Opetusalan ammattijärjestö OAJ, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty ovat antaneet yksityiselle opetusalalle lakkovaroituksen, joka koskee myös Ammattiopisto Spesian Järvenpään ja Turun päätoimipaikkoja. Ellei sopua ole saatu aikaan 4.3.2018 mennessä, lakon on ilmoitettu alkavan maanantaina 5.3.2018 ja päättyvän perjantaina 9.3.2018.

Lakon mahdollisesti toteutuessa emme voi taata oppilaitoksen normaalia toimintaa Järvenpään ja Turun päätoimipaikoissa. Lakkovaroitus ei koske Spesian muita toimipaikkoja, vaan niiden toiminta jatkuu normaalisti lakosta riippumatta.

Jos lakkoa ei tule

Järvenpäässä kaikilla opiskelijoilla normaaleista lukujärjestyksistä poiketen koulupäivä on maanantaina 5.3. klo 11.30–15.30. Asuntolat aukeavat maanantaina 5.3. klo 10:00 ja sulkeutuvat perjantaina 9.3. klo 15:00

Turussa maanantaina 5.3.2018 kaikilla opiskelijoilla on etäpäivä riippumatta siitä, toteutuuko lakko vai ei.

 

Jos lakko alkaa

Lakon toteutuessa pystymme tarjoamaan toimintaa, tukea ja asuntolapaikan vain osalle opiskelijoista.

Järvenpää

Lakon mahdollisesti toteutuessa tarjoamme Järvenpäässä toimintaa vain osalle opiskelijoista.

Järvenpään Tutkintotavoitteiset koulutukset

Tutkinto-opiskelijoilla on Järvenpäässä koko viikko opetuksetonta aikaa, kuitenkin niin, että työpaikoilla järjestettävässä koulutuksessa olevat ovat normaalisti työpaikoilla. Jos opiskelijalla on henkilökohtainen avustaja, opiskelijan kanssa sovitaan viikon järjestelyistä.

Koulutuspäälliköt ohjaavat ja valvovat työelämässä olevia opiskelijoita. Työpaikalla järjestettävässä koulutuksessa olevat opiskelijat voivat olla ongelmatilanteissa yhteydessä koulutuspäälliköihin: Sirja Rousi p. 044 765 0581 ja Risto Rautakoski p. 044 765 0601.

 Järvenpään VALMA-koulutus

VALMA 17 D:n kaikki opiskelijat ovat koulussa. Muilla Järvenpään VALMA-opetusryhmillä ei ole opetusta.   VALMA-opiskelijoilla ei ole työpaikalla järjestettävään koulutukseen valmentautumista, jos lakko toteutuu.

Järvenpään TELMA-koulutus

Kaikki Järvenpään toimipisteen TELMA-opiskelijat ovat koulussa. Koulu alkaa maanantaina 5.3. lounaan jälkeen klo 12.30 Kuntolassa. TELMA-opiskelijoilla ei ole työelämään valmentautumista, jos lakko toteutuu.

Aamu- ja iltapäivätoiminta järjestetään normaalisti vakituisille (kunnan maksusitoumus) asiakkaille klo 7.30-17.

Kaikilla koulussa olevilla toimintaa on seuraavasti:
maanantai klo 11.30-15.30
tiistai-perjantai klo 10-14

Järvenpään asuntola

Kaikki opiskelija-asuntolat ovat suljettuna sunnuntaina myös pitkänmatkalaisille. Einolan opiskelija-asuntola aukeaa maanantaina 5.3. klo 10 ja sulkeutuu perjantaina klo 14:00. Muut asuntolat ovat kiinni lakon toteutuessa.

 

Turku

Lakon mahdollisesti toteutuessa takaamme toimintaa vain osalle Turun TELMA-opiskelijoista. Heille ilmoitetaan erikseen oppilaitoksessa järjestettävästä toiminnasta. Muille opiskelijoille emme pysty lakon aikana järjestämään toimintaa.

Maanantaina 5.3.2018 Turun toimipisteen kaikilla opiskelijoilla on etäpäivä.

Lakon toteutuessa niillä opiskelijoilla, joilla on toimintaa myös lakon aikana, on koulupäivä tiistaina kello 8-14. Tiistaina nämä opiskelijat saavat lisäohjeistusta loppuviikon työpäivien pituudesta.

Ne opiskelijat, joille emme pysty tarjoamaan toimintaa lakon aikana, jäävät kotiin ja palaavat kouluun maanantaina 12.3.2018 normaalin työjärjestyksen mukaisesti.

TELMA- ja VALMA-opiskelijoiden työelämään valmentautumisjaksot peruuntuvat lakon aikana, mutta tutkinto-opiskelijoiden työpaikoilla järjestettävät koulutukset toteutuvat myös lakon aikana. Mikäli työpaikoilla tulee ongelmatilanteita voivat työpaikat ja opiskelijat olla yhteydessä koulutuspäällikköihin:
Hannele Kasurinen p.  0400 197 555, Sari Tulonen p. 040 900 4025.

Asumista opiskelija-asunnoissa emme Turussa pysty lakon aikana tarjoamaan.

 

Lisätietoja:
Rehtori Tiina Meriläinen
tiina.merilainen@spesia.fi
p. 040 728 2547