Jyväskylässä on tänä kesänä luvassa erityisen herkullisia lounashetkiä, kun Spesian opiskelijaravintola Paussi avaa ovensa kaikelle kansalle KesäPaussi lounaskahvilana! Seppälässä Vasarakadulla kätevästi sijaitseva KesäPaussi tarjoilee maittavaa lounasruokaa läpi kesän 13.6.–2.8.2024.

Aitoja makuja ja itse tehtyä leipää

Lounaslistalla on maukasta kotiruokaa ja raikas salaattibuffet. Tarjolla on aina liha- tai kala- ja kasvisvaihtoehto sekä tuoretta leipää. Kahvilasta saa siis helpotusta sekä suolaisen että makean nälkään.

Ruokapalveluvastaava Jani Roth ottaa kaikki kävijät vastaan avoimin mielin.

– Täällä odotellaan innolla, että päästään taikomaan uusille asiakkaille makunautintoja uuden, kesää varten tehdyn ruokalistan pohjalta, Roth kertoo.

Roth nostaa esiin KesäPaussin erityisen vahvuuden.

– Meillä on aina tuoretta leipää tarjolla, Roth vinkkaa.

Jani Roth pitelee käsissään suurta leipäkoria, hänellä on päällään mustat keittiötyövaatteet.
Kuvateksti: Jani Roth esittelee ythä Paussin herkuista: herkullisista, itse leivottua leipää. 

Spesian opiskelijaravintola Paussit löytyvät Jyväskylän lisäksi myös Järvenpäästä, Turusta ja Pieksämäeltä, mutta Jyväskylän kesäkokeilu on lajissaan oppilaitoksen ensimmäinen. Palvelupäällikkö Anni Heikkinen kertoo KesäPaussi-idean synnystä.

– Kampuksen oivallinen sijainti sai jo rakennuksen suunnitteluvaiheessa idean syttymään opiskelijaravintolan muuttamisesta lounasravintolaksi kesän ajalle, jotta voimme hyödyntää uusia ja upeita tilojamme myös opetuksettomana aikana, kertoo Heikkinen.

Yksi KesäPaussin eduista on kesätöiden tarjoaminen opiskelijoille.

– Tänä kesänä meillä on neljä innokasta opiskelijaa kesätöissä KesäPaussissa, Heikkinen kertoo.

Kätevä saapua, esteettömät tilat

Jyväskylän Vasaralla Puuilon ja Citymarketin vieressä sijaitsevan ravintolan sijainti on täydellinen monelle eri asiakaskunnalle. KesäPaussissa voivat poiketa ohikulkevat shoppailijat, vaihtoehtoja kaipaavat lounastajat työpäivän lomassa sekä esimerkiksi kuntosalilla kävijät.

– Isojen parkkipaikkojen puolesta meille on myös helppo tulla ja pysäköidä. Bussillakin pääsee melkein ovelle asti, Heikkinen sanoo.

Lisäksi tilat ovat esteettömät, joten liikkuminen esimerkiksi rollaattorilla tai pyörätuolilla on helppoa.

KesäPaussi on matalan kynnyksen lounasravintola, jonka takana ovat ruoka-alan ammattilaiset. 

– Ammattitaitoiset ruokapalveluiden henkilökunta on päässyt muokkaamaan ammattikeittiötä ja sen toimia heti toiminnan alusta asti. Heidän ”kädenjälkensä” näkyvät niin kahvilassamme kuin buffetin herkuissa. Nämä iloiset ammattilaiset yhdessä opiskelijoiden kanssa ottavat asiakkaat lämmöllä vastaan, Heikkinen kertoo.

Avajaispäivänä torstaina 13.6.2024 lounaalla jälkiruokana on kakkua.

KesäPaussi

Avoinna

ma–pe 13.6.–2.8.2024
kahvila 9.00–14.30
lounas 10.30–14.00

Lounashinnat

10,50 € perushinta
9,50 € opiskelijat, eläkeläiset ja Spesian henkilöstö
8,50 € pelkkä salaattibuffa

Lounaslistat

Viikon lounaslistan löydät Instagramista:
www.instagram.com/kesapaussi

HUOM: Et tarvitse Instagram-tiliä listojen katsomiseen, vaan voit katsoa niitä nettiselaimen kautta, ilman kirjautumista.