Alkuvuodesta me Spesian työvalmentajat saimme kutsun Linnanmäelle ja pääsimme kuulemaan kesärekrytointien toteuttamisesta kesällä 2019.

Tilaisuuden jälkeen ryhdyimme yhdessä etsimään Spesiasta sopivia ehdokkaita, jotka voisivat hakea kesätyötä sali- ja terassisiistijänä tai laitetyöntekijänä. Yksi kiinnostuneista opiskelijoista oli Kasper.

Esittelyvideo kiinnostuksen herättäjänä

Tänä vuonna Linnanmäen hakemuksien yhteydessä sai tehdä 1-2minuutin mittaisen videoesittelyn. Sovimme Kasperin kanssa tapaamisen, teimme hänelle CV:n ja suunnittelimme videon käsikirjoituksen.

Kun käsikirjoitus oli valmis, oli videokuvauksen aika. Esittelyvideon kuvaaminen sujui hyvin, Kasper muisti hienosti mitä hänen tuli sanoa ja saimme videoon jopa vähän huumoria. Teimme videoon myös pienen koukun: Kasper kertoo videolla, että työssäoppimisjaksollaan hän sai olla kinkkuvastaava. Koukun oli tarkoitus herättää lisäkysymyksiä työhaastattelussa.

Haastattelusta onnistumiseen

Sitten tuli kutsu työhaastatteluun. Vaikka harjoittelimme lyhyesti, kuinka työhaastattelussa tulee toimia, Kasperin toiveesta lähdin mukaan työhaastatteluun. Haastatteluun saapuessa vetäydyin taka-alalle ja annoin hänen ja haastattelijan hoitaa keskustelun kahdestaan, olin sivussa läsnä.

Ilokseni huomasinkin, että Kasper pärjäsi hienosti ja haastattelija kysyi kysymyksen koskien esittelyvideolla kerrottua kinkkuvastaavan työtä. Olimme siis onnistuneet herättämään hänen mielenkiintonsa!

Haastattelun jälkeen koitti muutaman päivän jännittävä odotus. Lopulta Kasper sai tietää, että hänet oli valittu laitetyöntekijäksi kesälle 2019.

Hyvä perehdytys auttaa onnistumaan

Linnanmäen kesätyöntekijät saavat uskomattoman kattavan perehdytyksen. Tämä tarkoitti Kasperin kohdalla ilta- ja viikonloppukoulutuksia, jotka hän suoritti suurimmaksi osaksi ilman työvalmentajaa. Palo- ja ensiapukoulutukseen lähdin mukaan, onhan se aina mukavampi käännellä tuttua ihmistä ja sammuttaa tiiminä tulipaloja.

Myös työvaatesovituksessa olin mukana auttamassa papereiden kirjaamisessa ja varmistamassa, että kaikki sujuu. Koulutuksien lisäksi Kasperin tuli läpäistä Lintsin Hupimestari-koe.

Kun kaikki nämä oli tehty, pääsi Kasper aloittamaan työt. Kun hän oli tehnyt muutamia työpäiviä kesäkuussa, sovimme työnaloitushaastattelun Linnanmäelle, mukana Kasper, hänen esimiehensä ja minä.

Oli hienoa kuulla, että Kasper oli päässyt tekemään monipuolisesti laitetyöntekijän työtehtäviä, ihan niin kuin oli tarkoituskin. Hän koki, että koulutukset olivat tärkeitä ja niistä oli paljon hyötyä. Esimieheltä tuli palautetta iloisesta asenteesta ja tarkkaavaisuudesta työn tekemisessä.

Kasper oli tyytyväinen, että sai kesätyöpaikan ja hänestä on ollut mukavaa työskennellä Linnanmäellä. Minä taas työvalmentajana olen ylpeä Kasperista, joka jaksoi pitkän hakuprosessin, ja olen kiitollinen Linnanmäelle hyvästä yhteistyöstä!

Anu Paso
Työvalmentaja