Studio 123 on Järvenpäässä toimiva elokuvateatteri ja yksi Ammattiopisto Spesian vakiintuneista työelämäkumppaneista. Oppilaitoksen ja yrityksen välinen kumppanuussopimus tarkoittaa, että jokin sovittu työtehtävä yrityksessä käydään hoitamassa säännöllisesti opiskelijatyöntä, oppilaitoksen henkilöstön ohjauksessa.

Vuonna 1983 perustettu Studio 123 on ollut nykyisen omistajan, Miia Karhun, perheessä vuodesta 1987. Miia on omistanut studion vuodesta 2011 lähtien. Työntekijöitä on noin kymmenen. Kotimaiset elokuvat sekä lasten elokuvat keräävät Miian mukaan eniten katsojia.

– Titanic, Mielensäpahoittaja ja Tuntematon sotilas ovat olleet kaikkien aikojen suosituimpia, Miia muistelee.

Studio 123 on tehnyt yhteistyötä Spesian kanssa syksystä 2017 lähtien. Yhteistyö alkoi yrittäjien aamiaiselta, jossa Miia Karhu ja Spesian uraohjaaja tapasivat ja lähtivät miettimään, missä työtehtävissä yhteistyötä kannattaisi tehdä. Nykyään Spesialta käy siivousryhmä torstaisin siivoamassa elokuvateatterin salit. Lisäksi Miia on mm. osallistunut joihinkin Spesian tapahtumiin. Kysyttäessä Miialta, miksi hän haluaa tehdä yhteistyötä Spesian kanssa, on vastaus yksiselitteinen:

– Jos koululla on tarve, sijainti on hyvä, penkit pysyvät puhtaampina ja saa olla avuksi ja tukena nuorille niin totta kai teemme yhteistyötä. Kiva olla mukana!

Miia on ollut tyytyväinen yhteistyöhön. Keikkatöihin ja palkkatöihin on Spesian opiskelijoiden mahdollisuus myös päästä, mutta henkilön tulee olla omatoiminen, koska Studiolla työskennellään paljon yksin.

Opiskelijat kertoivat työtehtävien olevan salien tuolien harjaus, tahrojen poisto penkeistä, käsinojien putsaus, tasomopilla selkänojien pyyhkiminen, pölyhuiskalla pölyjen pyyhkiminen, lattioiden putsaus ja roskien vienti. Työ on mieluista.

– Kivointa on tuolien harjaus, lattian puhdistus lastalla, se että näkee uusimpien elokuvien mainokset ja välillä saa poppareita mukaan, opiskelijat summaavat selvästikin mielissään pienistä luontaiseduistaan.