammatillista yhteistyötä, joka kohdistuu nuorten hyvinvoinnin edistämiseen ja rikosten ennalta ehkäisemiseen. Ankkuritoimintaa toteutetaan moniammatillisessa tiimissä, johon kuuluvat asiantuntijat poliisista, sosiaalitoimesta, terveystoimesta sekä nuorisotoimesta.

Tiimi tapaa nuoren ja hänen perheensä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, jotta nuorta voidaan tukea ja tarvittaessa ohjata avun tai tuen piiriin. Ankkuritoiminta perustuu nuoren osallisuuden ja itsemääräämisoikeuden ja yksityisyyden suojan kunnioittamiseen.

Mustavalkoinen, hyvin graafinen tunnuskuva, jossa lukee isolla ja ikään kuin katkenneena "Ankkuris25" ja lippispäinen mies hyppää kädet levällään ilmaan kuin tanssija. Kuvassa myös Oph:n, Perhon ja Spesian logot.

Tiedot

Päivämäärä:
15.2.2024
Aika:
13:00-15:00
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, , , , , , , ,

Tapahtumapaikka

hybridi

Järjestäjä

Ammattiopisto Spesia