Järvenpään Spesiassa on rakennettu uudenlaista oppimisympäristöä jo tovi. Kaikille opiskelijoille avoin Spesia DigiLab mahdollistaa datataitojen harjaannuttamisen ja työelämän digiteknologioihin perehtymisen koulutusaloista riippumatta. 

Käytännön digiharjoittelua

Järvenpään Spesia DigiLabissa voi tutustua monipuolisesti eri teknologioihin, kuten 3D-mallintamiseen ja 3D-tulostamiseen, robotiikkaan, ohjelmointiin, virtuaalitodellisuuteen, lisättyyn todellisuuteen ja metaversumi-suunnitteluun.

Pajat, opintokurssit ja työharjoittelut ovat keinoja lisätä opiskelijoiden kiinnostusta teknologioihin sekä edistää heidän datatoimijuuttaan nyt ja tulevaisuudessa.

(juttu jatkuu kuvan jälkeen)
Opiskelija opettaa toista, sähköpyörätuolissa istuvaa, opiskelijaa käyttämään tietokonetta.
Kuvteksti: Digilabissa opiskelijakin on opettaja, tässä opetetaan nettisivujen tekemistä.

DigiLabissa on ollut useita työharjoittelijoita sekä oppijoita muun muassa valmentavilta luokilta. Näin eräs opiskelijoista kommentoi työskentelyä:

”DigiLab ottaa erittäin hyvin huomioon opiskelijoiden moninaiset erityistarpeet. Ilmapiiri on kannustava ja motivoi yrittämään, kun muutkin tekevät ahkerasti hommiaan”.

Saavutettava ja monipuolinen

DigiLab sijaitsee Järvenpään kampuksen kirjaston yhteydessä. Keskeinen sijainti ja yhteistyö kirjaston kanssa parantavat toiminnan saavutettavuutta.

DigiLabissa voi käydä piipahtamassa, kokeilemassa, tutkimassa ja oppimassa aivan uusia juttuja. Oppiminen tapahtuukin uuden luomisen äärellä ja omia vahvuuksia tai kiinnostuksen kohteita voi kehittää turvallisesti kannustavassa ilmapiirissä.

Teknisten taitojen ohella DigiLabissa harjaantuvat tulevaisuustaidot – yhteistyö, kommunikaatio, luovuus, kriittinen ajattelu – harjaantuvat kuin itsestään erilaisissa projektioppimisen toteutuksissa.

Kuvassa kaksi opiskelijaa työskentelemässä DigiLabissa.
Kuvateksti: Opiskelijoilla on paljon osaamista. Tässä toinen opiskelijoista tekee yritykselle ohjelmointiprojektia ja toinen mallintaa virtuaali-Spesiaa.

Marja-Liisa Valkamo
digiopettaja