Bovallius-ammattiopisto ja Validia Ammattiopisto yhdistyvät uudeksi oppilaitokseksi

Vuoden 2018 alussa Suomeen syntyy uusi ammatillinen erityisoppilaitos, Ammattiopisto Spesia, kun Bovallius-ammattiopisto ja Validia Ammattiopisto yhdistyvät. Spesia toimii laajasti ympäri Suomea. Sen päätoimipaikat ovat Jyväskylä, Järvenpää, Pieksämäki ja Turku, joiden lisäksi järjestämme koulutusta myös useilla muilla paikkakunnilla. Spesia on noin 1200 opiskelijallaan Suomen toiseksi suurin ammatillinen erityisoppilaitos.

Spesian opiskelijat ovat nuoria ja aikuisia,  jotka tarvitsevat yksilöllistä tukea opintoihinsa.  Erityisen tuen tarve voi liittyä esimerkiksi oppimisvaikeuksiin, fyysisiin rajoitteisiin tai sosiaalisiin haasteisiin. Meidän tehtävämme on auttaa nuorta löytämään oman suuntansa, polkunsa työhön ja elämään. Onnistuminen edellyttää opiskelijan vahvuuksien ja tuen tarpeen huomioimista kokonaisvaltaisesti, yksilöllisesti suunniteltuja oppimispolkuja ja -ratkaisuja sekä työvaltaista, käytännönläheistä opetusta.

Koulutustoimintaamme ja mahtaviin opiskelijoihimme voi tulla tutustumaan vaikkapa 24.1.2018, jolloin Spesia järjestää avoimien ovien tapahtumia eri koulutuspaikkakunnillaan. Lähetämme tapahtumista tarkempaa tietoa tammikuussa.

Spesian uusi ja raikas ilme on saanut inspiraationsa opiskelijoilta ja henkilökunnalta kerätyistä ideoista. Antiikin Kreikassa Spes oli toivon jumalatar ja  Spesian tähtitunnus kuvaakin opiskelemiseen liittyviä toiveita, haaveita ja ponnistamista kohti uutta; tähdenlentoa, jonka nähdessään ihminen voi toivoa.

Some-kanavamme Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä löydät tunnuksella @AoSpesia. Nettisivumme löytyvät osoitteesta spesia.fi.

Spesia on uusi oppilaitos, mutta sillä on vahvat juuret. Oppilaitosta ylläpitää Ammattiopisto Spesia Oy,  jonka omistavat Invalidiliitto ja S. ja A. Bovalliuksen säätiö sr.  Bovallius on järjestänyt ammatillista koulutusta  vuodesta 1905 alkaen ja Invalidiliitto vuodesta 1942.