Koulutus, jossa opit valmistamaan maukasta ruokaa.
Opinnot
Kokki valmistaa ruokaa erilaisissa keittiöissä. Koulutuksen aikana opettelet tuntemaan elintarvikkeet, raaka-aineet sekä erilaiset koneet ja laitteet. Opit valmistamaan maukasta ja ravitsevaa ruokaa myös asiakkaille, joilla on erityisruokavalio. Voit myös tutustua kansainvälisiin keittiöihin opiskellen muiden maiden ruokakulttuureja.
Tutkinnon perusteet uudistuvat 1.8.2024
Edellytykset
Työssä tarvitaan asiakaspalvelutaitoja, luovuutta ja kykyä toimia yhdessä muiden työntekijöiden kanssa. Kokki huolehtii, että asiakkaat saavat hygieenisesti ja turvallisesti valmistettua ruokaa.
Työskentely
Tutkinnon suorittanut kokki osaa toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa. Hän valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa huomioiden erityisruokavaliot ja laittaa ruoan esille annoksittain tai suurelle asiakasmäärälle.
Kokin työpaikkoja voivat olla esimerkiksi kahvilat, ravintolat, suurkeittiöt ja pitopalvelut.
Opiskelu Spesiassa
Ammattiopisto Spesia on ammatillinen erityisoppilaitos. Meillä jokainen saa loistaa ja oppiminen onnistuu. Opinnot ja tarvittava tuki suunnitellaan jokaiselle yksilöllisesti.
Opiskelu on käytännönläheistä ja se tapahtuu pienissä ryhmissä. Spesiassa saat oppia ja tehdä aitoja työtehtäviä monipuolisesti erilaisissa oppimisympäristöissä.
Lue lisää: Käytännönläheistä koulutusta
Loistotyypit-sarja kertoo opiskelusta Spesiassa
Loistotyypit on 8-osainen sarja, jonka tähtiä ovat Ammattiopisto Spesian opiskelijat. Sarja kertoo opiskelijoiden arjesta, opinnoista ja elämästä.
Sarjassa näet kuinka opiskelijat suunnittelevat tulevaisuutta, pyörittävät NY-yritystä, hakevat töitä, tekevät radiolähetystä, laittavat autoa, tuunaavat vaatteita ja paljon muuta. Loistotyypit vievät sinut mukanaan myös erilaisille työpaikoille.