Saavutettavuusseloste

Ammattiopisto Spesian verkkosivujen saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee www.spesia.fi-verkkosivustoa ja on päivitetty 26.10.2022. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Palvelun saavutettavuus on arvioitu yhteistyössä ulkopuolisen asiantuntijaorganisaation kanssa.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Palvelu täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain (WCAG-kriteeristö 2.1, A- ja AA-taso).

Sisällöt, jotka eivät ole saavutettavia

Käyttäjät saattavat kohdata sivustolla joitakin saavutettavuusongelmia. Seuraavana luettelo ongelmista, jotka ovat tiedossamme. Jos huomaat sivustolla ongelman, joka ei ole tiedossamme, ilmoitathan siitä meille.

Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen

  • Sivustolla on podcasteja ja videoita, joita ei ole tekstitetty, kuvailutulkattu tai joille ei ole tekstivastinetta. (WCAG 1.1.1, 1.2.2)
  • Sivustolla on tuotteita (esimerkiksi kalenteri), jotka on tarkoitettu tulostettaviksi, eivätkä ne siksi täytä saavutettavuusvaatimuksia (1.1.1, 2.1.1)
  • Otsikkotasot eivät etene kaikilla sivuilla järjestyksessä. (WCAG 1.3.1)
  • Sivustolla on joitakin responsiivisuusongelmia. Näkymä ei skaalaudu oikein eri päätelaitteilla tekstiä suurennettaessa, kuten Chrome selaimessa 175% suurennoksessa. (WCAG 1.4.10)
  • Somefiidi etusivulla ei ole saavutettava. Sosiaalisen median sisällöt löytyvät kuitenkin myös somepalveluista, joissa ne ovat luettavissa. (WCAG 2.4.1, 2.4.4, 4.1.2)
  • Lukifontti päälle -painike muuttuu A-kirjaimeksi 150%:ssa. (WCAG 3.1.2)

Puutteet pyritään korjaamaan vuoden 2023 aikana. Kuitenkin esimerkiksi otsikkotasoja korjataan sitä mukaan kun ongelma havaitaan ja sivuja päivitetään.

Ei kuulu lainsäädännön piiriin

  • Sivustolla on upotettuna ennen 23.9.2020 julkaisuja Youtube-videoita, joista puuttuu tekstitykset tai kuvailutulkkaus, eikä niitä tehdä saavutettavuusvaatimusten mukaisiksi takautuvasti.
  • Sivustolla on ennen 23.9.2020 julkaistuja podcastejä, joista puuttuu litteroinnit.

Huomasitko puutteita?

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi
Sähköpostilla: spesia@spesia.fi
Pyydämme, että käytät viestin otsikossa/aiheessa sanaa Saavutettavuuspyyntö.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään..

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero: vaihde 0295 016 000