Spesian opiskelijat pääsivät ti 1.2.2022 seuraamaan Teams Livenä toteutetussa Duuniin -tapahtumassa puheenvuoroja erilaisista työllistymistavoista ja tukipalveluista. Tapahtuman yhteyteen kuuluu myös helmikuun ajan auki oleva virtuaalinen HowSpace-tapahtumasivusto, josta löytyy muun muassa videoita työnhausta ja tietoa erilaisista työpaikoista, sekä tahoista, joilta saa tukea työllistymiseen ja jatkopolkuihin. Lisäksi sivustolla on tehtäviä esimerkiksi CV:n tekoon ja omiin vahvuuksiin liittyen.

 

 

Kuva 1. Tapahtumasivustolla Spesian opiskelijat kuvailivat vahvuuksikseen muun muassa auttamishalun, kuuntelemisen, siivouksen, piirtämisen ja lastenhoidon.

 

Kuva 2. Duuniin-tapahtuman juontajana toimi näyttelijä Ernest Lawson

Tiistain tapahtumaa juonsi näyttelijä Ernest Lawson. Koulutusjohtajat keskustelivat tervetulosanoissaan nuorten odotuksista ja asenteista työelämää kohtaan, tuen ja kannustuksen, sekä ammatillisen koulutuksen merkityksestä ja tulevaisuudessa tarvittavista taidoista ja osaamisesta. Työmarkkinatori antoi puheenvuorossaan käytännön opastusta palvelunsa käyttöön ja nosti esille kaikenlaisen osaamisen esille tuomisen merkitystä työnhaussa. Puhujana oli myös henkilöstöpalveluyritys, joka kertoi toiminnastaan, vuokratyösuhteista ja niiden tuomista mahdollisuuksista työllistyä. Yksi tapahtuman puhujista oli yrittäjä, joka kertoi rehellisiä kokemuksia siitä mitä yrittäjyys vaatii ja mitä yrittäjä on oppinut vuosien varrella. Tapahtuman viimeisenä puheenvuorona saimme tietoa tänä vuonna toimintaansa pilotoivasta valtion erityistehtäväyhtiö Työkanava Oy:sta, minkä kerrottiin perustettavan parantamaan kaikkein vaikeimmassa asemassa olevien osatyökykyisten ja työhaluisten työttömien työllistämistä.

Duuniin -Teams Live toi linjojen ääreen yhteensä 613 osallistujaa​. Tähän mennessä tapahtumasivustolla on vierailtu jo 3269 kertaa ja aktiivisia kävijöitä on ollut 405 henkilöä. Duuniin-tapahtuma ja tapahtumasivusto sai palautekyselyssä arvosanaksi 3,9/5.

Kiitos kaikille osallistujille ja palautetta antaneille. Tästä on hyvä jatkaa työelämätapahtumien kehittämistä Spesialla yhä paremmiksi!

Spesia Työelämäpalvelut