Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Hahmotusvaikeudet monikulttuurisissa ympäristössä (1 op) 24.4.2023 webinaari

24.4.2023 klo 09:00 - 15:00

Valitse oikea suunta, tennarit jonka edessä katuun maalattu nuoli joka osoittaa kolmeen ilmansuuntaan

24.4.2023

Ympäristö ja sen vaatimukset asettavat reunaehdot hahmotuskyvyllemme ja sille, mikä on kulttuurisesti olennaista hahmottaa. Maahanmuuttajataustaisilla opiskelijoilla voi olla vaikeuksia hahmottaa erilaisessa kulttuuriympäristössä, mutta milloin on kyse varsinaisesta hahmotusvaikeudesta ja milloin vaikeudesta hahmottaa? Millainen tuki auttaa tilanteissa, joissa kieltä ei välttämättä voi käyttää kompensaatiokeinona?

Koulutuksessa pohditaan, kuinka maahanmuuttajataustaisten nuorten hahmottamisen taitoja tulisi arvioida ja tukea sekä esitellään konkreettisia keinoja taitojen harjaannuttamisen tueksi. Koulutus sisältää yhden koulutuspäivän sekä oppimistehtävä. Oppimistehtävässä käsitellään hahmotusvaikeuksien ilmenemistä maahanmuuttajataustaisilla opiskelijoilla ja keinoja heidän tukemiseen.

Alustava aikataulu

Webinaaripäivä alkaa klo 9.00 ja päättyy klo 15.00.

Kohderyhmä

Yläkoulussa ja toisella asteella työskentelevä opetustoimen henkilöstö. Osallistujien olisi hyvä olla perehtynyt hahmottamisen vaikeuksiin yleisellä tasolla jo aikaisemmin.

Kouluttajat

  • Suvi Ylönen, KM, YTM, laaja-alainen erityisopettaja, Nuorten Hahmola -hankkeen projektipäällikkö, Niilo Mäki Instituutti
  • Maarit Sorjonen, FM, laaja-alainen erityisopettaja, erityisen tuen asiantuntija, neuropsykiatrinen valmentaja, Ammattiopisto Spesia

 

Maksuton koulutus

Koulutus on osallistujille maksuton. Koulutusta rahoittaa Opetushallitus.

Ilmoittautumiset

Koulutukseen otetaan 18 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumiset Niilo Mäki Instituutin sivuilla. Ilmoittautuminen kolmea viikkoa ennen koulutuksen alkua, mutta mikäli koulutuksessa on tilaa, ilmoittautumisia otetaan vastaan koulutuksen alkuun saakka!

Koulutus järjestetään myös syksyllä 2023.

Lisätietoja

Maarit Sorjonen
maarit.sorjonen@spesia.fi
puh. 044 765 1368

Muutokset mahdollisia.Opetushallitus rahoittaa hanketta -logo

Tiedot

Päivämäärä:
24.4.2023
Aika:
09:00 - 15:00
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia: