”Parasta lääkettä ADHD-henkilölle on positiivinen palaute”, sanoo kokemusasiantuntija Jutta Peltonen-Hannus Täyttä elämää -podcastsarjan ensimmäisessä osassa. Kuten tytöille usein kävi, Jutankaan ADHD:ta ei tunnistettu vielä kouluaikana. ”Sain laiskan ja häirikön leiman.”

Nykyään Jutta ymmärtää, miksi jotkut asiat ovat olleet niin vaikeita, ja toimii kokemusasiantuntijana auttaakseen muitakin ymmärtämään. Hän tietää myös, millaiset asiat helpottavat elämänhallintaa ja arjen sujumista ja toisaalta myös sen, mikä ei auta.

”Kiitos ja positiivinen palaute vahvistaa meitä ihan kaikkia. Sellaiset kommentit että ’skarppaa nyt vähän’, ne ei oikeestaan auta ketään. ADHD ei parane skarppaamalla.”, Jutta kiteyttää.

Jutan haastattelu aloittaa Spesia Asiantuntijapalveluiden podcastsarjan ”Täyttä elämää – näkökulmia erilaiseen arkeen”. Jaksot ilmestyvät syys–lokakuussa kahden viikon välein asiantuntijapalveluiden Facebook-sivulla ja YouTubessa.

Sarjassa Outi Santanen haastattelee ihmisiä, joilla jokaisella on hieman erilainen näkökulma erityisen tuen tarpeeseen ja sen näkymiseen elämässä, haasteineen ja onnistumisineen. ”Jokainen haastateltava oli innostavan erilainen ja avasi aiheeseen kiinnostavia näkökulmia”, Outi sanoo

Esimerkiksi toisessa, 14.9. ilmestyvässä jaksossa erityisopettaja Piia Virtanen kertoo miten hän hyödyntää neuropsykiatrista valmennusta opettajan työssään. ”Haastateltavilla on paljon tietoa ja osaamista! Hienoa, että he pääsevät näiden podcastien kautta jakamaan sitä muille”, Outi hehkuttaa.

Tervetuloa kuuntelemaan!