1Kuvateksti: Pieksämäen semifinaalissa Joona ja Ida valmistivat herkullista kasvissosekeittoa, paahdettua broileria, friteerattuja perunan ja porkkanan kuoria sekä juustogratinoitua tomaattileipää.

Taitaja-tapahtuman virallinen finaalikuva, jossa kollaasina useampia mustavalkoisia ammatillisia kuvia.

Toukokuussa Porissa pidettäviin Taitaja-finaaleihin eli ammattitaidon SM-kisoihin osallistuu peräti kahdeksan (8) Ammattiopisto Spesian opiskelijaa. Tätä voi pitää erinomaisena suorituksena, varsinkin kun TaitajaPLUS-finaalipaikkoja on jaossa yhteensä vain 18, eli lähes puolet osallistujista on Spesian opiskelijoita.

Vuoden 2022 TaitajaPLUS-lajeja ovat ravintola- ja cateringpalvelut, kiinteistönhoito ja liiketoiminta. Taitaja-semifinaalit järjetettiin alkuvuoden koronatilanteen vuoksi oppilaitoksissa. Spesiassa Taitaja-semifinaaleita järjestettiin Järvenpään, Jyväskylän ja Pieksämäen toimipaikoissa.

Spesiasta semifinaaleihin osallistui 12 kilpailijaa, joista 8 pääsi finaaliin. Finaalipaikkojen lisäksi semifinaaleista tuli varasijoja sekä kaiken kaikkiaan hyviä suorituksia.

– Jokainen osallistunut on voittaja, vaikka ei olisi finaaleihin tällä kerralla päässytkään. Jo osallistuminen opettaa tosi paljon, ja ensi vuonna voi yrittää taas uudestaan, kannustaa Spesian Taitaja-koordinaattori Christian Falenius.

Kaverukset finaaliin täysillä pisteillä

Jyväskylän kiinteistönhoidon finaalissa saatettiin tehdä historiaa, kun kaksi opiskelijaa meni jatkoon täysillä pisteillä. Ainakaan Spesian Taitaja-tiimillä ei ole tiedossa, että koskaan olisi samassa lajissa kaksi kilpailijaa saanut täydet pisteet, ja tässä tapauksessa he olivat vieläpä samasta oppilaitoksesta ja ryhmästä.

– Odotin kyllä hyvää tulosta, en silti virheetöntä. Alamme valmistella kisamatkaa!, kommentoi opettaja Hannu Pahajoki yllätyspisteitä.

(teksti jatkuu kuvan jälkeen)
Etualalla ruoholeikkuri ja sen takana polviseisonnassa kaksi opiskelijaa.

Kuvateksti: Rasmus ja Tom suorittivat ruohonleikkurin huollon ja oven salvan asennuksen virheettömästi, eli he menevät täysillä pisteillä Porin finaaliin. 

Spesian Taitaja2022 finalistit

P1 Ravintola- ja cateringpalvelut

  • Joona Pasanen, Pieksämäki
  • Ida Torgoutsa, Pieksämäki.

P2 Kiinteistönhoito

  • Rasmus Hannikainen, Jyväskylä
  • Tom Moilanen, Jyväskylä
  • Johanna Pohjalainen, Järvenpää.

P3 Liiketoiminta

  • Oona-Maria Tirkkonen, Jyväskylä
  • Janika Leppänen, Järvenpää
  • Peppi Kari, Järvenpää

Porissa tavataan

Finaalit järjestetään Porissa 16.–19.5.2022.

– Vaikka korona-aika aiheutti vielä semifinaaleihin poikkeusjärjestelyitä, toivotaan että toukokuiset finaalit saadaan pitää normaaleissa olosuhteissa, Falenius lausuu ääneen kaikkien yhteisen toiveen.

Onnea kaikille osallistuneille ja finaaliin päässeille!