Koulutus on täynnä, valitettavasti ilmoittautumisia ei voida enää vastaanottaa.
16.8.-6.9.2023
Koulutusosio toteutetaan monimuotokoulutuksena verkossa.
Hyvinvoinnin ja osallisuuden edistäminen sekä oppimisen tuen ja yksilöllisten oppimispolkujen uudistaminen omassa työyhteisössä
Ilmoittautumiset Lyyti-lomakkeella 6.8.2023 mennessä.
Koulutuksen järjestäjien vankilaopettajat ja -ohjaajat sekä Rikosseuraamuslaitoksen ohjaustyötä tekevät työntekijät (mm. työnjohtajat, ohjaajat jne.)
Erityinen vankilaopetus -koulutuskokonaisuus järjestetään kokonaan verkossa ja osallistuminen on kohderyhmälle maksutonta.
Maarit Sorjonen, erityisen tuen asiantuntija, erityisopettaja, neuropsykiatrinen valmentaja, VOIMAKEHÄ-lisenssivalmentaja
Piia Virtanen, erityisopettaja, neuropsykiatrinen valmentaja, Positive Psychology Practitioner, VOIMAKEHÄ-lisenssivalmentaja ja mentori
Susanna Fabritius-Haverinen, vankilaopetuksen vastuuopettaja, VOIMAKEHÄ-lisenssivalmentaja
Maria Ojala-Vesteri, erityisen tuen asiantuntija, erityisopettaja, VOIMAKEHÄ-lisenssivalmentaja ja -mentori (vastaa myös hankkeen hallinnoinnista ja koordinoinnista)
Kaikilla kouluttajilla on työkokemusta rikosseuraamusalalta.
Maria Ojala-Vesteri
Erityisen tuen asiantuntija
p. 044 761 4649
maria.ojala-vesteri@spesia.fi
Osallistujat kerryttävät osaamista erityistä tukea tarvitsevien oppijoiden oppimisesta, tarpeiden tunnistamisesta ja tuesta sekä rikosseuraamusasiakkaiden ohjauksen erityispiirteistä. Osallistujien vuorovaikutus- ja menetelmäosaaminen lisääntyvät. Erityisesti painotetaan positiivisen pedagogiikan menetelmiä, ratkaisukeskeisyyttä ja dialogisuutta. Koulutusten toteutustavat vahvistavat myös osallistujien työhyvinvointia ja yhteisöllisyyttä sekä osaamisen jakamista omassa työyhteisössä.
Erityinen vankilaopetus -koulutuskokonaisuus sisältää luentoja, työpajoja ja ohjattuja vertaistapaamisia sekä itsenäistä työskentelyä ja oppimistehtäviä verkko-oppimisympäristössä. Osallistujat voivat osallistua joko kaikkiin tai yksittäisiin koulutusosioihin.
Toivottavaa on, että osallistuja suorittaa koko yhdeksän opintopisteen kokonaisuuden, mutta halutessaan voi suorittaa myös yksittäisiä osioita.