Hakeminen

Ammatillista ja valmentavaa koulutusta nuorille ja aikuisille, jotka tarvitsevat yksilöllistä tukea opintoihinsa.

Hae jatkuvassa haussa!

Hae jatkuvassa haussa nyt

Oletko vailla opiskelupaikkaa? Seuraa Koulutustarjonta-sivua! Sinne päivittyvät vapaat koulutuspaikat, silloin kun ne ovat haettavana Jatkuvassa haussa. Esimerkiksi jatkuva haku Helsingin Telma-koulutukseen on käynnissä 20.8. klo 15 saakka.

Lue lisää: Mikä on Jatkuva haku?

Jatkuva haku

Kevään hakuajan lisäksi opiskelupaikkoja voi vapautua myös muina aikoina.

Ammatillinen koulutus on osaamisperusteista, joten kaikkien opinnot eivät kestä yhtä pitkään. Jos joku opiskelija valmistuu muita nopeammin, hänen tilalleen voidaan ottaa uusi opiskelija kesken lukuvuoden. Tätä kutsutaan jatkuvaksi hauksi.

Jatkuvassa haussa voi hakea opiskelemaan ympäri vuoden.

#AoSpesia 
@AoSpesia

Kevään haku

Kevään 2021 hakuaika on päättynyt 7.4.2021.

Hakijan muistilista:

  • Saat tiedon valinnoista aikaisintaan 17.6.2021.
  • Muista ottaa paikka vastaan viimeistään 1.7.2021, muutoin menetät sen.
  • Varasijat ovat voimassa 20.8.2021 asti.

Hakuneuvonta

Opinto-ohjaajat auttavat hakemisessa ja jatko-opintoihin ohjauksessa. Lisäksi opinto-ohjaajat ja kuraattorit tukevat sinua opiskeluun liittyvissä asioissa. Löydät opojen ja kuraattorien yhteystiedot Hakuneuvonta-sivulta

Koko Spesia tutuksi

Spesia järjestää lukuvuoden aikana kaikissa päätoimipaikoissa tai tarvittaessa etänä Spesia tutuksi -tilaisuuksia kaikille toiminnastamme kiinnostuneille. 

Kevään 2021 tilaisuudet ovat päättyneet, mutta ei hätä:, marraskuussa 2020 pidetyn Koko Spesia tutuksi -tilaisuuden tallenteen löydät Spesia tutuksi -sivulta.

 

 

 

Käytännönläheistä koulutusta

Spesiassa opiskelu on käytännönläheistä, ja se tapahtuu pienissä ryhmissä. Lue lisää esimerkiksi opppimisympäristöistämme Käytännönläheistä koulutusta -sivulta.

Uutisia hakijalle

Spesiaan ennätysmäärä hakijoita

Spesiaan ennätysmäärä hakijoita

Spesiaan lähes 200 hakijaa enemmän Ammattiopisto Spesiaan haki kevään 2021 haussa 1 154 hakijaa, 196 enemmän kuin edellisvuonna. Vuonna 2020 hakijoita oli 958, eli hakijamäärä kasvoi 20 prosentilla. Kevään haussa on mahdollista hakea samanaikaisesti enintään viiteen...

Tutustu myös näihin

Koulutustarjonta

Tutustu aloihin koulutushaun kautta.

Asuminen Spesiassa

Jyväskylä, Järvenpää, Pieksämäki ja Turku.