Hakeminen

Ammatillista ja valmentavaa koulutusta nuorille ja aikuisille, jotka tarvitsevat yksilöllistä tukea opintoihinsa.

#AoSpesia 
@AoSpesia

Yhteishaku 2023

Kevään 2023 perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaun hakuaika on 21.2.-21.3.2023.

Yhteishaku on tarkoitettu perusopetuksen päättäville oppivelvollisille sekä ilman tutkintoa oleville hakijoille. Muina aikoina tai jos sinulla on jo tutkinto, voit hakea opiskelemaan jatkuvan haun kautta.

 

Koko Spesia tutuksi -tallenne

Marraskuussa 2022 järjestimme verkossa Koko Spesia tutuksi -tilaisuuden, juontajana Duudsoneiden HP Parviainen. Jos missasit tapahtuman tuolloin, voit katsoa tilaisuuden tallenteen sivuiltamme tai YouTubesta. Tervetuloa tunniksi tutustumaan Spesiaan!

Hyödynnä myös muut tutustumistavat:

  • Paikalliset Spesia tutuksi -tilaisuudet
  • Hakuinfo 24.1.2023
  • Koulutuskokeilut ja tutustumispäivät

Hakuneuvonta

Opinto-ohjaajat auttavat hakemisessa ja jatko-opintoihin ohjauksessa. Lisäksi opinto-ohjaajat ja kuraattorit tukevat sinua opiskeluun liittyvissä asioissa. Löydät opojen ja kuraattorien yhteystiedot ja päivystysajat Hakuneuvonta-sivulta. 

Uutisia hakijalle

Yhteishaku 2023 – Katso hakijan muistilista

Yhteishaku 2023 – Katso hakijan muistilista

Yhteishaku 2023 Hakeminen Spesian syksyllä 2023 alkaviin koulutuksiin tapahtuu yhteishaussa 21.2.–21.3.2023. Yhteishaku on tarkoitettu perusopetuksen päättäville oppivelvollisille sekä muille ilman tutkintoa oleville hakijoille. Hakeminen tapahtuu Opintopolku.fi...

 

 

 

Työkirja valinnan tueksi

Erinomainen ja käytännöllinen työkirja yläkoululaiselle, joka miettii mitä minne hänen kannattaisi hakea opiskelemaan ja mikä olisi se hänen oma juttunsa:

Kohti oikeaa opiskelupaikkaa  (pdf)

Tutustu myös näihin

Koulutustarjonta

Tutustu aloihin koulutushaun kautta.

Asuminen Spesiassa

Jyväskylä, Järvenpää, Pieksämäki ja Turku.

Jatkuva haku

Yhteishaun lisäksi opiskelupaikkoja voi hakea jatkuvassa haussa. Opiskelijat voivat nykyään valmistua eri aikaan, ympäri vuoden. Valmistuneen opiskelijan tilalle voidaan heti ottaa uusi opiskelija. Tätä kutsutaan jatkuvaksi hauksi.

Jatkuva haki sopii kaikille, myös hakijalle, joka on jo aiemmin suorittanut jonkin tutkinnon. Spesian haettavat paikat löydät aina Koulutustarjonta-sivulta: koulutusalan kuvassa lukee ”Haku käynnissä” ja sivulta näet tarkemmin paikkakunnan.