Uudenkaupungin toimipaikka

Uudenkaupungin toimipaikka

Uusikaupunki

Uusikaupunki on merenrantakaupunki, joka sijaitsee Lounais-Suomessa. Täällä kaikki palvelut ovat aika lähellä, ja kaupunki on aktiivinen ja tapahtumarikas. Asukkaita kaupungissa on noin 15 000.

Uusikaupunki tunnetaan autotehtaasta (Valmet Automotive Oy) ja SM-liigan koripallojoukkueesta Korihaista.
Uudenkaupungin tunnetuimpia turistikohteita ovat Uudenkaupungin vanha ja uusi kirkko, automuseo, persoonallinen Bonk-museo, Wahlbergin museotalon sekä Taidetalo Pilvilinna. Nähtävyyksien lisäksi kaupungin hieno merimaisema ja upea luonto vievät mennessään.

www.uusikaupunki.fi
www.visituusikaupunki.fi

Tilat, sijainti ja pysäköinti

Toimipaikka sijaitsee kaupungin keskustassa kaupunginlahden rannalla asuinkerrostalon katutasossa. Pääsisäänkäynti on katutasossa, osoitteessa Rantakatu 15.

Käytössä luokkatila, ruokailutila, taukotila, keittiö, kodinhoitotila ja toimisto. Tilat ovat monipuoliset, niissä on helppo toimia ja toteuttaa opetusta. Toimipaikan sisäpihalla on meille oma oleskelualue, jossa voi viettää taukoja sekä toteuttaa vaikka ulkoliikuntaa.

Liikkuminen myös kävellen toimipaikan ulkopuolella on helppoa, koska olemme kaupungin keskustassa. Pysäköinti on maksutonta kaupungin vinopysäköintipaikoissa Myllykadulla.

Linkki: Kartta sijainnista.
Turusta Uuteenkaupunkiin on matkaa noin 75 km. Linja-autolla tai omalla autolla kulkien E8-tietä Laitilan kautta tai  tie194/tie192 Vehmaan kautta.

Opiskelu

Uudessakaupungissa toimii yksi TELMA-ryhmä, jossa opiskelijoita ohjaa opettaja, ohjaaja ja kaksi avustajaa.
Henkilöstö on opiskelijoiden tukena ja ohjaamassa koko koulupäivän ajan. Uudenkaupungin toimipaikassa saa hyvät eväät omaan elämään.

Täällä opitaan asioita tekemisen kautta. Päivittäin opiskellaan erilaisia arjen taitoja, kädentaitoja ja ulkoillaan. Viikoittain käydään yhteistyökumppaneiden luona tekemässä erilaisia työtehtäviä yhdessä henkilöstön kanssa. Osa opiskelijoista opiskelee työelämätaitoja myös itsenäisesti lyhyitä työelämäjaksoja kerrallaan.

Viikoittain tehdään erilaisia asiakastöitä (alihankintatöitä), joissa lajitellaan, lasketaan, nidotaan, tarroitetaan ja pakataan.

Parasta Uudenkaupungin Spesiassa

Toimipaikan tilat mahdollistavat opiskelijoiden eriyttämisen opiskelemaan erilaisia asioita pienemmissä ryhmissä tai yksittäin avustajan kanssa.

Toimipaikassa on leppoisa tunnelma ja yhdessä tekemisen meininki. Opiskelijat viihtyvät hyvin, he ovat innokkaita, kiinnostuneita ja toisistaan huolehtivaisia. Täällä on hyvä fiilis eikä kiusata toisia. Opiskelijoiden kesken on todella hyvä ryhmähenki, mikä on pienen toimipaikan etu.

Sijainti kaupungin keskustassa mahdollistaa helposti ulkoilemisen sekä retkien ja vierailujen tekemisen lähialueella. Käydään tutustumiskäynneillä yrityksissä, vierailluilla näyttelyissä, ulkoilualueilla mm. laavuilla. Aktiivisesti ulkoillaan lähialueen ulkokuntoilulaitteissa, frisbeegolfradalla ja yleisurheilukentällä.

Yhteistyötä Spesian Rauman ja Turun toimipaikkojen kanssa tehdään säännöllisesti. Rauman toimipaikan kanssa on järjestetty yhteisiä tapaamisia ja käydään yhdessä mm. teatterissa ja keilaamassa. Päätoimipaikassa järjestettäviin yhteisöllisiin tapahtumiin osallistutaan muutaman kerran vuodessa.

 

 

GDPR-asetuksen piilottamaa sisältöä
Hyväksyttyäsi evästeet sivuston ulkopuolinen sisältö (esim. Youtube-videot) ladataan sivulle

Ota yhteyttä

Nina Routi

opettaja
Uusikaupunki
040 198 3887
Nina.Routi@spesia.fi