Kevään 2020 opiskelijahaun tulokset julkaistiin torstaina 11.6.2020

Heti valintojen valmistuttua saat sähköpostiisi Opintopolusta linkin omaan tuloskirjeeseen.

Huom! Jos et ole merkinnyt sähköpostiosoitetta hakemukseesi tai et ole antanut lupaa sähköiseen viestintään, saat tuloskirjeen vain kirjepostina.

Ammattiopisto Spesia ei anna valintatietoja puhelimitse.

Ota paikka vastaan viimeistään 25.6.

Muista ottaa paikka vastaan mahdollisimman pian, viimeistään 25.6.2020 mennessä.

  • Jos sait Opintopolusta sähköpostiviestin, voit ottaa paikkasi vastaan viestissä olevan linkin kautta.
  • Voit myös tarkistaa valintatietosi ja ottaa opiskelupaikkasi vastaan Opintopolku.fi:n Oma Opintopolku -palvelussa. Oma Opintopolku -palvelu vaatii vahvan tunnistautumisen, eli pääset kirjautumaan palveluun verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla.

Tarkemmat ohjeet saat Ammattiopisto Spesian valintakirjeestä. Kirjeen mukana on päätös hyväksytystä opiskelupaikasta sekä opiskelupaikan vastaanotto -lomake ja muita palautettavia lomakkeita.

Huomioithan, vaikka olet ottanut opiskelupaikan vastaan Opintopolussa, sinun on myös palautettava opiskelupaikan vastaanotto -lomake ja muut tarvittavat lomakkeet valmiiksi maksetussa palautuskuoressa viimeistään 25.6.2020 mennessä Ammattiopisto Spesiaan.

Mitä varasija tarkoittaa?

Yhteishaussa voit tulla varasijalta hyväksytyksi ylempään hakutoiveeseesi, vaikka olet jo saanut paikan alemman hakutoiveesi mukaan. Esimerkiksi jos olet tullut hyväksytyksi toiselle hakutoiveellesi, olet edelleen varalla ykköstoiveellesi ja voit tulla siihen valituksi aina elokuun puoliväliin saakka. Varasijojen voimassaolo päättyy 14.8.2020

Jäitkö ilman opiskelupaikkaa?

Jos jäit kevään haussa ilman opiskelupaikkaa, jatkuvan haun paikat ovat sinulle hyvä vaihtoehto päästä opiskelemaan. Jatkuvan haun kautta hakemuksen voi lähettää myös kesän aikana.

Lue lisää Jatkuva haku -sivulta.