Elämme poikkeuksellisia aikoja. Moni asia arjessa on mennyt koronatilanteen myötä uusiksi. Samalla on ollut hienoa huomata, kuinka Spesian opiskelijat ja henkilöstö ovat tarttuneet toimeen, lähteneet yhdessä opettelemaan etäopiskelun käytänteitä ja tsempanneet toinen toisiaan.

Spesia on siirtynyt etäopetukseen 18.3.2020 alkaen, valtioneuvoston antaman ohjeistuksen mukaisesti. Etäopetus jatkuu ainakin 13.4.2020 asti. Opiskelijoiden työelämäjaksot kuitenkin jatkuvat, mikäli asiasta on opiskelijan ja työnantajan kanssa sovittu. Opetus siis jatkuu, joko kotona tai työpaikalla.

Vaikka toimipaikat hiljenevät eikä niissä oteta kevään aikana  vastaan vieraita, henkilöstömme on tavoitettavissa. Esimerkiksi kaikki Spesian opintotoimistot siirtyvät palvelemaan opiskelijoita sähköisesti ja puhelimitse.

Kevään haussa katse syksyyn

Kevään hakuaika on parhaillaan käynnissä, joten nyt kannattaa suunnata ajatuksia myös syksyyn, elämässä eteenpäin ja uutta kohti. Haku on auki 1.4.2020 asti Opintopolku.fi-sivustolla.

Hakemuksen liitteitä otetaan Spesiassa vastaan sekä sähköisesti että postitse. Toivomme kuitenkin, että liitteet lähetetään ensisijaisesti sähköisen linkin kautta, jonka hakija saa sähköpostiin hakemuksen lähettämisen jälkeen. Lue lisää hakemisen liitteistä Kevään haku -sivulta.

Opot chatissa ja WhatsAppissa

Spesian opinto-ohjaajat päivystävät Spesian nettisivujen chatissa 11.3.–1.4.2020 seuraavasti:

  • Maanantaisin klo 10–12 ja 13–15
  • Tiistaisin klo 10–12 ja 13–18
  • Keskiviikkoisin klo 10–12 ja 13–18
  • Torstaisin klo 10–12 ja 13–18
  • Perjantaisin klo 10–12 ja 13–15

Voit jättää chatin kautta viestin myös muina aikoina, jolloin saamme sen sähköpostina ja palaamme myöhemmin asiaan.

Saat opoihin yhteyden myös soittamalla tai WhatsAppin kautta. WhatsAppissa voit laittaa viestiä tai sopia ajan videopuhelulle, jos haluat jutella videon välityksellä kasvotusten.

Opinto-ohjaajien yhteystiedot löydät Haku- ja opintoneuvontaa -sivultamme.

Ottakaa rohkeasti yhteyttä hakuasioissa, tsempatkaa toisianne etäopinnoissa ja pitäkää mieli vireänä!