Hakeminen

Vaativana erityisenä tukena järjestettävään ammatilliseen koulutukseen on keväisin yhteinen hakuaika, yleensä maalis–huhtikuussa noin kolmen viikon ajan. Koulutukseen haetaan sähköisesti osoitteessa opintopolku.fi.  Opintopolku.fi-sivustolta löydät tietoa ammateista, koulutuksista ja oppilaitoksista.

Yhteinen haku on tarkoitettu ensisijaisesti perusopetuksen päättäville sekä ilman tutkintoa oleville hakijoille. Kevään haussa on mahdollista hakea yhdellä kerralla enintään viiteen eri koulutukseen. Hakutoiveet asetetaan mieluisuusjärjestykseen.

Ammattiopisto Spesia on löytynyt opintopolku.fi-sivustolta 1.1.2018 alkaen. Sen koulutukset ovat samoja, jotka näkyivät 31.12.2017 asti Opintopolussa Bovallius-ammattiopiston ja Validia Ammattiopiston nimillä.

Jatkuva haku

Kevään hakuajan lisäksi opiskelupaikkoja voi vapautua myös muina aikoina.

Ammatillinen koulutus on nykyään osaamisperusteista, joten kaikkien opinnot eivät kestä yhtä pitkään. Jos joku opiskelija valmistuu muita nopeammin, hänen tilalleen voidaan ottaa uusi opiskelija kesken lukuvuoden. Tätä kutsutaan jatkuvaksi hauksi.

Jos jäit kevään haussa ilman paikkaa tai sinulla on ennestään jokin muu tutkinto, jatkuvan haun paikat ovat sinulle hyvä taihtoehto päästä opiskelemaan.

Löydät lukuvuoden aikana auki tulevat opiskelupaikamme aina sivulta Hae nyt.

 

Hakuaika

Haku syksyllä 2018 alkaviin koulutuksiin

Hakuaika: 14.3. – 4.4.2018

Hakeminen: opintopolku.fi

Tulokset: 14.6.2018 jälkeen

Hakijan opas 2018-2019

Jatkuva haku

Muina aikoina haettavaksi tulevat opiskelupaikkamme löydät sivulta Hae nyt.

Seuraa meitä:

#aospesia