Hakeminen

Ammatillista ja valmentavaa koulutusta nuorille ja aikuisille, jotka tarvitsevat yksilöllistä tukea opintoihinsa.

#AoSpesia 
@AoSpesia

Yhteishaku 2022 on päättynyt

Yhteishaku 22.2.–22.3.2022 on päättynyt. Yhteishaku on tarkoitettu perusopetuksen päättäville oppivelvollisille sekä ilman tutkintoa oleville hakijoille. Muina aikoina tai jos sinulla on jo tutkinto, voit hakea opiskelemaan jatkuvan haun kautta.

Jos hait Spesiaan yhteishaussa, muista toimittaa liitteet 1.4. mennessä.

Katso Hakuinfo tai Koko Spesia tutuksi

Spesia järjestää lukuvuoden aikana paikallisia Spesia tutuksi -tilaisuuksia kaikille toiminnastamme kiinnostuneille. Korona-aikana tilaisuudet on järjestetty verkossa.

Näiden lisäksi on mahdollista katsoa tallenteena marraskuussa 2021 pidetty Koko Spesia tutuksi -tilaisuus sekä tammikuussa 2022 järjestetty Hakuinfo.

Hakuneuvonta

Opinto-ohjaajat auttavat hakemisessa ja jatko-opintoihin ohjauksessa. Lisäksi opinto-ohjaajat ja kuraattorit tukevat sinua opiskeluun liittyvissä asioissa. Löydät opojen ja kuraattorien yhteystiedot ja päivystysajat Hakuneuvonta-sivulta. 

Uutisia hakijalle

Opot ja kuraattorit auttavat myös kesällä

Opot ja kuraattorit auttavat myös kesällä

Opiskelijat lähtivät kesälomille, mutta Ammattiopisto Spesiassa monen työt jatkuvat vielä. Esimerkiksi kuraattorit ja opinto-ohjaajat päivystävät koko ajan eli palvelut ovat käytössä läpi kesän. Opinto-ohjaajat voivat auttaa monissa opintoihin, tulevaisuuteen ja...

 

 

 

Työkirja valinnan tueksi

Erinomainen ja käytännöllinen työkirja yläkoululaiselle, joka miettii mitä minne hänen kannattaisi hakea opiskelemaan ja mikä olisi se hänen oma juttunsa:

Kohti oikeaa opiskelupaikkaa  (pdf)

Tutustu myös näihin

Koulutustarjonta

Tutustu aloihin koulutushaun kautta.

Asuminen Spesiassa

Jyväskylä, Järvenpää, Pieksämäki ja Turku.

Jatkuva haku

Yhteishaun lisäksi opiskelupaikkoja voi hakea jatkuvassa haussa. Opiskelijat voivat nykyään valmistua eri aikaan, ympäri vuoden. Valmistuneen opiskelijan tilalle voidaan heti ottaa uusi opiskelija. Tätä kutsutaan jatkuvaksi hauksi.

Jatkuva haki sopii kaikille, myös hakijalle, joka on jo aiemmin suorittanut jonkin tutkinnon. Spesian haettavat paikat löydät aina Koulutustarjonta-sivulta: koulutusalan kuvassa lukee ”Haku käynnissä” ja sivulta näet tarkemmin paikkakunnan.