Oletko suorittanut Nepsy-valmentaja -koulutuksen?
Pätevöidy kanssamme eläinavusteiseksi nepsy-valmentajaksi!
Eläinavusteisuuden 10 op –täydennyskoulutus käynnistyy syyskuussa 2024 verkkototeutuksena. Täydennyskoulutus toteutetaan Eläinkuusikon ja Spesia Asiantuntijapalveluiden yhteistyönä.
Mitä Eläinavusteinen nepsyvalmennus on?
Ammatillinen eläinavusteinen työ on suunnitelmallista, tavoitteellista ja dokumentoitua toimintaa, jossa kasvatusalan, sosiaali- ja terveysalan tai hyvinvointialan ammattilainen työskentelee eläimen tai eläinten kanssa omassa työssään. Eläinavusteisuus on yksi menetelmä, jota ammattilainen voi tuoda osaksi työtään silloin, kun se palvelee osallistujan tai osallistujien tavoitteita. Ammattilaisen soveltuvan eläinavusteisuuteen liittyvän täydennyskoulutuksen avulla pyritään takaamaan työn turvallisuus, vastuullisuus ja eettisyys. Lähtökohtana eläinavusteiselle työlle tulee aina olla siihen osallistuvan eläimen kokonaisvaltainen hyvinvointi.
Haluaisitko yhdistää eläinavusteisuuden työhösi?
Eläinavusteisuus soveltuu useiden erilaisten ihmisryhmien kanssa työskentelyyn hyvin – myös neurokirjon henkilöiden tukeminen eläinavusteisesti on todettu hyödylliseksi. Eläinavusteisuuden lisääminen neuropsykiatriseen valmennukseen tuo mukaan uuden ulottuvuuden, jonka avulla voidaan motivoida asiakasta osallistumaan valmennukseen, saavuttaa nopeammin toimiva vuorovaikutussuhde asiakkaan kanssa ja luoda helposti onnistumisen kokemuksia asiakkaalle. Eläinkuusikolla on pitkä kokemus eläinavusteisesta työstä ja Eläinavusteinen valmentaja -koulutuksen toteuttamisesta.
Koulutuspäivien aikataulu
- 3.9.2024 9–16 (etäopetus Zoomilla)
- 24.9.2024 10–16 (lähiopetus Mäntsälässä Eläinkuusikossa)
- 9.10.2024 9–16- (etäopetus Zoomilla)
- 12.11.2024 9–15 (etäopetus Zoomilla)
Koulutukseen voit hakea, kun sinulla on
- Nepsy-valmentajan opinnot tehtyinä
- Soveltuva pohjakoulutus sosiaali-, terveys-, kasvatus- tai opetusalalta
- Mahdollisuus toteuttaa asiakasharjoituksia eläinavusteisesti
- Tietotekniset perusvalmiudet ja mahdollisuus työskentelyyn verkossa
Koulutuksen sisällöt
- Eläinavusteisuuden määritelmät ja perusteet
- Eläinavusteisen työn riskit ja turvallisuus
- Eläinavusteisuuden laatu ja vaikuttavuus
- Eläinten hyvinvointi
- Eläinavusteinen nepsy-valmennus käytännössä
Toteutustapa
- 3 koulutuspäivää verkossa
- 1 käytännön päivä Eläinkuusikossa (Mäntsälä)
- Lisäksi koulutus pitää sisällään kirjallisuustehtävän, vertaisryhmätyöskentelyä, käytännön harjoituksia, sekä turvallisuus- ja hyvinvointisuunnitelman laatimisen.
Koulutuksessa
- Osallistut mielenkiintoisiin koulutuspäiviin
- Harjoittelet eläimen kanssa toimintaa ja eläinavusteista valmennusta
- Työskentelet useilla eri tavoilla itsenäisesti ja vertaisryhmässä
- Koulutuksen jälkeen sinulla on mahdollisuus tuoda oma koirasi soveltuvuustestaukseen (ei sisälly koulutuksen hintaan).
Kouluttajat
Vastuukouluttajana toimii Tanja Paasonen (sosionomi YAMK, ammatillinen opettaja AmO, eläintenkouluttaja at, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, eläinavusteinen valmentaja, neuropsykiatrinen valmentaja) ja toisena kouluttajana Iris Vainio (erityisluokanopettaja KM, eläintenkouluttaja at, eläinavusteinen valmentaja, neuropsykiatrinen valmentaja).
Hinta
Koulutuksen hinta on 750 euroa / osallistuja (alv 0). Koulutuksen voi maksaa 1– 3 erässä.
Hakeminen ja peruutusehdot
Sitovat hakemukset viimeistään 20.8.2024 Lyyti-hakulomakkeella.
Haku saattaa sulkeutua aiemminkin, jos ryhmä tulee täyteen soveltuvista hakijoista. Koulutuksen toteutuminen vaatii vähintään 15 osallistujaa.
Viimeinen maksuton peruutuspäivä on 20.8.2024. Tämän jälkeisistä peruutuksista tai jollei peruutusta tehdä ollenkaan, laskutetaan koko koulutuksen hinta.
Todistus
Koulutuskokonaisuuden hyväksytysti suorittaneet saavat Eläinavusteisen neuropsykiatrisen valmentajan todistuksen, jonka kirjoitamme yhteistyössä Eläinkuusikon kanssa.
Lisätiedot
Tanja Paasonen
info@elainkuusikko.fi
p. 040 523 8747
Blogi: Eläinavusteisuus ja nepsy-valmennus kohtaavat Spesiassa (osa 1)
Blogi: Eläinavusteisuus ja nepsy-valmennus – Eläin mukana valmennuksessa (osa 2)