Kolme Ammattiopisto Spesian opiskelijaa, Ella Willgrén, Saga Tsokkinen ja Roni Siivonen, olivat edustamassa Suomea Special Olymbics -maailmankisoissa Abu Dhabissa. He toivat tuliaisina huikean mitalisaaliin.

Voimistelija Ella Willgrén voitti kultaa narusta, hopeaa vanteelta ja keiloista sekä nauhasta pronssia. Lisäksi hän voitti hopeaa kaikki lajit yhteen laskevassa all around -kilpailussa. Voimistelija Saga Tsokkinen puolestaan sai omassa divisioonassaan hopeaa vanteelta ja pronssia all around -kisasta. Molempien arvokisojen ensikertalaisten seura on SC Vantaata.

Åbo Simmklubbia edustava uimari Roni Siivonen Turusta kauhoi upeasti kultaa 50 metrin selkäuinnissa ja hopeaa 50 metrin rintauinnista. Lisäksi viestistä tuli neljäs sija.

Tässä Roni Siivosen haastattelu, toivottavasti saamme myöhemmin myös Ellan ja Sagan kommentit!

Roni Siivonen

Roni Siivonen on harrastanut uintia kolme vuotta. Alun perin uintivalmentaja Tommi Puro pyysi mukaan uintijoukkueeseen ja Roni innostui heti. Sille tielle hän jäi. Muta mikä on saanut jatkaman lajissa näin pitkälle?

– Kilpailut ovat ykkösjuttu harrastuksessa!, hehkuttaa Roni

Roni harjoittelee kolme kertaa viikossa; välillä tosi kovaa, välillä rauhallisemmin. Uintitreenien lisäksi on myös kuivaharjoituksia, joihin kuuluu muun muassa jumppa ja venyttely. Koulu ja treenien ydhistäminen on kuulemma ollut helppoa, kunhan on molemmissa jaksanut kuunnella tarkkaan. Seuraansa Åbo simmklubbia (ÅSK) Roni kehuu kovasti.

– Kaikki valmentajat ovat kivoja ja parhaita! Valmentajat ovat Elina ja Jimi. Special Olympics-kisoissa valmentajana toimi Markka Leskinen.

Roni rakastaa kilpailemista ja on tyytyväinen maailmankisojen suorituksiinsa.

– Kilpailut olivat tosi kovia ja mun piti uida ihan täysillä koko ajan. Ennen kisoja alkoi jännittää tosi kovasti altaan reunalla, mutta sain purettua jännityksen stressipalloon! :

Tämä oli Ronin ensimmäinen kansainvälinen kilpailu, mutta Suomessa hän on kilpaillut paljon. Kisamatka Abu Dhabiin oli kaiken kaikkiaan ikimuistoinen kokemus.

– Parasta koko kisoissa oli itse kisaaminen ja toiseksi parasta oli uusi kulttuurimaailma, josta opas kertoi. Matka oli mahtava, oli tosi kiva tutustua uuteen maahan ja kaupunkeihin. Hieno formularata jäi kaikkein kirkkaimmin mieleen reissusta, tietenkään mitaleja unohtamatta!

Kisoissa oli mukana yli 7 000 urheilijaa eri puolilta maailmaa, ja Suomen Sisujengiin kuului 70 urheilijaa ja Roni hehkuttaakin hyvää yhteishenkeä.

– Mukana oli iso määrä suomalaisia ja kaikki joukkuelaiset olivat tosi mukavia! Hyvä Suomi-tiimihenki, paras SISU-JENGI!

Mutta mitä tavoitteita nuorella uimarilla on tulevaisuudelle urheilijana tai elämässä muuten?

– Tulevaisuudessa aion vain uida, uida, uida ja tulla parhaaksi kaikissa kilpailuissa. Muutoin elämässä tahtoisin olla terve, pitää ihanan tyttöystäväni tyytyväisenä ja nauttia uusista asioista!