Kuvateksti: Tähän Kaarinan oppilaitokseen Spesian autoalan opiskelijat siirtyvät elokuussa 2023.

Ammattiopisto Spesia on vuokrannut uudet ja nykyaikaiset toimitilat Kaarinan Krossista, jonne Turun toimipisteessä tähän asti toiminut autoala siirtyy. Uusiin tiloihin pääsevät opiskelemaan kaikki auto-, autokori- ja pienkonemekaanikon koulutuksissa olevat opiskelijat.

Autoalan osaamisalavastaava Erkki Kulmala näkee uusien tilojen tuovan mukanaan uusia elementtejä opetukseen.

– Esimerkiksi yksilöllinen opetus voidaan järjestää helpommin väljempien tilojen ansiosta. Myös koulutuskokeilut ja tutustumisjaksot ovat helpompia järjestää. Tämä vaikuttaa toivottavasti autoalan vetovoimaisuuteen ja opiskelijahakuun tulevaisuudessa.

(teksti jatkuu kuvan jälkeen)
Spesian Kaarinan toimipisteen oppilaitos sisältäpäin kuvattuna. Vasemmalla portaat, edessä tyhjänä olevaa valkoista tilaa.
Kuvateksti: Kaarinan autoalan toimipisteen tilat ovat avarat. Jo suunnitteluvaiheessa on otettu huomioon opiskelijat ja heidän erityistarpeensa.

Kaarinan autoalan toimipiste on alusta asti suunniteltu opiskelijoille

Tällä hetkellä uusiin tiloihin tehdään opetuksen tarvitsemia sisäpuolisia muutostöitä. Tulevan kevään ja kesän aikana teoriaopetustilat kalustetaan ja työhallitilat varustetaan niin, että opetus voi alkaa elokuussa 2023.

Vanhassa toimipisteessä oli erinäisiä ongelmia pitkään esimerkiksi tilanpuutteen kanssa. Kaarinan uusissa tiloissa positiivista on se, että luokka- ja muiden yleisten tilojen suunnitteluun on päästy osallistumaan alusta asti. Tämä on vaikuttanut siihen, että näiden ja myös muiden opetustilojen suunnittelu on ollut helppo toteuttaa käyttäjälähtöisesti.

– Uusissa tilassa myös työterveyteen -ja suojeluun liittyvät asiat ovat kunnossa. Siellä on kaikilla mahdollisuus loistaa, kertoo Erkki Kulmala.

(teksti jatkuu kuvien jälkeen)
Kaarinan toimipiste eri suunnasta kuvattuna. Vasemmalla metalliportaat, oikealla tyhjää tilaa. Toimipiste on keskeneräisen näköinen. Kaarinan toimipiste sisältäpäin. Oikealla näkyy ikkunat ulos rakennuksesta, muuten sisäpuolella näkyy vain tyhjää tilaa.
Kuvateksti: Tältä näyttää uusi toimipaikka sisältäpäin. Kesän aikana Kaarinan toimipaikka on tarkoitus viimeistellä siihen kuntoon, että opiskelijat pääsevät elokuussa siirtymään uusiin toimitiloihin.

Kaarinan kaupunki järjestää liikennettä opiskelijoiden parhaaksi

Kaarinan kaupunki on vireä ja elinvoimainen paikka Turun naapurissa. Sijainti on noin kymmenen kilometrin etäisyydellä Turun Vähäheikkilän toimipaikasta. Uudet autoalan opetustilat sijaitsevat teollisuusalueella. Lähistöllä on runsaasti alaan liittyviä yrityksiä, joka mahdollistaa uusien työelämäyhteyksien ja kumppanuuksien luomista.

– Mielestäni on hyvä asia, että Spesia levittäytyy jälleen uudelle paikkakunnalle, toteaa Erkki Kulmala.

Myös Kaarinan kaupunki on ollut uutisesta innoissaan. Kaupunki on vastannut lisääntyvän opiskelijamäärän kutsuun esimerkiksi järjestelemällä bussireittejä paremmin opiskelijoiden tarpeisiin sopiviksi.

Kaarinan toimipaikassa opintonsa elokuussa aloittaa noin 36 oppilasta. Henkilöstöä paikalla on tuentarpeesta riippuen noin 6-9 henkilöä. Uuden toimipaikan käyntiosoite on Kaislahdenkatu 3, Kaarina.

Uusiin tiloihin siirtyville autoalan opiskelijoille ilmoitetaan asiasta erikseen. Lisätietoja antaa autoalan osaamisvastaava Erkki Kulmala, puh. 044 711 4972.