Kuvallisen ilmaisun toteuttaja, Järvenpää
Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto, 180 osp
Kuvallisen ilmaisun osaamisala (GRASU)
Ammattiopisto Spesia, Järvenpään toimipaikka

Yleistä

Tämä ennakkotehtävä koskee kaikkia, jotka hakevat Ammattiopisto Spesian Järvenpään toimipaikkaan kuvallisen ilmaisun osaamisalalle kevään 2021 haussa 23.2.–7.4.2021 (hakuaikaa pidennetty).

Ennakkotehtävien on oltava perillä 7.4.2021 klo 14.00 mennessä Ammattiopisto Spesian Järvenpään toimipaikassa. Tehtävän voi lähettää postitse tai tuoda se opintotoimistoon. Myöhästyneitä tai puutteellisia hakemuksia ei voida huomioida, joten olethan huolellinen.

Mikäli tarvitsemme lisätietoja, voimme kutsua hakijan haastatteluun ja lisätehtävien tekoon Järvenpäähän. Jos kutsumme sinut, otamme yhteyttä ja kerromme ajan, paikan ja ohjeet.

Ennakkotehtävät

Voit myös tulostaa ennakkotehtävän ja ohjeet tästä: Kuvallinen ilmaisu, Järvenpää, ennakkotehtävä kevät 2021 (8.3. päivitetty pdf).

Tehtävä 1.

Olet ehdokkaana vuoden 2021 kunnallisvaaleissa. Puolueesi on uusi Kuvittajien -puolue, joka ajaa taiteen, kulttuurin, tasa-arvon ja tieteen sanomaa. Piirrä ja/tai maalaa (huom. tämä tehtävä on tehtävä käsin, EI siis koneella) valitsemallasi tekniikalla A4 -kokoinen värillinen kuva, jossa mainostat itseäsi ehdokkaana. Mieti myös mitkä olisivat omat vaalilupauksesi tai teemasi ehdokkaana ja tuo ne esille kuvassasi.

Kirjoita, ja arvioi (max. 1 x A4 verran), miten mielestäsi onnistuit tämän aiheen kuvauksessa ja mitä parannettavaa tekemässäsi kuvassa olisi. Kirjoita itsearviosi otsikoksi ”Tehtävä 1 – Itsearvio”.

Tehtävä 2.

Toteuta seuraava mainos pystymuodossa A4-arkille hyödyntämällä mieluiten tietokonetta, mutta voit tehdä työn piirtämälläkin tai eri tekniikoita yhdistelemällä. Värien ja kuvien käyttö on vapaata. Kirjoita mainoksen kääntöpuolelle, mikä tässä tehtävässä onnistui sinulta parhaiten, missä et onnistunut haluamallasi tavalla, ja mitä asioita otit huomioon, jotta mainoksesta tulisi mielestäsi hyvä ja toimiva.

Mainoksessa on kyse videopelikaupan markkinoinnista, ja siihen tulee seuraavat tekstit:

 • Pelit, joita ei ole vielä pelattu!
 • Uusi pelikauppa Game-X on avattu! Tule tutustumaan laajaan valikoimaamme.
 • Pelikauppa Game-X – parempaan pelaamiseen

Carsoninkatu 6, 00210 Valkeala
Puh. 072 447 6698
Info@game-x.fi
www.game-x.fi

Tehtävä 3.

”Markkinoi meille itsesi!” Kerro vapaamuotoisesti kirjoittaen max.
kahden A4 kokoisen arkin verran;

 • taustastasi ja itsestäsi,
 • miksi haluat tähän koulutukseen, mikä sinua motivoi tähän koulutukseen ja tälle alalle, sekä mihin olet kaavaillut tätä koulutusta tulevaisuudessa käyttäväsi,
 • miksi itse valitsisit itsesi opiskelijaksi muiden opiskelijoidemme joukkoon.

Palautusohje

Ennakkotehtävien on oltava perillä 7.4.2021 klo 14.00 mennessä Ammattiopisto Spesian Järvenpään toimipaikassa. Tehtävän voi lähettää postitse tai tuoda opintotoimistoon.

Laita palautuskuoren sisälle

 • oma nimesi
 • voimassa olevan osoitteesi
 • voimassa olevan puhelinnumerosi (josta olet tavoitettavissa)
 • aktiivisesti käyttämäsi sähköpostiosoite
 • kaikki ennakkotehtävät tehtyinä (selkeästi nimelläsi ja yhteystiedoillasi merkattuna).

Kirjoita palautuskuoren päälle (riippumatta siitä postitatko vai tuotko tehtävät)
Ammattiopisto Spesia
Grasu ennakkotehtävä 2021
Sam Väntsi / Petri Alander
PL 46
04401 JÄRVENPÄÄ

Palautus postitse

Mikäli palautat tehtävät postitse, suosittelemme käyttämään kirjattua lähetystä, jotta lähetyksesi saapuu varmasti ajoissa perille. Vain ajoissa tulleet tehtävät huomioidaan. Jos lähetät kuoren postissa tai kuriiripalvelussa, siinä on oltava postin toimittajan merkitsemä lähetyspäivämäärä.

Palautus opintotoimistoon

Voit tuoda ennakkotehtävät myös oppilaitoksen opintotoimiston työntekijälle, joka merkitsee kuoreen palautuspäivämäärän ja kellonajan. Opintotoimisto on auki arkisin klo 9–14. Jos opintotoimisto on suljettu, voi ennakkotehtävän jättää ennen määräajan umpeutumista myös opintotoimiston oven vieressä olevaan postilaatikkoon.

Opintotoimisto sijaitsee Spesian Järvenpään toimipaikan Einola-rakennuksen aulassa, 1. kerroksessa. Käyntiosoite on Mannilantie 27, 04400 Järvenpää.

Ennakkotehtävä ei ole hakemus – muista hakea!

Ennakkotehtävän tekeminen ei vielä ole hakemus. Hakeminen tapahtuu osoitteessa opintopolku.fi. Kevään hakuaika on 23.2.–7.4.2021. Kun haet, muista kaikki vaiheet:

 • Täytä hakulomake osoitteessa opintopolku.fi (7.4.2021 klo 15 mennessä)
 • Palauta ennakkotehtävä (7.4.2021 klo 14 mennessä)
 • Toimita hakemuksen liitteet, kuten todistukset ja lausunnot (9.4.2021 mennessä)

Lue lisää hakemisesta Kevään haku -sivulta

Lisätietoja

Petri Alander
petri.alander@spesia.fi
p. 044 765 1533

Sam Väntsi
sam.vantsi@spesia.fi
p. 044 765 1534