1Kuvateksti: Pieksämäen semifinaalissa Joona ja Ida valmistivat herkullista kasvissosekeittoa, paahdettua broileria, friteerattuja perunan ja porkkanan kuoria sekä juustogratinoitua tomaattileipää.

Taitaja-tapahtuman virallinen finaalikuva, jossa kollaasina useampia mustavalkoisia ammatillisia kuvia.

Toukokuussa Porissa pidettäviin Taitaja-finaaleihin eli ammattitaidon SM-kisoihin osallistuu peräti kahdeksan (8) Ammattiopisto Spesian opiskelijaa. Tätä voi pitää erinomaisena suorituksena, varsinkin kun TaitajaPLUS-finaalipaikkoja on jaossa yhteensä vain 18, eli lähes puolet osallistujista on Spesian opiskelijoita.

Vuoden 2022 TaitajaPLUS-lajeja ovat ravintola- ja cateringpalvelut, kiinteistönhoito ja liiketoiminta. Taitaja-semifinaalit järjetettiin alkuvuoden koronatilanteen vuoksi oppilaitoksissa. Spesiassa Taitaja-semifinaaleita järjestettiin Järvenpään, Jyväskylän ja Pieksämäen toimipaikoissa.

Spesiasta semifinaaleihin osallistui 12 kilpailijaa, joista 8 pääsi finaaliin. Finaalipaikkojen lisäksi semifinaaleista tuli varasijoja sekä kaiken kaikkiaan hyviä suorituksia.

– Jokainen osallistunut on voittaja, vaikka ei olisi finaaleihin tällä kerralla päässytkään. Jo osallistuminen opettaa tosi paljon, ja ensi vuonna voi yrittää taas uudestaan, kannustaa Spesian Taitaja-koordinaattori Christian Falenius.

Kaverukset finaaliin täysillä pisteillä

Jyväskylän kiinteistönhoidon finaalissa saatettiin tehdä historiaa, kun kaksi opiskelijaa meni jatkoon täysillä pisteillä. Ainakaan Spesian Taitaja-tiimillä ei ole tiedossa, että koskaan olisi samassa lajissa kaksi kilpailijaa saanut täydet pisteet, ja tässä tapauksessa he olivat vieläpä samasta oppilaitoksesta ja ryhmästä.

– Odotin kyllä hyvää tulosta, en silti virheetöntä. Alamme valmistella kisamatkaa!, kommentoi opettaja Hannu Pahajoki yllätyspisteitä.

(teksti jatkuu kuvan jälkeen)
Etualalla ruoholeikkuri ja sen takana polviseisonnassa kaksi opiskelijaa.

Kuvateksti: Rasmus ja Tom suorittivat ruohonleikkurin huollon ja oven salvan asennuksen virheettömästi, eli he menevät täysillä pisteillä Porin finaaliin. 

Spesian Taitaja2022 finalistit

P1 Ravintola- ja cateringpalvelut

  • Joona Pasanen, Pieksämäki
  • Ida Torgoutsa, Pieksämäki.

P2 Kiinteistönhoito

  • Rasmus Hannikainen, Jyväskylä
  • Tom Moilanen, Jyväskylä
  • Johanna Pohjalainen, Järvenpää.

P3 Liiketoiminta

  • Oona-Maria Tirkkonen, Jyväskylä
  • Janika Leppänen, Järvenpää
  • Peppi Kari, Järvenpää

Porissa tavataan

Finaalit järjestetään Porissa 16.–19.5.2022.

– Vaikka korona-aika aiheutti vielä semifinaaleihin poikkeusjärjestelyitä, toivotaan että toukokuiset finaalit saadaan pitää normaaleissa olosuhteissa, Falenius lausuu ääneen kaikkien yhteisen toiveen.

Onnea kaikille osallistuneille ja finaaliin päässeille!

Ammattiopisto Spesia
Yksityisyysasetukset

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallennetaan tietokoneellesi tai päätelaitteellesi, kun käyt verkkosivustollamme. Jokaisella myöhemmällä vierailukerrallasi ne asetetaan takaisin verkkosivullemme tai toiselle verkkosivulle, joka tunnistaa evästeen.

Tietyt palvelujemme toiminnallisuudet, kuten kävijän kielen valinta, vaativat evästeen toimiakseen.

Evästeiden avulla kerätään myös  tietoa verkkosivustomme kävijöistä ja kuinka he sivustoa käyttävät. Tietojen avulla  analysoimme sivujen käyttöä ja parannamme sivustomme käytettävyyttä.