Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Hahmotusvaikeudet yläkoulussa ja toisella asteella – tunnistamisesta tukeen (3 op)

16.1.2023 klo 09:00 - 15:00

Valitse oikea suunta, tennarit jonka edessä katuun maalattu nuoli joka osoittaa kolmeen ilmansuuntaan

16.1.–13.4.2023

Hahmotusvaikeudet ovat joukko erilaisia ja eriasteisia tilan hahmottamiseen ja havaitun tunnistamiseen liittyviä pulmia. Ne ovat tavanomaisia erilaisten oppimisvaikeuksien ja kehityksellisten vaikeuksien liitännäisvaikeuksia. Koulutuksessa käydään läpi, miten nämä hahmottamisen pulmat näkyvät arjessa, koulussa ja opinnoissa. Lisäksi lähdetään toteuttamaan konkreettista tuen suunnitelmaa sekä seurataan tuen vaikuttavuutta. Koulutuksessa käydään läpi myös sitä, millä tavoin hahmotusvaikeudet koetaan, millaisia merkityksiä hahmotusvaikeudet saavat yksilön ja ympäristön vuorovaikutuksesta ja millaiset suojaavat tekijät ovat merkityksellisiä nuoren hyvinvoinnin ja toiminnan näkökulmista.

  • Koulutus antaa välineitä siihen, kuinka arjessa voi tunnistaa hahmottamisvaikeuksia
  • Koulutus antaa uusia keinoja tukea nuorta, jolle hahmottaminen on vaikeaa.

 

Koulutuksen toteutus ja tehtävät

Koulutus sisältää kaksi kokonaista webinaaripäivää ja kaksi puolen päivän webinaari-iltapäivää, ennakkotehtävän sekä välitehtäviä. Välitehtävien avulla luodaan nuorelle tukisuunnitelma, toteutetaan suunnitelmaa koulutuspäivien välissä sekä seurataan tuen vaikuttavuutta.

Koulutuspäivien alustava aikataulu

  • 16.1.2023 klo 9-15
  • 31.1.2023 klo 9-15
  • 16.3.2023 klo 12.30-15
  • 13.4.2023 klo 12.30-15

Kohderyhmä

Varhaiskasvatuksen, esi- ja perusopetuksen, lukiokoulutuksen, ammatillisen koulutuksen, aikuiskoulutuksen ja vapaan sivistystyön rehtorit, opettajat ja opinto-ohjaajat sekä tukipalvelujen henkilöstö kuten koulukuraattorit, koulupsykologit, aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajat, kouluavustajat ja asuntolanhoitajat. Muiden kohderyhmien ei ole valitettavasti mahdollista osallistua koulutukseen, poikkeuksena oppilashuoltotyöryhmien jäsenet.

Kouluttajat

  • Suvi Ylönen, KM, YTM, laaja-alainen erityisopettaja, Nuorten Hahmola -hankkeen projektipäällikkö, Niilo Mäki Instituutti
  • Maarit Sorjonen, FM, laaja-alainen erityisopettaja, erityisen tuen asiantuntija, neuropsykiatrinen valmentaja, Ammattiopisto Spesia

Maksuton koulutus

Koulutus on osallistujille maksuton. Koulutusta rahoittaa Opetushallitus.

Ilmoittautumiset

Koulutukseen otetaan 17 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumiset Niilo Mäki Instituutin sivuilla. Ilmoittautuminen kolmea viikkoa ennen koulutuksen alkua, mutta mikäli koulutuksessa on tilaa, ilmoittautumisia otetaan vastaan koulutuksen alkuun saakka!

Koulutus järjestetään myös syksyllä 2023.

Lisätietoja

Maarit Sorjonen
maarit.sorjonen@spesia.fi
puh. 044 765 1368

Muutokset mahdollisia.

Opetushallitus rahoittaa hanketta -logo

Tiedot

Päivämäärä:
16.1.2023
Aika:
09:00 - 15:00
Tapahtumaluokat:
,
Tapahtuma tagia: