Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto, 180 osp
Kuvallisen ilmaisun osaamisala (GRASU)
Ammattiopisto Spesia, Järvenpään toimipaikka[/box]

Yleistä

Tämä ennakkotehtävä koskee kaikkia, jotka hakevat Ammattiopisto Spesian Järvenpään toimipaikkaan kuvallisen ilmaisun osaamisalalle vuoden 2022 yhteishaussa (22.2.–22.3.2022).

Ennakkotehtävien on oltava perillä 22.3.2022 klo 14.00 mennessä Spesian Järvenpään toimipaikassa. Lähetä tehtävän postitse tai tuo se opintotoimistoon. Myöhästyneitä tai puutteellisia hakemuksia ei voida huomioida, joten olethan huolellinen.

Mikäli tarvitsemme lisätietoja, voimme kutsua hakijan haastatteluun ja lisätehtävien tekoon Järvenpäähän. Jos kutsumme sinut, otamme yhteyttä ja kerromme ajan, paikan ja ohjeet.

Ennakkotehtävät

Tehtävä 1. – Kampanjakuva väärän tiedon levittämisestä

Toimit kuvitteellisen tiedejärjestö World-Informaxin markkinointisuunnittelijana. Järjestöä huolestuttaa internetissä leviävä väärä informaatio ja sen tahallinen levittäminen (disinformaatio / misinformaatio). Tämän vuoksi tiedejärjestö World-Informax on päättänyt toteuttaa kampanjaansa liittyvän kuvan, jossa halutaan kiinnittää jokaisen huomio tähän ongelmaan.

Tee valitsemillasi välineillä (käsin, ei koneella) värillinen, A4 -kokoinen kuva, jonka aihe liittyy netissä liikkuvan väärän informaation aiheuttamiin ongelmiin ja/tai väärän informaation vastustamiseen. Kuvan tavoite on saada katsoja kiinnittämään huomiota aiheeseen ja ymmärtämään väärän informaation vaarat ja haitallisuus.

Kirjoita ja arvioi (enintään yksi A4-sivu), miten mielestäsi onnistuit aiheen kuvauksessa ja mitä parannettavaa tekemässäsi kuvassa olisi. Kirjoita itsearviosi otsikoksi ”Tehtävä 1 – Itsearvio”.

Tehtävä 2. – Kuntosalin mainos

Tee mainos kuvitteelliselle kuntosalille. Toteuta aihetta visuaalisesti tukeva mainos vaakasuuntaisena A4-arkille mieluiten tietokoneella. Jos käytössäsi ei ole tietokonetta tai sopivia ohjelmia, voit tehdä työn myös käsin piirtämällä, tai eri tekniikoita yhdistelemällä. Värien ja kuvien käyttö on vapaata.

Mainoksessa on kyse kuvitteellisen kuntosalin markkinoinnista, ja mainoksessa on visuaalisten elementtien lisäksi oltava seuraavat tekstit:

Sinun kuntosi on Sinulle tärkein!

Uusi, tehokas ja moderni kuntosali Gym-Z on avattu keskustassa.

Tule kokeilemaan tehokkaita laitteitamme ja osaavan henkilökuntamme opastusta Sinulle.

Schrutenkatu 7, 00550 Puhtikylä
Puh. 060 564 4453
Info@gym-z.fi
www.gym-z.fi

Kirjoita mainoksen kääntöpuolelle, mikä tässä tehtävässä onnistui sinulta parhaiten, missä et onnistunut haluamallasi tavalla, ja mitä asioita otit huomioon, jotta mainoksesta tulisi mielestäsi hyvä ja toimiva. Kirjoita itsearviosi otsikoksi ”Tehtävä 2 – Itsearvio”.

Tehtävä 3. – Kerro itsestäsi

Kerro itsestäsi vapaamuotoisesti kirjoittaen enintään kahden A4-sivun verran. Kirjoita mieluiten koneella, mutta jos kirjoitat käsin, kirjoita mahdollisimman selkeällä käsialalla. Kerro:

 • taustastasi, itsestäsi ja siitä, millaista tukea tarvitset opinnoissasi
 • miksi haluat tähän koulutukseen, mikä sinua motivoi tähän koulutukseen ja tälle alalle, sekä mihin olet suunnitellut tätä koulutusta tulevaisuudessa käyttäväsi
 • miksi itse valitsisit itsesi opiskelijaksi muiden opiskelijoidemme joukkoon.
 • Anna tehtävän otsikoksi ”Tehtävä 3 – Kerron itsestäni”.

Ennakkotehtävät tulostettavassa muodossa (pdf)

Palautusohje

Ennakkotehtävien on oltava perillä 22.3.2022 klo 14.00 mennessä Ammattiopisto Spesian Järvenpään toimipaikassa. Tehtävän voi lähettää postitse tai tuoda opintotoimistoon.

Laita palautuskuoren sisälle:

 • oma nimi
 • voimassa oleva osoitteesi
 • puhelinnumerosi (josta olet tavoitettavissa)
 • aktiivisesti käyttämäsi sähköpostiosoite
 • kaikki ennakkotehtävät tehtyinä (selkeästi nimelläsi ja yhteystiedoillasi merkattuna).

Kirjoita palautuskuoren päälle (riippumatta siitä postitatko vai tuotko tehtävät):

Ammattiopisto Spesia
Grasu ennakkotehtävä 2022
Sam Väntsi / Petri Alander
PL 46
04401 JÄRVENPÄÄ

Palautus postitse

Mikäli palautat tehtävät postitse, suosittelemme käyttämään kirjattua lähetystä, jotta lähetyksesi saapuu varmasti ajoissa perille. Vain ajoissa tulleet tehtävät huomioidaan. Jos lähetät kuoren postissa tai kuriiripalvelussa, siinä on oltava postin toimittajan merkitsemä lähetyspäivämäärä.

Palautus opintotoimistoon

Voit tuoda ennakkotehtävät myös Järvenpään Spesian opintotoimiston työntekijälle, joka merkitsee kuoreen palautusajan. Opintotoimisto on auki arkisin klo 9–14. Jos opintotoimisto on suljettu, voi ennakkotehtävän jättää ennen määräajan umpeutumista myös opintotoimiston oven vieressä olevaan postilaatikkoon.

Opintotoimisto sijaitsee Spesian Järvenpään toimipaikan Einola-rakennuksen aulassa, 1. kerroksessa. Käyntiosoite on Mannilantie 27, 04400 Järvenpää.

Ennakkotehtävä ei ole hakemus – muista hakea!

Ennakkotehtävän tekeminen ei vielä ole hakemus. Hakeminen tapahtuu osoitteessa opintopolku.fi. Yhteishaku on käynnissä 22.2.–22.3.2022.

Kun haet, muista kaikki vaiheet:

 • Täytä hakulomake osoitteessa opintopolku.fi (22.3.2022 klo 15 mennessä)
 • Palauta ennakkotehtävä (22.3.2022 klo 14 mennessä)
 • Toimita hakemuksen liitteet, kuten todistukset ja lausunnot (1.4.2022 mennessä)
 • Jos tulet valituksi, ota opiskelupaikka vastaan (viimeistään 30.6.2022)

Lisätietoja

Lue lisää hakemisesta: www.spesia.fi/hakeminen/yhteishaku

Petri Alander
petri.alander@spesia.fi
044 765 1533

Sam Väntsi
sam.vantsi@spesia.fi
044 765 1534