Tietoturvapoikkeamasta ilmoittaminen

Mikä on tietoturvapoikkeama?

Tietoturvapoikkeama on tahallinen tai tahaton tapahtuma tai olotila, jonka seurauksena oppilaitoksen vastuulla olevien tietojen ja palvelujen eheys, luottamuksellisuus tai tarkoituksenmukainen käytettävyystaso on tai saattaa olla vaarantunut.

Tietoturvapoikkeamia voivat olla tietomurtojen, haittaohjelmien, odottamattomien ja merkittävien käyttökatkosten tai www-sivujen luvattomien muutosten aiheuttamat häiriötilanteet.

Edellisten lisäksi luottamuksellinen materiaali voi unohtua tai joutua yleisesti saataville (esim. kopiokoneet, tulostimet, roskakorit, kadonneet muistivälineet tai laitteet).

Havaitsitko tietoturvapoikkeaman?

Jos havaitsit Spesian tietoturvan vaarantuneen, voit ilmoittaa siitä meille sähköpostilla osoitteeseen: tietoturvapoikkeama@spesia.fi. Kirjoita otsikkoon/aihekenttään tietoturvapoikkeama.

Kerro milloin poikkeama on havaittu ja mitä poikkeama koskee: koskeeko se esimerkiksi järjestelmää, palvelua, laitetta, luottamuksellisen tieton väärin käsittelyä tai leviämisen uhkaa, tiedon kalastelua tai muuta. Kerro lyhyesti havainnoistasi ja onko poikkeama mielestäsi vähäinen, merkittävä vai vakava.

Kerro myös yhteystietosi, jotta voimme olla yhteydessä ja kysyä sinulta tarkentavia kysymyksiä.

Tietosuoja Spesiassa

Lue tietosuoja-sivulta, mitä on tietosuoja, mitkä ovat rekisteröidyn oikeudet ja miten tietoja käsitellään Spesiassa. Samalta sivulta löydät myös tietosuojaselosteet.

Tietosuoja

Ota yhteyttä

Niko Koivisto

tietohallintojohtaja
Järvenpää
040 517 3106
Niko.Koivisto@spesia.fi

Jarkko Seiluri

koulutuspäällikkö
Järvenpää
044 765 1511
Jarkko.Seiluri@spesia.fi
Tietosuojavastaava