Ajankohtaista

Spesian uutisia, tapahtumia ja blogin tuoreimmat

@aospesia

Joko löysit Spesian TikTokista?

Ammattiopisto Spesia otti TikoTokin haltuun syksyllä 2020 ensimmäisten suomalaisten oppilaitosten joukossa. Seuraa meitä niin näet, mitä iloinen ja aktiivinen TikTok-tiimimme on aina viimeisimmäksi keksinyt! 

Tapahtumat

Kalusteiden muuttomyynti, Jyväskylä

Poistokalusteiden muuttomyynti ma–ti 12.–13.6. klo 10–17. Spesia muuttaa Jyväskylässä uusiin tiloihin ja myy käytöstä poistuvia kalusteita, esimerkiksi: toimistopöytiä satulatuoleja työtuoleja muutama sähköpöytä lamppuja, peilejä ja muuta pienirtaimistoa Hinnat pääosin 5–30 […]

Find out more »
Ammattiopisto Spesia Jyväskylä, Kukkulan kampus, Keskussairaalantie 21
Jyväskylä, 40200 Suomi
+ Google Map

Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentajakoulutus, verkkototeutus

Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja 30 op –koulutus käynnistyy marraskuussa 2023 verkkototeutuksena. Koulutuksemme sisältö ja laajuus vastaavat Neuropsykiatriset valmentajat ry:n laatukriteereitä. Koulutuksen kesto on 2.11.2023-6.6.2024.

Find out more »
(verkossa),

Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentajakoulutus, verkkototeutus

Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja 30 op –koulutus käynnistyy tammikuussa 2024 verkkototeutuksena. Koulutuksemme sisältö ja laajuus vastaavat Neuropsykiatriset valmentajat ry:n laatukriteereitä. Koulutuksen kesto on 30.1.-25.9.2024.

Find out more »
(verkossa),

Koulutuskalenteri

Lyhytnepsy verkossa – neuropsykiatrisista vaikeuksista ja niissä tukemisesta 2 op (non-stop verkkokoulutus)

Kahden opintopisteen laajuisessa verkkokoulutuksessamme saat tietoa neuropsykiatrisista häiriöistä, erityisesti ADHD:sta ja autismikirjon häiriöistä, niiden vaikutuksista oppimiseen, käyttäytymiseen ja sosiaalisiin tilanteisiin. Koulutuksen kautta kehität keinojasi tukea henkilöä, jolla on tarkkaavuuden, toiminnanohjauksen tai tunnetaitojen vaikeuksia. Voit suorittaa verkkokoulutuksen omaan tahtiisi kuuden kuukauden aikana – aloita, kun sinulle parhaiten sopii.

Huom! Tällä koulutuksella näkyy aloituspäivämäärä, mutta todellisuudessa koulutuksen voi aloittaa milloin vain.

Find out more »

Mielenterveyden ja opiskelukyvyn tukeminen 2 op (non-stop verkkokoulutus)

Verkkokoulutuksessamme saat tietoa mielen hyvinvointiin vaikuttavista tekijöistä, mielenterveyden häiriöistä ja niiden vaikutuksista toiminta- ja opiskelukykyyn. Opit tunnistamaan mielenterveyden häiriöitä sekä kohtaamaan, tukemaan ja ohjaamaan henkilöä, jolla on mielenterveyden häiriöihin liittyviä pulmia. Voit suorittaa verkkokoulutuksen omaan tahtiisi kuuden kuukauden aikana – aloita, kun sinulle parhaiten sopii.

Huom! Tällä koulutuksella näkyy aloituspäivämäärä, mutta todellisuudessa koulutuksen voi aloittaa milloin vain.

Find out more »
(verkossa),

Maahanmuuttaja vankilaympäristössä (2 op)

Tämä koulutus on osa Erityinen vankilaopetus 9 op -koulutuskokonaisuutta. Osallistujat kerryttävät osaamista erityistä tukea tarvitsevien oppijoiden oppimisesta, tarpeiden tunnistamisesta ja tuesta sekä rikosseuraamusasiakkaiden ohjauksen erityispiirteistä. Osallistujien vuorovaikutus- ja menetelmäosaaminen lisääntyvät. Erityisesti painotetaan positiivisen pedagogiikan menetelmiä, ratkaisukeskeisyyttä ja dialogisuutta. Koulutusten toteutustavat vahvistavat myös osallistujien työhyvinvointia ja yhteisöllisyyttä sekä osaamisen jakamista omassa työyhteisössä. Erityinen vankilaopetus -koulutuskokonaisuus sisältää luentoja, työpajoja ja ohjattuja vertaistapaamisia sekä itsenäistä työskentelyä ja oppimistehtäviä verkko-oppimisympäristössä. Osallistujat voivat osallistua joko kaikkiin tai yksittäisiin koulutusosioihin. Koulutus toteutetaan 16.8.-6.9.2023 välisenä aikana.

Find out more »
(verkossa),

Uusimmat uutiset

Esteetön rockfestivaali SpesiaRock villitsi Järvenpäässä

Esteetön rockfestivaali SpesiaRock villitsi Järvenpäässä

Täysin esteettömässä festivaalissa, SpesiaRockissa, rokattiin, rollattiin ja räpättiin isojen nimien mutta myös ensikertalaisten tahtiin. Esteetön päiväfestari SpesiaRock valtasi Järvenpään Kulttuuripuiston 25. toukokuuta. Esiintymässä nähtiin Erja Lyytinen, Paleface,...

Uutisia hakijalle

Yhteishaku on päättynyt – Spesiaan 1265 hakijaa

Yhteishaku on päättynyt – Spesiaan 1265 hakijaa

Yhteishaku 2023 on päättynyt. Spesiaan haki yhteensä 1265 hakijaa, mikä on 112 enemmän kuin edellisenä vuonna. Hakijoita oli 2,03 yhtä avointa opiskelupaikkaa kohden ja heistä 862 on laittanut Spesian koulutuksen ensimmäiseksi hakutoiveekseen. Kiitos teille kaikille...

Korona-tiedotteita

Lukuvuosi 2021 alkaa lähiopetuksessa

Lukuvuosi 2021 alkaa lähiopetuksessa

Spesian lukuvuosi alkaa lähiopetuksena maanantaina 9.8.2021. Poikkeuksena on Helsingin toimipaikka, jossa lukuvuosi alkaa eri ryhmillä 10.-12.8.2021. Myös asuntolat ja opiskelijaravintolat ovat auki. Jotta tilanne säilyisi hyvänä ja lähiopetus voi jatkua, on hyvä...

Blogi