Kuvallisen ilmaisun toteuttaja

Humanistiset ja taidealat | Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto
180 osp

Opinnot

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto sisältää kuvallisen ilmaisun osaamisalan, jossa tutkintonimikkeenä on kuvallisen ilmaisun toteuttaja. Kuvallisen ilmaisun toteuttajaksi voit opiskella sekä Järvenpäässä että Jyväskylässä.

Graafisen suunnittelun suuntautumisvaihtoehto (Järvenpää)

Graafisen suunnittelun suuntutumisvaihtoehdossa Järvenpäässä koulutus keskittyy graafiseen viestintään ja graafiseen muotoiluun. Opinnoissa paneudutaan muun muassa erilaisten painotuotteiden, digitaalisten julkaisujen ja niihin liittyvien kuvitusten, sekä markkinointikampanjoiden ja niissä käytettävän visuaalisen viestinnän materiaalien suunnitteluun.

Ennakkotehtävä Järvenpäähän hakeville

Järvenpään toimipaikkaan kuvallisen ilmaisun osaamisalalle hakeville on ennakkotehtävä. Se julkaistaan tällä sivulla lähempänä kevään hakuaikaa. Ennakkotehtävä ei ole hakemus, muista myös tehdä hakemus Opintopolussa.

Kuva- ja mediataiteen suuntautumisvaihtoehto (Jyväskylä)

Kuva- ja mediataiteen suuntautumisvaihtoehdossa Jyväskylässä pääset tutustumaan monipuolisesti perinteisiin kuvataiteen eri materiaaleihin ja menetelmiin, mutta hyödyntämään halutessasi myös teknologiaa valitsemalla esimerkiksi kuvankäsittelyn tai liikkuva kuva valokuvatuotannossa tutkinnon osan. Vapaasti valittavat tutkinnon osat kannustavat jokaista löytämään itselle sopivimman välineen tuottaa visuaalisia teoksia.

Ei ennakkotehtävää Jyväskylän toimipaikkaan kuvallisen ilmaisun osaamisalalle hakeville.

Valokuvauksen suuntautumisvaihtoehto (Jyväskylä)

Valokuvauksen suuntautumisvaihtoehdossa Jyväskylässä pääset tutustumaan muun muassa valokuvatuotantoon ja rakennetun valokuvan toteuttamiseen. Saat valmiuksia toimia julkisen sektorin, yritysten, muiden mediayhteisöjen tai toimijoiden palveluksessa tai itsenäisenä yrittäjänä tai ammatinharjoittajana. Valokuvauksen suuntautumisvaihtoehdossa pääset halutessasi syventymään esimerkiksi studiotyöskentelyyn tai valokuvataiteeseen.

Ei ennakkotehtävää Jyväskylän toimipaikkaan kuvallisen ilmaisun osaamisalalle hakeville.

Edellytykset

Luovaa ajattelua ja visuaalista näkemystä tarvitaan yhä enemmän ja mitä erilaisimmissa työtehtävissä. Tarvitaan raikkaita ja rohkeita ajatuksia ja luovia tekoja. Kuvallisen ilmaisun toteuttajana sinulla käytössä monipuolisia työkaluja, joilla rikastuttaa myös tulevaisuuden työelämää.

Työskentely

Kuvallisen ilmaisun toteuttajalla on valmiudet toimia media-alan ja kuvallisen ilmaisun monipuolisissa työtehtävissä.

Opiskelu Spesiassa

Ammattiopisto Spesia on ammatillinen erityisoppilaitos. Meillä jokainen saa loistaa ja oppiminen onnistuu. Opinnot ja tarvittava tuki suunnitellaan jokaiselle yksilöllisesti.

Opiskelu on käytännönläheistä ja se tapahtuu pienissä ryhmissä. Spesiassa saat oppia ja tehdä aitoja työtehtäviä monipuolisesti erilaisissa oppimisympäristöissä.

Lue lisää: Käytännönläheistä koulutusta

GDPR-asetuksen piilottamaa sisältöä
Hyväksyttyäsi evästeet sivuston ulkopuolinen sisältö (esim. Youtube-videot) ladataan sivulle

Loistotyypit-sarja kertoo opiskelusta Spesiassa

Myös kuvallisen ilmaisun opiskelijat Tarmo ja Pinja ovat mukana Spesian Loistotyypit-sarjassa. Katso miten Pinja loihtii tietokoneella maagisen kissan. Entä miksi juuri karhu on Tarmon sieluneläin?

Loistotyypit on 8-osainen sarja, jonka tähtiä ovat Ammattiopisto Spesian opiskelijat. Sarja kertoo opiskelijoiden arjesta, opinnoista ja elämästä.

Sarjassa näet kuinka opiskelijat suunnittelevat tulevaisuutta, pyörittävät NY-yritystä, hakevat töitä, tekevät radiolähetystä, laittavat autoa, tuunaavat vaatteita ja paljon muuta. Loistotyypit vievät sinut mukanaan myös erilaisille työpaikoille.

Lisätietoja

Tiia Hämäläinen

opinto-ohjaaja
Jyväskylä
050 433 0558
tiia.hamalainen@spesia.fi
Kiinteistönhoitaja, kodinhuoltaja, kuvallisen ilmaisun toteuttaja, merkonomi, toimitilahuoltaja.

Pipsa Leppänen

opinto-ohjaaja
Järvenpää
050 571 8237
pipsa.leppanen@spesia.fi
Ajoneuvoasentaja, kiinteistönhoitaja, kodinhuoltaja, koneasentaja, kuvallisen ilmaisun toteuttaja, pienkonekorjaaja, toimitilahuoltaja ja varastonhoitaja, TELMA.
Kaikki koulutukset