Hakeminen

Ammatillista ja valmentavaa koulutusta nuorille ja aikuisille, jotka tarvitsevat yksilöllistä tukea opintoihinsa.

Toimita liitteet
9.4. mennessä!

Ensisijaisten hakijoiden haastattelut alkavat

Keväällä 2021 hakuaika on päättynyt 7.4. Spesia kutsuu haastatteluun kaikki hakukelpoiset hakijat, jotka ovat asettaneet kyseisen osaamisalan 1. hakutoiveeksi. Jos Spesia oli ensimmäinen hakutoiveesi, otamme sinuun yhteyttä huhtikuun aikana tekstiviestillä tai puhelimitse, ja sovimme haastatteluajan ja -tavan . Lue lisää Hakijoiden haastattelut -uutisesta.

Koko Spesia tutuksi

Spesia järjestää lukuvuoden aikana kaikissa päätoimipaikoissa tai tarvittaessa etänä Spesia tutuksi -tilaisuuksia kaikille toiminnastamme kiinnostuneille. 

Kevään 2021 tilaisuudet ovat päättyneet, mutta ei hätä:, marraskuussa 2020 pidetyn Koko Spesia tutuksi -tilaisuuden tallenteen löydät Spesia tutuksi -sivulta.

Hakuneuvonta

Opinto-ohjaajat auttavat hakemisessa ja jatko-opintoihin ohjauksessa. Lisäksi opinto-ohjaajat ja kuraattorit tukevat opiskeluun liittyvissä asioissa.

Jatkuva haku

Kevään hakuajan lisäksi opiskelupaikkoja voi vapautua myös muina aikoina.

Ammatillinen koulutus on osaamisperusteista, joten kaikkien opinnot eivät kestä yhtä pitkään. Jos joku opiskelija valmistuu muita nopeammin, hänen tilalleen voidaan ottaa uusi opiskelija kesken lukuvuoden. Tätä kutsutaan jatkuvaksi hauksi.

Jatkuvassa haussa voi hakea opiskelemaan ympäri vuoden.

 

 

 

Käytännönläheistä koulutusta

Spesiassa opiskelu on käytännönläheistä, ja se tapahtuu pienissä ryhmissä. Lue lisää esimerkiksi opppimisympäristöistämme Käytännönläheistä koulutusta -sivulta.

Uutisia hakijalle

Spesiaan ennätysmäärä hakijoita

Spesiaan ennätysmäärä hakijoita

Spesiaan lähes 200 hakijaa enemmän Ammattiopisto Spesiaan haki kevään 2021 haussa 1 154 hakijaa, 196 enemmän kuin edellisvuonna. Vuonna 2020 hakijoita oli 958, eli hakijamäärä kasvoi 20 prosentilla. Kevään haussa on mahdollista hakea samanaikaisesti enintään viiteen...

Hakijoiden haastattelut keväällä 2021

Hakijoiden haastattelut keväällä 2021

Muista liitteet Kevään hakuaika on päättynyt 7.4.2021. Jos olet hakenut Spesiaan, muista toimittaa myös hakemuksen liitteet 9.4.2021 mennessä! Lisätietoja liitteistä Kevään haku -sivulla. Järvenpäähän media-alan ja kuvallisen ilmaisun osaamisalalle hakeva, muista...

Tutustu myös näihin

Koulutustarjonta

Tutustu aloihin koulutushaun kautta.

Asuminen Spesiassa

Jyväskylä, Järvenpää, Pieksämäki ja Turku.