Spesian toiminta-alueella koronatartunnat ovat kiihtymisvaiheessa ja useat sairaanhoitopiirit ovat jo antaneet maskisuosituksen alueelle. Spesia suhtautuu suosituksiin vakavasti ja edellyttää työntekijöiltään maskin tai visiirin käyttöä työpäivän ajan kaikissa tiloissa, joissa on muita henkilöitä.

Myös opiskelijoita kannustetaan käyttämään maskeja koulupäivän ajan.

Toisen asteen oppilaitoksissa maskien hankinnasta vastaavat opiskelijat ja perheet. Jotta jokaisella opiskelijalla on aikaa hankkia omat maskit, Spesia pyrkii tarjoamaan kertakäyttömaskeja opiskelijoiden käyttöön, kuitenkin enintään tämän viikon ajan (vko 40). Vähävaraisille maskeja jaetaan esimerkiksi kotikuntien toimesta.

– Toivomme, että Spesian opiskelijat ottavat maskien käytön vakavasti ja noudattavat turvallisuusohjeita. Näin huolehdimme toisistamme ja erityisesti riskiryhmäläisistä, sanoo rehtori Tiina Meriläinen.

THL:n suositus ja ohjeet oikeanlaisesta kasvomaskin käytöstä

Lokakuu jatkuu syyskuun tapaan

Lokakuussa jatkamme myös muita syksyllä käyttöön otettuja ohjeistuksia ja linjauksia. Oppilaitoksen tiloissa oleskellaan väljästi, ja turhia kontakteja ihmisten ja ryhmien välillä vältetään.

Lokakuussakaan emme ota vastaan vierailijoita emmekä järjestä tapahtumia. Asuntoloissamme ei oteta vierailijoita vastaan, eivätkä esimerkiksi vierailut Spesian asuntoloiden välillä ole mahdollisia.

Koska emme halua koota isoa joukkoa opiskelijoita yhteen, emme tarjoa iltapäiväkahveja. Sen sijaan omassa ryhmässä on mahdollista syödä pieni välipala.

Spesialaiset eivät pääsääntöisesti vieraile muualla, eikä esimerkiksi yleisötilaisuuksiin tai messuille mennä. Vapaa-ajan toimintaa järjestetään vain Spesian omissa tiloissa tai ulkona.

Kotiväenillat ja moni muu tapaaminen etänä

Kotiväenillat toteutamme koko syyslukukauden ajan etänä Teamsin välityksellä. Opettajat viestivät niistä tarkemmin Wilman kautta.

Lokakuussa HOKS-keskustelut toteutetaan edelleen pääsääntöisesti etäyhteyksillä. Opiskelijoiden terapeuttien käynnit ja opastus toteutetaan ensisijaisesti etäyhteyksillä, mutta erityistilanteissa ne voidaan toteuttaa sovitusti ja turvallisesti oppilaitoksen tiloissa, mutta ei kuitenkaan opetusryhmässä.

Ohjeita maskin käyttöön

(Lähde: Selkosanomat)

  • Pese kädet hyvin, ennen kuin laitat maskin kasvoille. Koske vain maskin nauhoihin, kun laitat sen kasvoille tai otat sen pois.
  • Tarkista, että maski on kasvoillasi tiiviisti. Maskin täytyy peittää nenä, suu ja leuka.
  • Kun maski on kasvoillasi, älä koske maskiin tai siirrä sitä leuallesi.
  • Vaihda uusi maski, jos maskista tulee kostea tai likainen. Vaihda uusi maski myös silloin, jos kosket maskiin likaisilla käsillä.
  • Heitä kertakäyttöinen maski roskiin heti, kun otat sen pois.
  • Jos sinulla on kangasmaski, laita se muovipussiin. Pese kangasmaski 60 asteessa käytön jälkeen.
  • Pese tai desinfioi kädet heti, kun olet ottanut maskin pois.​

 

GDPR-asetuksen piilottamaa sisältöä
Hyväksyttyäsi evästeet sivuston ulkopuolinen sisältö (esim. Youtube-videot) ladataan sivulle