Saavutettavuusseloste

Ammattiopisto Spesian verkkosivujen saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee www.spesia.fi -verkkosivustoa ja on laadittu 30.09.2020. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse. Ulkopuolinen taho tulee tekemään saavutettavuustarkistuksen tämän syksyn aikana.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Tämä verkkosivusto täyttää suurelta osin verkkosivustojen saavutettavuusvaatimusten (WCAG) tasot A- ja AA.

Ei saavutettava sisältö

Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen. Sivusto sisältää mm. liitetidostoja (pdf), jotka on tehty ennen 23.9.2018, joita ei tarvitse takautuvasti tehdä saavutettavuusvaatimusten mukaisiksi. Niitä päivitetään saavutettavaan muotoon tarvittavilta osin syksyn aikana.

Sivustolla on upotettuna ennen 23.9.2020 julkaisuja Youtube-videoita, joista puuttuu tekstiykset, eikä niitä tehdä saavutettavuusvaatimusten mukaisiksi takautuvasti, syynä kohtuuton rasite organisaation koon huomioiden.

Sivustolla on ennen 23.9.2020 julkaistuja äännitiedostoja, podcastejä, joista puuttuu litteroinnit.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi
Sähköpostilla: viestinta@spesia.fi

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero: vaihde 0295 016 000