Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

 • Tämä tapahtuma on mennyt.

Työpaikkaohjaajakoulutus

3.11.2021 klo 08:30 - 10:00

Työntekijä säätää ruohonleikkuria ja ohjaaja seuraa vieressä.

Tartu tilaisuuteen ja vahvista omaa ohjausosaamistasi!

Ammatillisen koulutuksen opiskelijat suorittavat osan opinnoistaan työelämässä oppien. Työpaikkaohjaajan tehtävä on tärkeä ja siinä onnistuminen edellyttää perehtymistä työelämässä oppimisen käytäntöihin: suunnitteluun, toteutuksen ja osaamisen arviointiin. Kun työpaikkaohjaaja perehtyy opiskelijan osaamiseen ja oppimistavoitteisiin, opiskelijalla on mahdollisuus oppia oikeita asioita. Samalla koulutus antaa työpaikkaohjaajalle varmuutta omaan tekemiseen.

Sisältö

 • Mitä HOKS tarkoittaa?
 • Mitä työpaikkaohjaus edellyttää ja mitä siinä pitää ottaa huomioon?
 • Miten huomioin erilaiset oppijat?
 • Koulutussopimus vai oppisopimus ja mitä eroa niillä on?
 • Mihin osaamisen arviointi perustuu?

Toteutus

Kaikki oppiminen tapahtuu verkossa. Spesiassa koulutus toteutetaan Moodleroomsissa, johon osallistujat saavat tunnukset ilmoittautumisen jälkeen. Verkkokoulutus on jaettu kolmeen osioon, joihin on koottu teksti- ja videoaineistoa.

 • Osio 1. Alkuvaiheen suunnittelu
 • Osio 2. Työelämässä oppiminen
 • Osio 3. Osaamisen arviointi

Koulutuksen suorittaminen edellyttää noin 8 tunnin työpanosta, josta noin 5 tuntia on verkkotyöskentelyä itselle parhaiten sopivana ajankohtana, minkä lisäksi koulutukseen sisältyy kaksi yhteistä, noin 1,5 tunnin verkkokeskustelua,

Itsenäiseen työskentelyyn sisältyy aineistoon perehtyminen, itsearviointitesti sekä valmistautuminen verkkokeskusteluihin muun muassa pohtimalla onnistunutta ohjaustilannetta ja osaamisen arviointia. Keskusteluissa käydään läpi aineistoa ja tehtäviä sekä keskustellaan omista kokemuksista arjen ohjaustilanteissa.

Ajatusten vaihto muiden verkkokoulutukseen osallistujien kanssa on antoisaa ja hyödyllistä, sillä erilaisiin haasteisiin, tilanteisiin ja kysymyksiin voi porukalla löytyä tosi hyviä ratkaisuja!

Aikataulu

Työpaikkaohjaajakoulutuksen voi suorittaa oman aikataulun mukaisesti, lukuun ottamatta verkkokeskusteluja.

Seuraava työpaikkaohjaajakoulutus starttaa vapaaehtoisella aloitusinfolla keskiviikkona 13.10.2021 ja verkkokeskustelut toteutetaan marras-joulukuussa.

 • Vapaaehtoinen aloitusinfo ke 13.10. klo 15.00–16.00.
 • Ensimmäinen verkkokeskustelu ke 3.11. klo 8.30–10.00 tai to 4.11. 14.30–16.00
 • Toinen verkkokeskustelu ke 1.12. klo 8.30–10.00 tai to 2.12. klo 14.30–16.00

Täyttäessäsi ilmoittautumislomakkeen valitset samalla verkkokeskustelun ajankohdan, johon haluat osallistua. Tee ilmoittautuminen alla olevasta linkistä 11.10. mennessä:

Ilmoittaudu työpaikkaohjaajakoulutukseen (Webropol-lomake)

Oletko kiinnostunut osallistumaan Ammattiopisto Spesian järjestämään työpaikkaohjaajakoulutukseen joskus myöhemmin? Jätä yhteystietosi tämän linkin kautta niin olemme sinuun yhteydessä, kun seuraavan koulutuksen ajankohta on varmistunut.

Maksuton koulutus

Verkkokoulutus on maksuton, ja saat sen suorittamisesta osallistumistodistuksen.

Kysy lisää

Johanna Purokari, p. 050 466 8074, johanna.purokari@spesia.fi

Tiedot

Päivämäärä:
3.11.2021
Aika:
08:30 - 10:00
Tapahtumaluokka: