Bovallius-ammattiopisto ja Validia Ammattiopisto yhdistyivät uudeksi ammatilliseksi erityisoppilaitokseksi 1.1.2018. Jo vuotta aiemmin uuden oppilaitoksen nimestä järjestettiin nimikilpailu, joka ratkesi maaliskuussa 2017.

Nimikilpailuun jätettiin määräaikaan mennessä 380 ehdotusta, joiden joukosta voittajaksi nousi Spesia. Uuden oppilaitoksen nimeksi tulisi siis Ammattiopisto Spesia ja meistä tulisi spesialaisia!

Voittajanimeä ehdotti Markku Kuoppamäki Turusta. Hän voitti ehdotuksellaan 300 euron superlahjakortin.

Oppilaitoksen nimeäminen kiinnosti Kuoppamäkeä heti, sillä hän on aiemmin työskennellyt sekä mainostoimistossa copywriterina että opettajana. Nimivaihtoehdot alkoivat pyöriä päässä luontevasti:

– Lähdin työstämään ajatusta, keräilin erilaisia sanoja ja pyörittelin päässäni varmaan kymmeniä vaihtoehtoja. Niistä haravoimalla päädyin lopulta Spesiaan.

Nimi Spesia korostaa positiivisella tavalla erityisoppilaitoksen merkitystä paikkana, jossa niin opiskelijoiden kuin henkilökunnan on hyvä oppia ja tehdä työtä.

– Siinä on sellaista positiivista erityisyyttä. Spesia kahdella ässällä on myös suomalaisempi, raikkaampi ja jotenkin nätimpi kuin englanninkielinen special, kertoo Kuoppamäki.