Loistotyypit on Ammattiopisto Spesian opiskelijoiden tähdittämä somesarja, joka kertoo opiskelijoiden arjesta, opinnoista ja elämästä. 

Loistotyypit-sarja kertoo nimensä mukaisesti Spesian loistotyypeistä: pääosissa nähdään Jyväskylän ja Järvenpään opiskelijoita.

Sarjassa pääset kurkistamaan opiskelijoiden arkeen: kuinka he suunnittelevat tulevaisuutta, pyörittävät NY-yritystä, hakevat töitä, tekevät radiolähetystä, laittavat autoa, tuunaavat vaatteita ja paljon muuta. Loistotyypit vievät sinut mukanaan myös erilaisille työpaikoille, kuten crossfit-salille, rakennustyömaalle, kauppaan ja hevostallille.

Opiskelijoiden lisäksi Loistotyypeissä nähdään Spesian henkilöstöä sekä työpaikkojen väkeä, muun muassa maailman parhaana ruokakauppana 2019 palkitun Järvenpään Citymarketin kauppias Markku Hautala. Mukana on myös ratakelaaja Henry Manni, joka on tsemppilähettiläänä työskennellyt paljon Spesian opiskelijoiden kanssa.

(juttu jatkuu kuvan jälkeen)
Loistotyypit-sarjan kuvaukset, Tarmon ja Pinjan biljardikohtaus
Kuvateksti: Näin kuvattiin Loistotyypit-sarjaa Jyväskylässä marraskuussa 2020. Tarmo ja Pinja pelaavat biljardia, Suomen Sisällöntuotannon kuvaajat kuvaavat. (Kuva: Liisa Evastina)

Opiskelijoiden ehdoilla

Loistotyypit-sarjan tuotannosta vastaa Suomen Sisällöntuotanto Oy. Kun Suomen Sisällöntuotanto ensimmäisen kerran ehdotti Ammattiopisto Spesialle reality-henkisen sarjan tekemistä, ajatus vaati ensin sulattelua. Innostus vei kuitenkin nopeasti voiton.

– Haluttiin antaa opiskelijoille tilaisuus olla tähtiä ja näyttää millaisia loistotyyppejä, persoonia ja osaajia he ovat. Loistotyypeistä tulikin sitten itseoikeutetusti koko sarjan nimi, vaikka työnimi oli alkujaan ihan muuta, taustoittaa viestinnän asiantuntija Mirja Niskala sarjan nimeä.

Alusta asti oli selvää, että sarjaa tehdään opiskelijoiden ehdoilla. Niskalan mielestä oli tärkeää varmistaa kaikissa vaiheissa, että opiskelijoille jää hyvä mieli niin mukaan lähtemisestä kuin itse kuvauksista:

– Tästä haluttiin hyvän mielen sarja, opiskelijoiden näköinen. Toivottavasti myös katsojat kokevat samoin, ja saavat samalla aiempaa monipuolisemman kuvan meidän opiskelijoista ja siitä, kuinka hyviä ja osaaiva tyyppejä meiltä valmistuu, Niskala toivoo.

Uusi jakso joka tiistai

Voit seurata Loistotyypit-sarjaa YouTubessa, Facebookissa tai Spesian www-sivuilla. Sarja alkoi 12.1.2021 ja uusi jakso ilmestyy kerran viikossa, tiistaisin. Sarja on kahdeksanosainen.

Näin seuraat:

  • Spesian YouTube-kanavalta löydät joka tiistai uuden, täyspitkän jakson (linkki sarjan soittolistaan).
  • Sivullla www.spesia.fi/loistotyypit voit katsoa uusimma jakson ja sieltä pääset myös muihin jaksoihin.
  • Facebookissa sarja ilmestyy lyhyemmissä osissa joka viikon tiistaina, keskiviikkona, torstaina ja perjantaina.

Jakso 1 – Katso tästä:

Sarjan ensimmäisessä jaksossa pääsemme seuraamaan muun muassa, kuinka sujuu Katan ja Iiriksen siivouskeikka crossfit-salilla, ja miten VALMA-opiskelijat Irene ja Anna-Emilia selviytyvät ansioluettelon tekemisestä. Artesaaniksi opiskeleva Sanni käy Spesia Puodissa ihastelemassa tarjontaa ja kuulee samalla itselleen hyvin tutun tuotteen nousseen siellä hitiksi. 

GDPR-asetuksen piilottamaa sisältöä
Hyväksyttyäsi evästeet sivuston ulkopuolinen sisältö (esim. Youtube-videot) ladataan sivulle